Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 mei 2012 13:00, bijgewerkt op 05 december 2012 17:54 (1616 keer bekeken) 1Reacties

Tweezitter ontwerp, schokdempers, velomobielen meer overdekte fietsen, ligfietsvakantie

Tweezitter ontwerp

Christoph Sarrazin, Pixelman, heeft weer een bijzonder ontwerp gemaakt. Nu voor een dubbele velomobiel - vijf meter lang -, een rug-aan-rug uitvoering. Een ander idee is om, net zoals bij meerdere types Alleweder, een afneembare kunststof neus te monteren. Zo zouden de kosten bij een lichte aanrijding minder fors zijn.

Schokdempers

Al sinds het ontwerp van de oorspronkelijke Flevobike Alleweder, rijden velomobielen met vrijwel dezelfde, al weer 19 jaar oud, soort dempers. Vorig jaar, o.a. bij ROAM met zijn rumble strips, werd de vraag naar een betere demper steeds luider.
VelomobielOnderdelen.nl levert sinds een aantal maanden achterdempers. Een video van een Quest met zo'n achterdemper. Er klinken alleen maar positieve berichten.
Nu komt alles in een stroomversnelling, ook de voordempers moeten er aan geloven!

Velomobielen? Meer overdekte fietsen!

De Forge had een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor velomobielen. De inzendingen zijn inmiddels bekend. Een dankje-film van hen.
Nou ligt het misschien aan ons, maar wij zien hier, over het algemeen, geen velomobiel in. Eerder overdekte fietsen, al of niet met hulpmotor. Taaltechnisch zullen ze wel gelijk hebben.

Ligfietsvakantie

Hoewel het weer in Nederland tot nu toe niet echt meewerkt, zijn er al ligfietsers met vakantie. Hier een fraai verhaal met mooie foto's over een omgekeerde pelgrimstocht met een blauwe Quest. Terecht gestart in Spanje (weertechnisch)!
Een andere, groene Quest, rijdt van de week een rondje door Nederland, soms met mede-velomobilisten om hem bij te staan. Wat ook kan: voor de uitdaging of gezelligheid.

Redactie

Reacties (1)

MarkJRullens

Die RaR Velomobiel ziet er snel uit, ik hoop alleen dat de acgterkant zwaar genoeg is als je in je eentje weg wilt! Zal wel raar sturen ook met zo'n lange neus voor je en de sturende wielen ver naar achteren...

MarkJRullens, 18 mei 2012 23:41