Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fiets en Wandelbeurs, luchtweerstand, VT1 binnenwerk, Back to the Future, kunst, in de media, positie schoenplaatjes, tunnels, hulpjes, Velo Hero's, bad, zoekplaatje

Fiets en Wandelbeurs

Dit weekend vindt de Fiets en Wandelbeurs plaats. Polen is dit keer het themaland.
Op het eerste gezicht is er niet veel speciaals op gebied van ligfietsen, maar voor andere type fietsers en (lig)fietsreizen is er genoeg te beleven.

Luchtweerstand velomobiel

In deze video van Mike Coenen op de site van Velomobile World wordt getoond welke efficiëntie een velomobiel (hier een Milan) heeft t.o.v. een auto, maar nog belangrijker voor ons is, t.o.v. een wielrenner.
Het start al met het frontaal oppervlak. Ook het gewicht en de rolweerstand speelt en rol.

Velomtek VT1 binnenwerk

We hebben het wel eens over de Canadese Velomtek VT1 gehad. Nu is ook het binnenwerk (fb) te bewonderen. Er is een optie om dit voertuig zonder trapondersteuning te bestellen, maar nog niet voor Europa.

Ontmoeting met doc Brown en Marty McFly

Martin wordt voorbijgereden (fb) door een auto (DeLorean) uit de film Back to the Future.

Tekeningen en aquarellen

Eva maakt tekeningen en aquarellen die zij op Facebook zet. Hier bijvoorbeeld: twee Snoeken en een impressie van de Noordelijke Velomobieltocht.

Alpha W9s

Daniel toont in een akker de kleinste W9: Alpha W9s. Volgens Daniel passen er rijders in die maximaal 183-184 cm lang zijn, bij schoenmaat maximaal 45 (fb).
Lees ook op Facebook waarom een lichtgewicht velomobiel eigenlijk niets is bij het alledaagse gebruik van een velomobiel (dit geldt ook voor de extra lichte Milan SL, Snoek). De velomobiel moet heel blijven op de diverse wegen zonder dat er een onderdeel afbreekt. Veiligheid: de romp moet stevig genoeg zijn om de berijder te redden bij een botsing (de klap opvangen).

In de media

Na een foto van Pé vorige week in het dagblad, staat er in het zaterdagmagazine van de Volkskrant weer een foto, en verhaal van Hans.

Positie schoenplaatjes?

Twilwel reageerde op de het forum op het onderwerp 'Schoenplaatjes positie' met een video. Positie? Waar je ze maar wil hebben!
Voorbehoud: wel op eigen risico!

Bad

Op dit betonnen fietspad ligt, dankzij trekkers, zoveel modder dat de velomobiel een bad wil nemen. En dankzij een afgetrapte zijkant van het pad, en ondanks de tegenwerking van de rijder, lukt dat.

Tunnelangst

Fietsers voelen zich in donkere tunnels vaak niet veilig, dus wordt gekeken of o.a. geuren of lichtpatronen hier een oplossing voor kunnen zijn. Volgende week woensdag, 28 februari, gaat het projectteam Tunnelvisionair in 4 Amsterdamse tunnels experimenteren, terwijl in maart in Utrecht ook nog wat proefjes op het programma staan. 

Hulpjes van Axel

Axel heeft in zijn shop Velomobile-SH weer een paar nieuwigheidjes, waaronder een verbreding voor de remgreep en een drukveer, die diezelfde remgreep in zijn oorspronkelijke positie terugduwt. In deze YouTube-video geeft hij tekst en uitleg over de remgreep-add-on's en de zelf-oprollende draad voor Milan- en Bülk-achtige kappen.

Redders van het klimaat: Velo Hero's

De gezusters Wijnen willen naar een party. Maar niet met de auto, uiteraard. Met de fiets is het te ver… Zou daar een mouw aan te passen zijn?

Zoekplaatje

Velen dachten deze week het zoekplaatje in de buurt van Nijmegen te kunnen plaatsen, maar helaas voor die mensen, is dit niet correct. Raymond en Mark hebben helemaal gelijk als ze zeggen dat het niet in Nederland is, maar dat je er 'even' de grens voor over moet. En nee, het bord op de achtergrond komt inderdaad niet overeen met de borden met het logo van de Vennbahn...
Met onderstaande foto's, waartussen het zoekplaatje van vorige week is genomen, kunnen twijfels wellicht worden weggenomen. En zo hebben we opeens 3 zoekplaatjes in één maand! Wie vindt ze allemaal...?


Reacties

Rich.Hellemons op vr 23 feb 2024 om 13:41

Aan de deelnemerslijst van de  Fiets- en wandelbeurs te zien doet Elan (stand 2.D.44) ook mee :-)

Nyh op za 24 feb 2024 om 12:31

N50 30.136 E006 05.821, Signal de Botrange
N50 40.709 E006 28.016, Burg Nideggen
en die van vorige week:
Vennbahn, vermoedelijk tussen Schossent en Schmithof

TeJayLigFts op di 05 mrt 2024 om 07:50

Axel vraagt of er meerdere klachten met de drukveer zijn op het Velomobil Forum.

WimH op di 05 mrt 2024 om 10:48

Keurig bericht terug van Axel.

Ik krijg het geld zelfs terug van de drukveer. Dat was helemaal niet mijn bedoeling en daar had ik ook niet om gevraagd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.