Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Spezi met Velion en Alleweder, bulktransport, Quest 3.0, omleidingsborden, bescheten, gestroomlijnde fiets, Alpha M9, Grenslandtour, 24-uur uitdaging, velomobielen duurder, Toertje, advies, zoekplaatje

Spezi 2024 was gewoon bomvol

Het was bomvol ('Nederlands'). Het zat vol met bezoekers. Het zat vol met exposanten. Het was vol met interessante speciale fietsen, ligfietsen, trikes, velomobielen. Het zat vol met een geweldige fietssfeer. De organisatoren noemden het zelf "De Nieuwe Spezi" in het persbericht, d.w.z. de Spezi die voor de tweede keer in Lauchringen in Zuid-Duitsland werd gehouden, in plaats van in Germersheim bij Karlsruhe.

Katanga met o.a. de Velion

Katanga toonde aan Laidback Bike Report de nieuwste versie van hun lichte elektrische voertuig (dit was voorheen de VM45) nu bekend als de Velion, de eerbiedwaardige WAW velomobiel en hun quadplatform genaamd de Pony4. We worden op de hoogte gehouden door CEO Stephane Boving over al het nieuws van deze Tsjechische krachtpatser op het gebied van ligfietsen.

Alleweder

David Massot heeft een van de originele velomobielmodellen nieuw leven ingeblazen en in kitvorm op de markt gebracht. De volledig aluminium Alleweder is meer dan 30 jaar oud, maar is nu gemoderniseerd. De prijs van de Alleweder zal ongeveer € 4000 bedragen, aldus Laidback Bike Report.

Bulktransport

Twilw(i)el heeft een oude fietstrailer gekregen, en maakt daar na wat reparaties dankbaar gebruik van voor een bulktransport (voor iets geheimzinnigs). Voor de bulktrailer rijdt, inderdaad, de …

Nog meer bulk

Northland Velo toont de 23 velomobielen van het eerste grote transport van velomobielen en de stress die dat met zich meebrengt (ook nog verkeerd bezorgt, werkt alles naar behoren voor aflevering).

Quest 3.0

John Williams van Velo-Ads is ook bij de Spezi geweest en heeft een interessant gesprek met Allert Jacobs over  de Quest 3.0. Allert laat in een fotoboek allerlei ontwerpfases passeren.

Omleidingsborden?

Een bord met aanwijzingen voor een omleiding voor fietsers worden soms geplaatst. En dan maar hopen dat de fietser niet de verkeerde conclusie (fb) trekt.

Hatseflats

Zit je op je gemak te bestuderen hoe de route verder verloopt, krijg je ineens een voltreffer.
Bron is het Velomobil Forum.

Gestroomlijnde fiets

Ars Technica ziet de toekomst met velomobielen: Vergeet racesturen, Ars probeert een volledig gestroomlijnde fiets ('Nederlands').
John Timmer:
'Mijn hersenen registreerden dat ik echt aan het fietsen was. Mijn voeten waren vastgeklikt aan pedalen, mijn benen draaiden aan crankarmen en die waren via een ketting verbonden met een van de wielen. Maar vrijwel al het andere aan de ervaring voelde verkeerd aan op een fundamenteel, bijna verontrustend niveau.

Ik zou een lange lijst kunnen maken van alles waar mijn geest moeite mee had, maar twee dingen vallen op als ik terugdenk aan de ervaring. Het eerste is dat ik, met uitzondering van mijn gezicht, de lucht niet over me heen voelde stromen toen de machine een lichte helling af vloog. Het tweede, gerelateerd aan het eerste, is dat er geen indicatie was dat de snelheid ooit zou afnemen als ik niet zou afremmen.'

Review Alpha M9

Josef (Jupp) Janning:
Het heeft me meer dan een jaar gekost om een video te maken over mijn ervaringen met de Alpha M9. Het is het perspectief van een rijder, niet van een knutselaar.
Met meer dan 10.000 km op de M9 voel ik me voldoende voorbereid om je mijn beoordeling te geven van de kenmerken, sterke punten en de weinige zwakke punten van de M9. Samengevat is het een fantastische velomobiel, waar ik liever mee rij dan in mijn DFxl of een van de andere fietsen/trikes uit die stal.

 Grenslandtour 2024

Vorige week zaterdag vond de achtste editie van de Grenslandtour (GLT) plaats, met 50 deelnemers in twee snelheidsgroepen. Deze tour is georganiseerd door Grensrijder.
Foto's (FB)