Fietsbanden testseizoen?

Gepubliceerd op

Banden worden niet alleen getest door Wim Schermer

Er wordt de afgelopen dagen veel gepubliceerd over banden.
Met dank aan Wim voor de diverse links.

Reacties

TaurusTrike op di 08 jan 2013 om 18:58

Raar maar waar: Durano bandjes (28 mm breed) op ICE Sprint 26X vervangen. Nu de veel bredere (47 mm breed) en zwaardere Energizer Plus banden aangebracht... Ik had verwacht flink op snelheid te moeten inleveren, tegendeel is waar!

Ligfietsger op wo 09 jan 2013 om 14:49

@Hans: Mooi artikel …… sinds kort rij ik zelf op de ligfiets op de door veel “ligfietsspecialisten” aangeraden standaard Marathons (GreenGuard) die ik trouwens ook al zo’n 10.000 km zonder lekken op mijn Elektrisch ondersteunde rechtopfiets heb zitten. Okee die zijn iets minder snel dan Kojaks, maar of het nu veel uitmaakt of ik 52 of 55 minuten doe over mijn ww-rit van 22,6 km … niet dus !!!

Maar in de zomer gaan toch de Kojaks er weer op, het accelereert gewoon net iets lekkerder en ik vind de Kojaks ook nog wat meer comfort bieden. Oké die zijn iets minder snel dan Kojaks, maar of het nu veel uitmaakt of ik 52 of 55 minuten doe over mijn ww-rit van 22,6 km … niet dus !!!

Maar in de zomer gaan toch de Kojaks er weer op, het accelereert gewoon net iets lekkerder en ik vind de Kojaks ook nog wat meer comfort bieden.

@Kees Geurtsen : Hoewel ik misschien toch overstap op de Energizer Plus (Green Guard), want die lopen ongeveer net zo licht als de Kojaks en gaan net als de Marathons eigenlijk nooit lek ..... het enige nadeel van de Energizer Plus vind ik dat het fijne profiel een steentjes verzamelaar is ...... dus vrijwel dagelijks "pulken"

TestKees op do 10 jan 2013 om 15:37

Hoi,

Ik heb ook 24 fietsbanden getest.
Zie http://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/bandentest

Opvallend bij mijn test is dat de Marathon en Marathon Plus licht rollen en de Kojak en Marathon Racer juist zwaar (bij 4 bar en in de maat 622).

De snelste band uit de test was de Vittoria randonneur Hyper, helaas alleen leverbaar in 4-622 en 37-622. Snel is ook de CST zeppelin en wel leverbaar in bijvoorbeeld 47-406. Maar deze heeft wel een slechte lekbescherming.

Ook opvallend: Comfort hangt nauwelijks af van de constructie. Effect de bandenspanning is veel groter.

walter op do 10 jan 2013 om 17:35

@Testkees Is het niet een beetje raar om de Kojak te testen op een veel te lage druk? Er moet gewoon 6 à 6,5 bar in die band. Niemand rijdt met die band op 4 bar, en terecht. Op de correcte druk is hij wel degelijk snel.

TaurusTrike op do 10 jan 2013 om 21:05

@Blauwe Seiran, ik heb de Energizers sinds een kleine maand. Ik rij ca. 30 km per werkdag, in weekend kom daar doorgaans 40 of 50 km bij. Eenmaal per week maak ik de trike schoon, smeer de ketting en verwijder ik de steentjes uit de banden. Ik kan niet zeggen dat ik nu meer steen en andere troep van de energizers haal dan van de duranos. Bij de duranos waren het meer steensplinters van enkele mm. Bij de energizers zijn het gewoon kleine steentjes die wel eenvoudiger zijn te verwijderen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.