Petitie afsluitdijk

Gepubliceerd op

In het immens populaire vrijdagbericht (3000 lezers) van afgelopen week is het al verschenen, de petitie voor open houden van de afsluitdijk voor Fietsers. We herhalen die oproep nog eens afzonderlijk, teken de petitie hier! Naast andere grote fietsorganisaties steunt namelijk ook de NVHPV Nederlandse ligfietsvereniging de oproep. Als de plannen doorgaan zoals ze zijn gemaakt zou de dijk 3 jaar gesloten blijven.

Update van de Fietsersbond, Wandelnet, Fietsplatform en NTFU (19-03):
'Eerste gesprek met Rijkswaterstaat: geen harde toezeggingen

Vandaag hebben Wim Bot en Kees Mourits van de Fietsersbond een gesprek gehad met Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat begrijpt onze problemen met de afsluiting, maar blijft van mening dat deze onvermijdelijk is door de planning van de werkzaamheden. Ook erkent Rijkswaterstaat dat de communicatie te wensen overliet,

We hebben wel goed onze standpunten kunnen uitleggen, en aangedrongen op desnoods beperkte openstelling tijdens piekmomenten (zoals de bouwvakvakantie). Rijkswaterstaat heeft geen harde toezeggingen gedaan maar gaat wel serieus kijken naar de mogelijkheden. Over drie weken zitten we weer aan tafel. Niet op tijd om de sluiting helemaal te voorkomen, maar hopelijk kunnen we er voor zorgen dat het fietspad niet de volle drie jaar dicht blijft. Ook bespreken we mogelijkheden om de busroute te verkorten en vragen we om voldoende frequente bussen voor álle fietsers en wandelaars.

De actie op NPO Radio 1

Het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co besteedde vandaag aandacht aan de afsluiting en onze actie. Je kunt de uitzending hier terugluisteren (klik bovenaan de pagina op de 'Luister'-knop).

En nu?

We blijven actie voeren om de Afsluitdijk zoveel mogelijk open te krijgen voor fietsers en wandelaars. Wijs vrienden, familie en bekenden op dé petitie om ons daarbij te helpen.

Heel veel dank voor je steun tot nu toe. We houden je op de hoogte.'

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.