Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Trapauto, beveroverlast, reflectie (B), wildroosters, Alpha 9.2 en W9, Laidback Bike Report, NVT, John Williams gestopt als dealer, Bicycle Evolution, WAW bij 0°Fahrenheit, Velomobile World, petitie behoud Gelderse veren, agenda

Trapauto uit de printer

De UILA  is een tweepersoons elektrische auto met trappers en een 3D-geprinte carrosserie, ontworpen door studio nFrontier.
Zo te zien heeft deze UILA wel gewoon ronde velgen al lijkt het op het eerste gezicht een hexagoon, zeshoek, te zijn. En deze 'auto' mag op het fietspad (of we daarmee gelukkig mee moeten zijn…).
Als dit kan, kan je ook velomobielen maken met een 3D-printer. Dus geen mallen meer. Aanpassing zijn simpel te doen in de computer, zodat je, zeg, binnen een jaar van Mark 1 tot 7 komt. Bijvoorbeeld: het serviceluik niet rond maar eivormig zodat je hand er wat makkelijker bij kan en de deksel maar op één manier kan plaatsen. Of denkt deze redacteur te simpel over het aanpassen van een vorm met een CAD-programma (Computer Aided Design)?

Beveroverlast

Hans is met zijn Quest op een versperring (tw) gestuit. Er ligt een boom dwars over het fietspad, daar neergelegd door een, waarschijnlijk,  ontstemde bever!

België en reflectie op velomobielen

In België staat de velomobiel in de wet, en dat zullen de Belgen weten ook. Er is daar  reflectie bij (op zich niet zo erg, gewoon zichtbaar zijn). De reden: omdat velomobielen wegens hun geringe hoogte niet altijd evengoed zichtbaar zijn, zeker in het donker, moeten ze voorzien zijn van een gele of oranje strook op beide zijkanten van het voertuig. Zij hebben immers geen zichtbare wielen waarop reflectoren kunnen worden aangebracht.
Waarom alleen deze kleuren? Jan van 'Onderweg met de fiets' zegt dat zijn wielen (e-Orca) zichtbaar zijn (evenals WAW, Mango, Strada, DF, Alpha 7). 
We hebben het er al eerder over gehad.
Oh ja, de verplichte plek voor de velomobiel was het fietspad, is teruggetrokken.

Levensgevaarlijke wildroosters voor fietsers

Wildroosters maken een geweldig lawaai bij het passeren. Er is een gedeeltelijke oplossing: leg de spijlen onder een hoek van 45°, en inderdaad minder lawaai.
Maar over deze wildroosters fietsen is uiterst gevaarlijk: even corrigeren met je stuur en de kans is groot dat je wiel tussen de spijlen wegzakt.
In de gemeente Apeldoorn zijn al twee van deze wildroosters geplaatst. De Fietsersbond maakt zich ernstig zorgen: "Er moeten eerst ongelukken gebeuren, voordat de gemeente iets doet."

Alpha 9.2

Voor wie de weg kwijt was bij de Alpha 9.2 en de M9, heeft Axel (Velomobil-SH) en Christian wat verduidelijkt op deze pagina.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de W9 (W - woman / Weib(lich), en dan staat de M voor man-masculine / Männ(lich), hoewel Daniel heeft het nog niet verklaard):

Alpha W9

De Alpha W9 (woman / Weib(lich)) ('Nederlands') is de tegenstrever van de Snoek, zo zegt Daniel Fenn. We wachten af.

Laidback Bike Report

Ook in februari gaat Gary door met zijn informatieve uitzendingen.
Met o.a. de volgende onderwerpen:
 • Aleksey Ganshin (of Oleksii Hanshyn) our Ukrainian builder now in Ireland with Mobi Dick
 • Josef Janning from Germany with M9 from Daniel Fenn
 • Christian Winkgen from Germany with A9 and A9.2 from Daniel Fenn
 • François Garneau from Montreal with the Velomtek VT-1 rollout
 • Thomas Inderka from Germany with the Bülk
 • Greg Cantori and Ben Parke from the US explaining the Ambassador Program for Bulk
 • Stephane Boving from Czech Republic with Katanga's VM45
 • Mike Lecka from North Carolina updating the latest on the Velotilt
 • Ymte Sijbrandij from Netherlands with ICB's latest velo the Tuna
 • Ben Goodall from Australia with the rollout of the Rotovelo 2
 • Final discussion with Doug Davis, Josef Janning and Nina Paley

NVT

Afgelopen weekend was er na twee jaar weer een Noordelijke Velomobielen Tocht. Wonder boven wonder scheen de zon volop toen de aftrap werd gegeven, alleen die wind! Het was een zeer aangenaam gebeuren.
Foto's
Video’s
Velo Quest

John Williams gestopt als dealer

John Williams (Velo-Ads) is gestopt als dealer ('Nederlands') voor Velomobile World. Dat is een gemis voor het Verenigd Koninkrijk.
Voor Canada en de Verenigde Staten was daarvoor het ambassadeurschap ('Nederlands') in leven geroepen wat nu ook geldt voor deelnemers in het VK.

Bicycle Evolution

Ook de samenwerking tussen Velomobiel.nl en Bicycle Evolution in de Verenigde Staten is gestopt.

Ceder WAW bij 0 ° Fahrenheit

Op veler verzoek heeft Ben het gedaan. Hij reed met zijn velomobiel naar de supermarkt bij 0 ° Fahrenheit (-18 ° Celsius). Dit is wat er gebeurde tijdens de rit naar de kruidenier (spoiler - hij heeft het overleefd!).

Velomobile World

Ondertussen is op Velomobile World de eerste instructie video verschenen die uitlegt je we de koplampen in een velomobiel kunt afstellen, in het voorbeeld is een Bulk velomobiel gebruikt.

Petitie behoud Gelderse veren

Na 2023 is het verenfonds in Gelderland leeg, hierdoor dreigt tariefsverhoging, minder varen en zelfs het opdoeken van ponten. Dat is slecht voor bewoners, scholieren, fietsers en wandelaars! Ook wij willen dat de provincie Gelderland samen met de gemeenten deze basisvoorziening in stand houdt.

Rondje Texel, 24 uur race en Grenslandtour in de agenda

Op Goede Vrijdag 7 april kan het rondje Texel weer gedaan worden.
Op zaterdag 20 mei is de zevende versie van de Grenslandtour. inschrijven is mogelijk tot 14 mei!
De dag daarvoor, vrijdag 19 mei, start de 24 uur race op het circuit in Sloten.

Reacties

MichielAdriaan op vr 10 feb 2023 om 17:38

Op zaterdag 1 juli is het Roeifietstreffen bij Den Haag.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.