Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Magazine, trein, vakantie, koplampen, tour, duurzaam, nieuw, ketting, wisser, duidelijk(?), Kinner, LBR, Mule, Lodz

Ligfiets& 2024-3

In dit nummer uiteraard een aankondiging van het komende groot ligfietsfeest. Verder worden vele actieve leden geïnterviewd die veel betekend hebben voor de veertigjarige NVHPV. Verder de wereldkampioenschappen in Betteshanger, fietsen in Denemarken en Zweden, de ligfietswinkel van Alve Henricson, kopje onder in een beek, de halo, en de diverse columns.

Heb je het magazine niet, maar wil je het toch graag ontvangen, dan kan je via de ledenadministratie je abonnement wijzigen.

Of de NS de ligfiets…

Paul mailde naar de NS waarom zijn ligfiets niet in de trein mag terwijl hij minder ruimte inneemt dan een gewone fiets.
Het antwoord: "[…] De keuze om ligfietsen niet toe te laten is gemaakt omdat die meestal langer zijn dan normale fietsen.  […] Uw ligfiets is immers evenlang als een gewone fiets, dus die neemt uiteindelijk minder ruimte in. Dit vind ik een valide punt, en dus heb ik uw bericht doorgezet naar de afdeling die over deze zaken gaan."
Zou de NS aan het eind van de tunnel(visie), het licht zien (fb)?

Vakantiefilmpje

The Wizard of Oh is dit jaar naar zuidelijkere gebieden op vakantie gegaan. Uit het eerste deel van zijn reisverslag kunnen we in ieder geval opmaken dat er toch nog treinen zijn waarin een ligfiets mee mag!

Verblindende koplampen

Er is te veel licht op de verkeerde tijd en de verkeerde plek en dat is slecht voor planten, dieren en mensen. Het is ook gevaarlijk in het verkeer, ziet lichtontwerper Ellen de Vries: ‘Die LED-koplampen (van auto's, red.) blazen je fietslicht totaal weg.’
En verblinden je, willen wij daaraan toevoegen, zeker op het fietspad en de auto's op de weg aan jouw kant je tegemoet komen.

Ligfiets tour door Europa?

Slyway is iets heel spannends aan het voorbereiden voor de Europese ligfietsgemeenschap voor 2025... Blijf hen in de gaten houden (fb)!
Wij vermoeden een toertocht door Europa. Of is dit te simpel gedacht?

In de Upsala Nya Tidning

Burkhard Z in Gottsunda verplaatst zich per velomobiel. Dat is een volledig gesloten ligfiets. Hiermee kan hij kinderen duurzaam vervoeren, pendelen en spullen van en naar zijn werk vervoeren. Het snelst dat ik heb gereden is 90 kilometer per uur,” zegt hij.
Dendrocopos heeft het bericht in het Duits vertaald!
Meldt het als deze link naar het Duitse Velomobil Forum doodloopt. Dan wordt de nieuwe link toegevoegd!

Fietsersbond in het nieuw

De website van de Fietsersbond is vernieuwd! De techniek was verouderd en als we dan toch aan de slag moeten, dan maar direct een gebruiksvriendelijke site in een fris jasje. Dus: overzichtelijker en nog beter afgestemd op jou als fietser.

Verlengen of inkorten ketting

Ben Parke ontmoet niet al zijn klanten in het echt, omdat ze gewoonweg te ver weg wonen. Als ze hun velomobiel geleverd krijgen, moeten ze dus zelf hun stoeltje en de kettinglengte aanpassen. Dus laat Ben in de nieuwste aflevering van zijn Tech Talk deze keer zien hoe je een ketting kunt inkorten of verlengen.

Ruitenwisser

Na een tijdje zelf geëxperimenteerd te hebben met gemotoriseerde ruitenwissers voor velomobielen, heeft Axel (van Velomobile SH) nu blijkbaar toch besloten dat hij beter een al bestaand systeem uit de motorwereld kan aanbieden. Op zijn YouTube-pagina zijn een aantal filmpjes over dit product van Bikerguard te vinden:

Duidelijk

Of is dit een oplossing (fb) voor: geen idee?
Of staat er 'Hier' op het bord daarnaast: Neem de alternatieve fietsroute. Hopelijk dan maar weer.

Ontmoeting met Kinner-car

Sven-Göran maakte afgelopen zondag, na een regenachtige week, een rit van 53 km naar Lomma (Zweden) voor een bezoek aan een wijngaard bij Flädie waar hij Jan Skopal in zijn nieuwe mooie velomobiel (fb), de vierwieler en tweezitter Kinner-car, ontmoette.

Laidback Bike Report

Gary heeft wat hoogtepunten van Cycle-Con 2024 verzameld. Met o.a.
  • Cycle-Con 2024 Expert Panel Review of Exhibitors;
  • Viewer Submission-GoFundMe for Sun Cyclery’s Joe Johnson;
  • Announcements-BJ from Recumbent Seat Fix wants someone to take over the business.

De Mule

De Mule Velomobile (fb), muilezel, is gebouwd door Magnus Bjelk uit Zweden en maakt op een zeer creatieve manier gebruik van hout, gerecyclede fietsonderdelen en bouwmarktonderdelen.

Ligfietstreffen in Lodz

In Lodz (Polen) vond begin juli een ligfietstreffen plaats. Beelden hiervan zijn te zien op YouTube. In ieder geval (een deel van) onze Duitse lezers zullen begrijpen waarom ik nu geneigd ben om mederedacteur Theo uit te nodigen voor een ritje... (THEOOO...!!!)

(…wir fahren nach…)

Denk eraan: tot en met 10 oktober kan je je inschrijven voor het jubileumfeest!

Reacties

Wizard of Oh op vr 04 okt 2024 om 17:06

Bij het plaatsen van de link bij mijn vakantiefilmpje is kennelijk iets mis gegaan met copy/paste. Je kan de videos vinden op mijn youtube kanaal of in dit draadje op het forum: https://ligfietsers.nl/thread-2481.html



Wizard of Oh op vr 04 okt 2024 om 17:07

Oliver op vr 04 okt 2024 om 18:09

Ik heb de link aangepast. Blijkbaar heb ik niet hard genoeg op CTRL+C geduwd en stond de vorige link nog op het klembord. Bedankt voor het melden!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.