Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

24 uur, race, lift, opzij, Bülk VS Snoek, Sun Trip, regels, Kinner, AT2

24 uur uitdaging in Sneek

Als het goed is is een uur eerder dan deze publicatie de 24 uur challenge gestart. Mocht je in de buurt zijn, aanmoedigingen zijn altijd welkom, dus kom langs!
De 'uitdaging' start op vrijdag 12 uur en eindigt zaterdag om 12 uur.

Velomobielrace in Amerika

Hier is de allereerste velomobielrace (fb) in de racehoofdstad van Amerika in het Indy (Indianapolis) Cycloplex - de thuisbasis van de Major Taylor Velodrome, aangeboden door HPRA (Human Powered Race America (fb)).
De uitslagen.

Fietslift in Trondheim

De Noorse stad Trondheim heeft een steile helling van 150 meter waar fietsers geholpen worden om deze te beklimmen, een fietsroltrap ('Nederlands').
Hoe kan een open ligfietsers hier gebruik van maken? Hand naar achteren op het voetpedaal om zich te laten duwen, of hou je je vast aan het voetpedaal en laat je trekken?
Met een velomobiel? Een kabeltje lassoën om het voetpedaal?
We hebben trouwens het gevoel dat we al eens eerder over deze lift hebben bericht, maar kunnen dat (vrijdag-?)bericht niet meer vinden...

Maak plaats, maak plaats

Twee velomobielen komen op een slordig onderhouden landweggetje een stevig busje tegen (fb).
Wie gaat het eerst aan de kant? Was andersom niet beter geweest?
Was stoppen niet beter geweest?

Bülk en Snoek vergeleken

Op het forum Ligfietser.nl wordt melding gemaakt dat er via een vermogenstest de Bülk en de, kleine, Snoek vergeleken worden door Li Kai (李鍇).
Deze keer wordt er getest met dezelfde rijder, dezelfde vermogensmeter, dezelfde banden. Uitlijning en aandrijflijn zijn gecontroleerd.
Desondanks zijn er twijfels over de vergelijking (ten voordele van de Snoek).
Oh ja, de link op Facebook met andere inzichten.

Sun Trip 3

Volg de eindstrijd van de Sun Trip op Recumbent News ('Nederlands'). Een wedstrijd met veel plotwendingen.

Competitie regels

De wedstrijdregels van de wereldkampioenschappen in Betteshanger zijn nu online ('Nederlands') beschikbaar (wel even naar boven scrollen). Ook te downloaden als pdf.

Kinner-car

Na het worstelen met vele uitdagingen van het opstarten van iets nieuws, maken ze bij Kinner de eerste tweezits vierwielige velomobielen klaar voor levering.
Zie ook een vorig bericht.

Wolf & Wolf

In het Spezi-draadje op het ligfietsforum is Hoekie, na zijn bezoek aan de Spezi, erg gecharmeerd van de Alpentourer AT2 van Wolf & Wolf (niet te verwarren met de AT-AT van Lucas!). Wat minder te spreken is hij over de prijs, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de tweedehands-markt op het Duitse forum wat beter te gaan volgen.
Mocht de naam Wolf & Wolf je bekend voorkomen, maar je kunt 'm even niet plaatsen: sinds vorig jaar organiseren zij de Spezi in Lauchringen.


Reacties

WimH op vr 10 mei 2024 om 13:43

Betreft: Oh ja, de link op Facebook met andere inzichten.

Ik lees op FaceBook toch echt soortgelijke twijfels en ook andere meningen.

MichielAdriaan op ma 13 mei 2024 om 21:19

Die fietslift gebruikt ongeveer hetzelfde systeem zoals op de Bloemenveiling in Aalsmeer de stapelwagens door de veilingzaal werden geleid. Dat systeem is nu al weer bijna 10 jaar geleden afgeschaft en vervangen door het KOA (kopen op afstand) waarbij online op de handel geboden wordt.

MichielAdriaan op ma 13 mei 2024 om 21:44

Ze durven wel op Spezi. Die 'Alpentouer AT2 is als 2 druppels water de door Flevobike voor Batavus ontworpen Relaxx!
Bij ons in de lage landen nog her en der voor een habbekrats te koop (maar weet ff niet wat 'habbekrats' in het Duits is...).

Bietrume op di 14 mei 2024 om 14:19

 Ze durven wel op Spezi. Die 'Alpentouer AT2 is als 2 druppels water de door Flevobike voor Batavus ontworpen Relaxx!  
 Bij de Alpentourer AT2 is de stoel een integraal onderdeel van het frame, waardoor deze een zeer hoge stijfheid heeft. Ditzelfde principe werd destijds toegepast op de Catrike Musashi. Nog een verschil met de Batavus Relaxx, de vork is enkelzijdig om het traject van de ketting te optimaliseren. Ook de AlpEntourer wordt geheel op maat gemaakt. 

WimH op za 18 mei 2024 om 21:01

Mick, heb jij ooit op die Relaxx gereden? Wat een slap ding.

Geloof mij, die is echt onvergelijkbaar met deze Wolf & Wolf.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.