Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Definitie(f), kabeltje, kansen, 126, gespot, dakje, eilandrit, WK, vacature, zoekplaatje

Definitie van definitief?

Dat zou o.a. voor altijd of blijvend zijn. Als daar een eindtijd bij staat, is het nooit permanent, het duurt alleen een eeuwigheid.
Oh, we voelen het heus wel aan wat er bedoeld wordt. Een verbeterpunt zou dit kunnen zijn om er op te zetten wanneer dat bord geplaatst is (fb)? Wij, de fietsers, bepalen dan wel of de einddatum gehaald is.

Wel is voor ons gevoel het fietspad op de Afsluitdijk al eindeloos lang afgesloten. Zou het fietspad in 2030 (was de bedoeling niet 2022? en zie ons protest) open gaan, dan ben ik, uw redacteur, inmiddels hoogbejaard.
De reden van mogelijk uitstel? Nieuwe spuisluizen en gemalen. De renovatie duurt niet alleen, weer, langer maar kost ook miljoenen euro's meer.

Borgkabeltje Bülk en Milan

Bij het sluiten van de toer/racekap op de Bülk of Milan zit het borgkabeltje in de weg.
Bij het sluiten van de kap (fb) moet je dit kabeltje met de hand terugtrekken anders raakt het verstrikt in de schuif voor het Nacaduct.
Daar heeft Axel een oplossing voor, het kabeltje wordt automatisch strak getrokken door het automatisch borgkabeltje voor scharnierende kappen.
Alleen is het niks voor de grammenjagers, het weegt maar liefst 77 gram.

Kansen

Als je ineens zonder brandstof staat en je ziet dan zo'n fraaie bolide passeren. En nee, de brandstof die deze bolide gebruikt is voor jou niet bruikbaar terwijl je  nog een pokke-end moet duwen.

Fiat 126

De milieuvriendelijke peuter onder de auto's: deze Fiat 126 (fb). Helaas verwijst de link naar een besloten Facebookgroep, maar de mozaïekfoto bij dit bericht kan iedereen 'm zien.

In de media

In de Volkskrant staat een verhaal over de politieke zaken in de gemeente Hollands Kroon (Noord-Holland) en het steeds maar weer bouwen van enorme blokkendozen (Microsoft, Google, distributiecentra) ten koste van de omgeving. Pé komt toevallig even bij de wethouder verhaal halen, en de fotograaf ziet daar een buitenkansje in.

Overkapping voor trike

Trisled heeft een overkapping gemaakt voor de trike GreenSpeed Magnum. Hier is het prototype van de Rotovelo MSD (fb) te zien.
Deze kap is bedoeld voor rijders die op zoek zijn naar wat meer bescherming tegen weersinvloeden en meer laadruimte in hun Magnum, maar niet de volledige sprong willen maken naar een exotische velomobiel.

Schiere tocht op Schier

Noorderligt presenteert hun tweede toertocht op zondag 2 juni. Op het eiland zal de schoolmeester van Noorderligt, Tim, weer wat (cultuur-)historische toelichting geven op verschillende plekken langs de route. Deelnemers van de Wierdentocht hebben dit al eens mogen meemaken.
Even vertalen voor de niet Groningers: mooie of prachtige * tocht op Schiermonnikoog.
* leuke (mag ook).

Wereldkampioenschappen HPV 2024

De wereldkampioenschappen HPV vindt deze keer plaats in Groot-Brittannië (evenals die van 2018). De basis voor de website staat er al, er moet echter nog veel ingevuld worden.
Deze kampioenschappen vinden voor de derde keer plaats, nu op 17 - 18 augustus bij Betteshanger Park. Paspoort is nodig (Groot-Brittannië is geen lid meer van de EU)!
Adres: Sandwich Road, Deal CT14 0BF, Verenigd Koninkrijk (51°14'11.69" N   1°22'08.78" E).

Vacature

De programmaraad Fiets van CROW-Fietsberaad zoekt nieuwe leden. Wil je een bijdrage leveren aan het (lig)fietsbeleid in Nederland? Kijk dan in de vacaturetekst of je hiervoor in aanmerking komt.

Zoekplaatje

Waar is dit nu alweer...?

Reacties

Fietsbennie op vr 16 feb 2024 om 13:26

Is dat niet het paadje tussen Nijmegen en Groesbeek?

Jo2p op vr 16 feb 2024 om 15:11

Borgkabeltje 77 gram, wat weegt een Bülk of een Milan? Echt zeuren over twee keer niks.

xanderniezing op vr 16 feb 2024 om 15:51

Leuk idee van de tocht over Schier . Ik kom er nu net vandaan. wat me opviel is dat je tegenwoordig moet reserveren en dat je kaartje ook op de terugweg gescand wordt. Ik vermoed dat deze 'proef' gaat mislukken maar wees er op voorbereid. Ik meld de Q-velo meestal aan als 'fiets', dat gaat tot nu toe goed.  Schiermonnikoog wordt trouwens meestal vertaald als: grijze monnikeneiland.  

A.vanLent op vr 16 feb 2024 om 16:13

Tsja, je bent grammenjager of niet, Joop ;)
Ik ben het overigens absoluut niet. Mijn fiets weegt meestal net geen 50 kilo..

raymonds op vr 16 feb 2024 om 16:54

Dit is volgens mij niet Nijmegen Groesbeek, ik meen dat daar betonpad ligt en dit lijkt asfalt. Daarnaast ligt het meer verzonken omdat de heuvel daar is afgegraven voor de spoorlijn en is de begroeing volgens mij hoger. 

Links van het fietspad in de verte staat tussen de begroeiing een blauw bord met iets geels erop, dat doet mij denken aan toen ik in januari 2023 over de Vennbahn fietste. Maar als ik online foto's opzoek dan lijken die bordjes toch anders. Ik schat wel dat het buiten Nederland is, aan de hand van het type bordje. 

Ik laat me graag verrassen.

Veloquest op vr 16 feb 2024 om 17:17

@raymond smeets ik dacht ook al hier ben ik weleens langs gefietst. en dat was toen vanuit hengelo gld via duitsland naar breda en volgens mij is dit inderdaad ergens aan de grens.

A.C.B. op vr 16 feb 2024 om 21:56

Let op ook vrijdag 16 augustus


16 ,  17   en 18 Augustus 

Wereldkampioenschappen HPV 2024


Wie gaat er mee en wie komt er aanmoedigen?

Aiko op ma 19 feb 2024 om 14:14

Ik gok dat het ergens in de buurt van Nijmegen is, bij Kranenburg, op het fietspad langs de voormalige lijn Nijmegen-Kleef.

erikheijn op di 20 feb 2024 om 08:35

Grensland draisine spoor van Groesbeek naar Kranenburg en Kleve; Nederlandse kant van de grens

raymonds op ma 26 feb 2024 om 11:55

Met de informatie uit het volgende vrijdagbericht denk ik dat het zoekplaatje het fietspad toont van de RurUfer Radweg waar deze direct naast de spoorlijn Rurtalbahn gaat. Op het bordje in de bosjes staat in het gele vakje het woord 'RUR', als ik met goed herinner van januari 2023 toen ik hier zelf fietste tijdens een driedaagse tocht.
Maar waar is het dan precies is, in welke bocht, dat is even de vraag. In het volgende vrijdagbericht wordt ook gemeld dat de hier geplaatste foto genomen is TUSSEN de twee foto's die daar geplaatst zijn (en die naar mijn mening zijn wat en waar Hans daar meldt). Echter als ik in mijn geheugen graag in combinatie met de kaart erbij, dan vind ik geen plek waar dit zou zijn.... 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.