Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bülk party, fietspaden, Different filosofie, fris, 6e Grenslandtour, Fortenroute, Haren-Haren, ancora un giro, 20ste eeuw ligfietsen, foto, wedstrijden, zoekplaatje

Bülk party

Afgelopen zaterdag vond de wereldwijde première van de Bülk (fb) bij Velomobile Ottersberg plaats. Bij de foto's is, naast de Bülk ook de Milan 4.2 (fb) te zien, maar ook een prototype van een andere vierwieler (fb).
Romain heeft een aantal foto's (fb) verzameld waarmee de Bülk vergeleken wordt met de Milan SL.
Uiteraard is er ook info te vinden op Velomobil Forum.

Fietspaden

David schrijft al jaren over de fietsinfrastructuur in Nederland.
Hij heeft deze keer een aantal opmerkelijke foto's gevonden van de fietsinfrastructuur vroeg in de twintigste eeuw ('Nederlands'): er waren al fietspaden (in Assen).

Different filosofie

Wim legt uit waarom de Different achterwielbesturing heeft, gesloten wielkasten heeft, de eventuele gaten in de romp zo klein mogelijk moeten zijn, aandrijving op het rechter voorwiel (kortere ketting, dus minder gewicht).
Nog meer over de Different (fb) waarvan er maar twee gebouwd worden.

Fris

Heb je het te warm? Honza heeft een artikel over  Viktor Zichó, die van Hongarije naar de  Noordkaap fietst. Brr!

6e Grenslandtour

Na de Oliebollentocht in een vreemd jaargetijde, vindt nu ook de jaarlijkse Grenslandtour plaats op een vreemde datum.
Op zaterdag 27 augustus vindt de Grenslandtour plaats. Zie ook de website van de Grensrijder.com. De startlocatie van deze tocht is: café/restaurant 'Biej de Vogel' aan de Markt 21 in Montfort. Op circa 2 km afstand is een camping bij de boer 'Biej de Vogel' aan de Heinsbergerweg 15 in Montfort. En anders is er ook op circa 2 km ligt de camping 'Reigershorst' ook in Montfort. 

Fortenroute

Aanstaande zondag 3 juli vindt de jaarlijkse Fortenroute plaats, georganiseerd door de Amsterdamse Ligfietsers (ALF). De rit is in totaal 180 km en er wordt een kruissnelheid aangehouden van 25 km/u.
De start is om 9 uur bij de ponten achter het centraal station (IJ-zijde).

Haren-Haren

Ook voor de snelle beslisser is er a.s. zondag 3 juli de goed georganiseerde 165 km tocht vanuit het Groningse Haren, of het Drentse Odoorn, naar vliegveld Dankern (Haren in Duitsland).
Er zijn ook kortere varianten die zich vooral op het Global Unesco Geopark De Hondsrug afspelen: 50 km en 105 km. Er is ook een 50 km tocht voor handbikes.

Ancora un giro

Zoals de titel al aangeeft: weer een rondje. Verscheidene velomobilisten waren onderweg naar Italië met Jupp als Capo del Giro. Christian heeft al wat filmpjes klaar staan.
Zie ook het Velomobil Forum met veel foto's.

20ste eeuw ligfietsen

Twee ligfietsers zitten in 1915 stil in hun fauteuil voor de foto. Het blijken Warman Bikes ligfietsen (fb) te zijn.

Foto Volkskrant

In de Volkskrant stond afgelopen woensdag een artikel met een foto van een ligfietser op een Roulandt bij het Amsterdams Postzegelparkje.

Komende wedstrijden!

Na de twee coronajaren lijkt er weer wat beweging te komen in de wedstrijden (en nou maar hopen dat corona zich gedeisd houdt):  • Van vrijdag 23 september t/m zondag 25 september is er weer een Cycle Vision.
  • Op zondag 23 oktober vindt de LEL plaats.

Zoekplaatje

Tja, blijkbaar was de hint die we vorige week gaven toch weer te gemakkelijk.  Amper 2 uur na publicatie had Chris Teuben de juiste plaats gevonden: Ulsan in Zuid-Korea.
We danken Erik Decker voor zijn foto. Het was deze keer zeker een pittige zoekopdracht en we houden je tweede (nog moeilijkere?) foto nog even achter de hand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.