M5 ligfietsen M-Racer CrMo

Met deze nieuwste lijkt volgens de filosofie van M5 echt alles op zijn plaats te zitten :
[*]Compacter kan niet en daardoor is er sprake van een zeer stijf frame
[*]Grote wielen voor de laagst mogelijke rolweerstand en maximaal comfort
[*]Laagst mogelijke zitpositie bij grote wielen: 41 cm
[*]Wielbasis van 123 cm, resulteert in een uiterst strak sturende fiets
[*]3 x 2 punts stoelbevestiging voor stijvere stoel-frame verbinding
[*]Lange buitenkabels gaan in aparte gesoldeerde buisjes door het hoofdframe
[*]Door uitgekiende geometrie hebben M5 ligfietsen compacte en stijve stuurpennen die zorgen voor zoveel mogelijk "ellebogen binnenboord"
3 versies : 26/26 (559/559) / 26/28 (571/622) / 28/28 (622/622)

Zithoogte : 41 - 43 cm, afhankelijk van versie.

 Prijsindicatie: € 2.975,00

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

Rogier op di 07 mei 2013 om 21:54

Enthousiast geworden door mijn ervaringen met de M5 Lowracer, heb ik een M-racer frame gekocht en dat afgebouwd met standaard racefiets onderdelen. Ik gebruik de M-racer, net als voorheen de lowracer, voor woon-werk verkeer, grotendeels over een dijk langs kanaal, met vrijwel altijd een stevige dwarswind. Een deel van de route gaat door de stad, andere delen hebben krappe bochten, slecht wegdek en scherp gehoekte verkeersdrempels. 17 km enkele rit in gemiddeld 30 minuten lekker doorfietsen :) Voordelen t.o.v. de lowracer: De M-racer is wendbaarder (kleinere draaicirkel), rolt makkelijker en comfortabeler over slecht wegdek en verkeersdrempels en door de hogere zit ben je beter zichtbaar in het verkeer en heb je zelf ook beter zicht. Bij de lowracer schrokken andere fietsers regelmatig als ik ze inhaalde, bij de M-racer niet. Zeer belangrijk voordeel van het hebben van standaard maat racefiets voorwiel is de bredere bandenkeuze: de Conti GP4000s heeft, zeker bij nat wegdek, zoveel meer grip dan welke Schwalbe (of ander alternatief in 20 inch) band ook! Met de M-racer heb je hierdoor een aanzienlijk kortere remweg en meer grip in snelle bochten dan met de lowracer. Door dit alles ervaar ik de M-racer als duidelijk veiliger dan de lowracer. Nadelen t.o.v. de lowracer: Door de hogere zitpositie heb ik duidelijk meer last van de wind, met als resultaat dat mijn snelheid gemiddeld zo’n 10% lager is dan op de lowracer (hi-racers van andere merken zijn hoger en zullen hier meer last van hebben). Door de hogere zit heb je minder snelheidssensatie, de lowracer geeft een grotere grijns op je gezicht :) Kortom hulde aan M5 voor dit slimme ontwerp! De M-racer is een fantastische snelle en veilige ligfiets.

Cor.M-racer op vr 20 okt 2017 om 23:31

Na 20 jaar met veel plezier en zonder technische problemen op een M5 26/20 te hebben gereden, heb ik een M-racer aangeschaft. Bram Moens heeft zijn ontwerpen steeds verder ontwikkeld en geperfectioneerd en het verschil met mijn oude fiets is dan ook groot. Ik reed op mijn nieuwe M-racer meteen hogere gemiddeldes dan op mijn oude fiets. De M-racer is mooi afgewerkt en zeer comfortabel. Ook bij hoge snelheden voelt de fiets vertrouwd en stabiel. Ik heb de uitvoering met 28 inch wielen. De wieldiameter draagt veel bij aan het comfort en de rolweerstand is laag. Bram Moensn heeft me voorgedaan hoe je, ondanks de ketting langs het voorwiel, met lage snelheid korte bochten rechtsaf kunt maken. Dat kan echt en het is niet moeilijk. Kwestie van voorwiel een paar graden rechts draaien tegen de ketting aan en in die positie houden. Niet gaan corrigeren om je evenwicht te bewaren, dat kun je eventueel met 1 been los en laag bij de grond doen. Ik ben gevallen voor het ontwerp; wat een fraaie fiets! Ik gebruik de fiets recreatief en incidenteel voor woon-werkverkeer (32 km. enkele reis)

Gideon op wo 25 nov 2020 om 10:15

bijna 10 jaar (48.000km) op een Raptobike lowracer, tijd voor iets erbij. Een M5 midracer vond ik al lang mooi, maarja hoe rijdt die? In sep-okt van dit jaar twee keer met de Raptobike naar Bram en daar de CrMo geprobeerd, ik vond hem meteen rijden zoals die er uit ziet: rank, snel en relaxed (Bram had de carbon highracer ook klaargezet, daar ook even op gereden, rijdt ook erg lekker maar de CrMo vind ik toch mooier) Inmiddels staat een hagel nieuwe blauwe midracer thuis, en er al enkele ritjes mee gemaakt. De fiets nodigt uit om “rustig” mee te toeren, maar een sprint af en toe gaat ook prima.

A.C.B. op za 28 nov 2020 om 22:50

Rustig toeren is toch rond 30 a 34 km/h

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.