Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Verkocht, Spezi, 24 uur, Battle Mountain (1), Battle Mountain (2), kalender, vakantietrip, wetswijziging, WK, top secret, zoekplaatje

Milan van Saukki is verkocht

De Milan SL die Saukki van Velomobile World in bruikleen had gekregen en die in diverse filmpjes van Saukki's Velomobile Channel op Youtube te zien was, is de afgelopen week verkocht (fb).

SPEZI 2023

Nadat corona een paar jaar roet in het eten heeft gegooid, staat de Spezial Radmesse (SPEZI) volgend jaar op 29 en 30 april weer op het programma. We hopen hier eindelijk weer eens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van met name lig- en vrachtfietsen met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

24 uur race

Na 3 jaar (ook door corona) is dit weekend ook het kroonjuweel van de HPV-gemeenschap in down under weer terug van weg geweest. De Australische Internationale Pedal Prix keert weer terug naar Murray Bridge.

Milan verbouwd voor Battle Mountain

Een ander aspect van rijden met een velomobiel bij de WHPSC:  de Milan van Niklas Bostelmann (fb) moet worden geoptimaliseerd voor snelheid ten koste van de bruikbaarheid.  Dit is de tweede productievelomobiel die dit jaar meedoet (de andere is een DF), met als beste resultaat 97 km/u. En na de race weer terugbouwen tot de straatversie.

Battle Mountain 2008

Op zoek naar nieuws over Battle Mountain kwamen we deze oude beelden tegen.

Kalender 2023

Ook voor het komende jaar heeft Fritz de vijfde kalender al weer zo goed als gereed. De prijs bedraagt € 25,-, inclusief verpakking, donatie en verzending/transport, mits gezamenlijk besteld.

Casper Jansen fietste naar de Provence

Het zat er al een tijdje aan te komen, deze tocht van Warnsveld naar Aups in de Provence. En het stond al een aantal jaren op mijn verlanglijst om een langere fietstocht te maken. Telkens was er wel iets waardoor het niet kon. Nu ik per 1 september klaar was met mijn opdracht, lonkte de vrijheid om het te gaan doen.
Wat dan? De Veloroute du Soleil rijden, een route van Benjamins, van Maastricht naar zuid Frankrijk, op bezoek bij vrienden die daar wonen. Terug via deels dezelfde route, deels via de Barcelonaroute en via de Maasroute.
In totaal heb ik 3008 kilometers en 12.000 hoogtemeters gefietst met mijn Strada. Dit deed ik in achttien dagen heen en weer, waarvan ik zestien dagen fietste. Dat is gemiddeld 188 kilometer per dag.
Het was een heel avontuur waarover in de volgende Ligfiets& een uitgebreider reisverslag volgt.

Ligfiets en velomobiel in wet België

Vanaf 1 oktober 2022 worden aanpassingen aangebracht aan de Belgische wegcode. We citeren een deel:
'Daarnaast worden in de wegcode twee nieuwe soorten fietsen erkend. Het gaat om velomobielen (voorzien van een kuip) en ligfietsen. Ze mogen de rijbaan gebruiken op de rijstroken tot 50 km/u, ook als er een fietspad beschikbaar is. De motivatie achter deze verandering is om ze beter zichtbaar te maken voor automobilisten, die ze vaak moeilijk opmerken.'
Zie ook Facebook en het Velomobil Forum.

Wereldkampioenschappen 2023 in Oostenrijk?

Vermoedelijk zullen de wereldkampioenschappen voor ligfietsers plaatsvinden in Oostenrijk en deze Weltmeisterschaft wordt georganiseerd door  Liegeradclub Vorarlberg samen met Futurebike uit Zwitserland.
En A Race in the Park dan? Als we het komende weekend bij Cycle Vision zijn geweest, kunnen we daar wellicht meer over vertellen

Top Secret!

Gisteren vond er een internationale oefening plaats, waarbij 'vijandelijke' drones op verschillende manieren uit de lucht werden gehaald. Vanaf seconde 28 in dit filmpje is te zien dat er blijkbaar ook een ander geheim wapen betrokken was bij deze oefening. We hopen dat ze niet op het idee komen om hiermee op de drones te schieten!
Met dank aan Bert Rook voor zijn scherpe oog.

Zoekplaatje

Ondanks dat het zoekplaatje dit keer uit het buitenland kwam, was het raadsel weer erg snel opgelost. Fietsbennie had heel snel gezien dat het veer naar het aan de overkant van de Donau gelegen Ottensheim gaat. Onze dank gaat weer uit naar Wim Ganseij voor het aanleveren van de foto. Volgende maand weer een nieuwe poging om het wat lastiger te maken. Misschien dat we dan de hele achtergrond blurren...?!?

Reacties

tdt op vr 23 sep 2022 om 20:26

België is lekker bezig! :) 

Fietsbennie op zo 25 sep 2022 om 15:57

Ik zag het aan bordje dat het Oostenrijk was. Het geblurde dacht ik Melk te zien maar maar daar was geen pont. Wel westelijker aan de Donau. De vergelijking met de kerktoren en gezocht kwam ik op goede plaats Ottenheim. Heeft meneer Ganseij nog ergens verhaal en of meer foto's? Ik ben wel benieuwd naar het complete verhaal. Hartelijke groet en veilige km allen gewenst. Gr. 

Wilco op zo 25 sep 2022 om 21:49

De wet in Nederland is dan strenger voor de huidige generatie velomobielen, die vaak smaller zijn dan 75 cm.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.