Cycle Vision 2024, 21-23 juni

Gepubliceerd op

Van 21 t/m 23 juni wordt er weer een weekendje gezellig en sportief geraced op sportpark Sloten. Je kunt meedoen als serieuze atleet of in de categorie 'woonwerkfietser', waaronder iedereen valt die niets op heeft met trainingsschema's. Daarnaast is Cycle Vision ook een ontmoetingsplek voor medeliggers, bijvoorbeeld tijdens de BBQ op zaterdagavond op de Sportcamping Amsterdam. Vooraf aanmelden, zie onder.

Zoals gewoonlijk maken we gebruik van de wielerbaan van Sloten, dat is de snelste wielerbaan van Nederland en daarnaast ook bijna de langste. Je kunt er een zes-uursrace rijden zonder halverwege je banden te hoeven verwisselen. Net als vorig jaar rijden we in twee klassen: de woonwerkfietsers en de atleten. Je kiest zelf in welke competitie je wilt deelnemen. De woonwerkfietsers rijden wat kortere races, inclusief een race met twee keerpunten waar dus extra stuurmanskunst wordt gevraagd. Behalve de races op de 2.5 kilometer lange buitenbaan wordt er ook binnen in het velodroom gefietst. Dat heeft een praktische reden, de buitenbaan is elke zaterdagmiddag in gebruik door de plaatselijke wielervereniging. Maar het is ook een hele leuke ervaring om op hetzelfde hout als waar vele wielerlegendes hebben gestreden een sprintje te trekken.

Prijzen worden uitgedeeld na afloop van de laatste race op zondag aan de winnaars van het eindklassement, in de categoriën wel/niet volledig gestroomlijnd en tevens man/vrouw. Daarnaast zijn er wat kleine beloningen voor de individuele wedstrijden.
Kamperen kan op een gezamenlijk veld bij camping Amsterdam City, voor 20 euro per persoon per nacht.

Voor deelname aan de races, meedoen als vrijwilliger, deelname aan de BBQ en kamperen is inschrijving noodzakelijk. Dit gaat via het agendabericht (ligfiets.net/event/4535).

PROGRAMMA

Vrijdag 21 juni
17:00  inschrijving in de kantine van ASC Olympia, achter het Velodroom te Sloten. Op dit moment bepaal je of je als atleet of woonwerkfietser meedoet. Je fiets moet voorzien zijn van een spiegel, mag geen scherpe uitsteeksels of open buisuiteinden hebben, en kettingbladen moeten afgeschermd zijn.
20:00 Eliminatie race (atleten + woonwerkfietsers gezamenlijk).
De 1e, 2e en 3e plaats in deze race worden beloond met resp. 3, 2 and 1 bonuspunten.

Zaterdag 22 juni
10:00 1-uurs tijdrit voor atleten
11:30 half-uurs woonwerk race voor woonwerkfietsers. Hierbij wordt een 650 meter lang stuk van de baan gebruikt, inclusief het viaduct. Er zijn twee keerpunten, op een plek waar naast de weg een grasstrook ligt waardoor ook velomobielen de draai zullen kunnen maken. Ook hier worden de 1e, 2e en 3e plaats beloond met resp. 3, 2 and 1 bonus punten.

Hierna moeten de fietsen even worden gepoetst, zodat er geen zand wordt meegenomen naar de fraaie houten baan van het velodroom. Voor de veiligheid racen we hier niet in groepen, hooguit met zijn tweeën. Kom je toch iemand tegen op de baan, gebruik dan niet je remmen om langzamer te gaan, maar ga hoger in de baan rijden om af te remmen of te passeren. Je mag in het velodroom wel een andere fiets gebruiken dan buiten, maar voor je stroomlijncategorie telt je meest gestroomlijnde fiets.

13:00 instructie voor gebruik velodroom
13:30 warmrijden
14:00 200m snelste ronde met vliegende start (na 4 ronden van de baan af)
15:30 1000m achtervolging, gebaseerd op je prestatie bij het vorige onderdeel. Je start samen met een tegenstander op tegenoverliggende posities op de baan, de winnaar is degene die als eerste vijf complete rondes heeft gereden.
De winnaar van dit duel krijgt één bonuspunt.
17:00 iedereen verlaat het velodroom

18:00 BBQ op de Sportcamping Amsterdam, inschrijven via ligfiets.net/event/4535. Of haak gezellig aan met je eigen eten.

Zondag 23 juni
Naar keuze neem je deel aan de 6, 3 of 2-uursrace.
In de langere races kun je meer punten verdienen.
10:00 6-uursrace (tels 200% mee voor atleten, 100% voor woonwerkfietsers)
13:00 3-uursrace (telt 150% mee voor atleten, 100% voor woonwerkfietsers)
15:00 1-uursrace (telt niet mee voor atleten,  75% voor woonwerkfietsers)

16:30 Prijsuitreiking.

Er zijn alleen prijzen voor het algemeen klassement in de categorieën wel/niet geheel gestroomlijnd en man/vrouw. Bij elke race verdien je punten gelijk aan de snelheid waarmee je hebt gereden (snelheid in de snelste ronde bij de sprintwedstrijden), plus bonuspunten zoals in het schema hierboven aangegeven. Als je meerdere fietsen gebruikt telt de categorie van de meest gestroomlijnde fiets.

Meld je nu aan via ligfiets.net/event/4535. Let op: de inschrijfknop verschijnt pas na inloggen met je ligfiets.net account.

Reacties

MarkJRullens op do 13 jun 2024 om 08:37

Vrijwilliggers kunnen zich bij mij aanmelden 😉
vrijwilliggers_cyclevision at ziggo

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.