Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Open dag, serviceluik, Ellen, toertocht, UFO, 444, 696, M9, Urban, optocht, camera, Testkees, surprise

Open dag met InnerTuba

Op 10 augustus a.s. houdt Ligfietsshop Tempelman open dag. Onderdeel van die open dag is een optreden van InnerTuba.

Serviceluik Bülk 4M en Urban

Tot nu toe waren er alleen foto's van deze twee splinternieuwe Bülks met een smal serviceluik. Ben Parke toont nu de uiteindelijke, immense, versie op Facebook.

Ellen fietst

Ellen van Vugt is fietsend te zien (fb), nog wel zonder de stroomlijn. Voor zicht voor haar krijgt Ellen een camera.

Mooi Twente

Op zaterdag 20 juli reed Mooi Twente een toertocht met zeven deelnemers. Johan heeft er weer een video gemaakt met de hoogtepunten. Eén van de hoogtepunten was de temperatuur: 30 graden.

Het is geen ruimteschip maar een velomobiel

Back Roads een lokale krant in Osceola in Wisconsin (VS) heeft een mooi verhaal (fb) over Tom in zijn velomobiel. Tom is één van de ambassadeurs voor velomobielen in de VS. 

444 HPV Race

Onder de titel 444 HPV Race wordt de 6 uur duurrace in Nijvel (Nivelles) verreden op een voor ander verkeer afgesloten weg.
De race vind plaats op zondag 22 september om 13 uur. de baan gaat open om 10:30 uur. De briefing van de deelnemers vindt om 11:30 uur plaats.
Inschrijven graag voor 15 augustus!
Naast een individuele rijder mag een ploeg uit maximaal 4 mederijders bestaan.
De contactpersoon is Christophe Courtois (te bereiken via legs.do.it.hpv@gmail.com).
Zie ook het Franstalige forum Vélorizontal ('Nederlands').

(Het engelennummer 444 is een teken dat je op de juiste weg bent. Je beschermengelen omringen je en ze moedigen je aan.)

6-9-6 Hanzesteden brevet

Roef heeft de 6-9-6 Hanzesteden brevet gehaald! Officieel werd er gestart op 9 juli, maar vanwege voorspelde regen de dag er op is Roef een dag eerder gestart. Lees hier de belevenissen van Roef.

Wat is dat toch vandaag met die getallen. Eerst 444 en nu 696. Voor 696 is nog geen uitleg te vinden door ons. Startdatum is 9 juli = 97 en niet 96. Wie denkt er mee voor een oplossing?

Alpha M9 details

Josef (Jupp) heeft een video gemaakt om een aantal details van de M9 te presenteren en kort te bespreken. Deze video is bedoeld als aanvulling op mijn review van de M9 die ik begin mei 2024 publiceerde na het passeren van de eerste 10.000 km in deze velomobiel.
Op Facebook staat nog een interessant discussie over de Bülk (MK1).

Ben onderweg met de Bülk Urban

Ben Parke rijdt in deze video van Tefls naar Pfunds op de Inn-Radweg.

Optocht Toronto

De GTA Recumbent Riders maken een Laidback Recumbent Group Ride (fb) op de Nunavut Road in Toronto (Canada).

Achteruitkijkcamera

We hebben het hier eerder al eens gehad over achtuitkijkcamera's voor op de (lig)fiets en naar aanleiding van een testbericht van de Fietsersbond, is (ook) op Facebook een discussie over de (on)zin van zo'n camera begonnen.

Eurobike

Niet alleen Belle en Dave zijn naar de Eurobike geweest (zie vorig Vrijdagbericht), maar ook Testkees van de Fietsersbond is er gaan snuffelen. In zijn bericht noemt hij een aantal opvallende dingen die hij is tegengekomen, waaronder het nieuwe CLIK-ventiel van Schwalbe (zie Vrijdagbericht van 5 juli).
Zou een (90º) KNIK-ventiel ook tot de mogelijkheden behoren, zodat ik niet steeds moet zitten emmeren in de wielkasten van mijn QV...?

Verrassingen

Net voor ze aan hun welverdiende zomervakantie beginnen, komen ze bij Velomobileworld met nog een paar verrassingen op de proppen.

Reacties

WimH op vr 26 jul 2024 om 13:36

Op het Nederlands Ligfietsforum kwam de volgende vraag voorbij: "Wat is er mis met een DF?"

Zie hier: https://ligfietsers.nl/thread-2354.html


Na mijn opmerking dat het op dit moment vooral de Bülk is die in de Vrijdag-berichten voorbijkomt (zie ook het Vrijdagbericht hierboven) kwam de suggestie dat we misschien de redactie moeten oproepen om meer de Nederlandse modellen te belichten.

Bij deze mijn oproep: 
Redactie, vergeet niet om ook berichten te schrijven over de prachtige vm-en van ICB en velomobiel.nl 

TeJayLigFts op vr 26 jul 2024 om 16:36

Even een korte reactie van de redactie: wij maken het nieuws niet, wij presenteren wat er de afgelopen week gepubliceerd is. Ja, veel Bülk, of eigenlijk Velomobile World nieuws. Dus als er iemand iets over de toch echt recente Snoek L schrijft, zal je dat hier tegen komen. Maar er is tot nu bijna niemand die zoiets geschreven heeft ( mocht het wel zo zijn dan horen wij dit graag).
De Tuna is er ook alweer een tijdje, maar lezers, schrijf er over. Wij, de redactie, wachten met spanning de halo voor de Tuna af. En met de DF is ook niets mis.

De redactie test geen velomobiel, alhoewel ik echt onder de indruk ben van mijn Milan GT. Ik rij er meer mee en sneller dan in mijn vorige velomobiel. En ik ben ook benieuwd naar de, daar is ie weer, Bülk 4M of Urban (alles beter bereikbaar dan in de Milan).

hardloper op vr 26 jul 2024 om 18:39

Geweldige dat VelomobileWorld met veel nieuws komt en dat dit hier gedeeld wordt. Maar zoals Wim H al aanhaalde vind ik dat ICB en VM ook echt wel de aandacht verdienen.

Zat hier geen nieuwswaarde in:
"Andre's Quest Velomobile Pickup & Ride on a Historic Strada! and Quest Duo😁😁😁" (youtube.com)
Dat de rotte rijders oa de Duo Quest hebben uitgeprobeerd?

En om af te sluiten na aandacht voor VM, ook iets over de ICB:
Nieuws en activiteiten - Zwitserse Hosen - Intercity Bike
Er zijn wiel covers ontwikkeld voor de DF. Echter kan ik deze ontwikkeling niet terug vinden in de vrijdag bericht.

CV op vr 26 jul 2024 om 18:52

Ja, heel raar dat wat is opgezet als productielocatie nu het hele VM nieuws zelf domineerd.

Rikkie op vr 26 jul 2024 om 20:12

Ook als Belg vind ik de vraag van Wim heel terecht. Er mag door de Nederlanders best wel wat meer publiciteit gemaakt worden voor de velomobielen van eigen bodem. 
Ik heb trouwens het bewuste topic gestart.

Hoekie op vr 26 jul 2024 om 20:57

 Zou een (90º) KNIK-ventiel ook tot de mogelijkheden behoren, zodat ik niet steeds moet zitten emmeren in de wielkasten van mijn QV...?

Oliver op za 27 jul 2024 om 21:00

Jazeker https://www.schwalbe.com/Schwalbe-Clik-Valve-Conversion-Set-3541 
Zo'n kop heb ik ook op mijn huidige pomp, maar daarmee moet ik het ventiel nog altijd van boven/vanuit de wielkast koppelen. Ik zou dus graag een ventiel hebben dat ik 90º kan knikken/buigen, zodat ik met mijn handen uit de wielkast kan blijven.

Oliver op za 27 jul 2024 om 21:06

...en zoals Theo als schreef: in het Vrijdagbericht verzamelen en bundelen we alleen nieuws dat we tegenkomen. Dus ja, we missen wel eens wat, maar het staat eenieder vrij om nieuws bij het bekende redactie-adres te melden. Of beter nog: als je zin en tijd hebt, kun je solliciteren naar een job als redacteur, want met name het Vrijdagbericht is voor 80-90% afhankelijk van Theo.

WimH op zo 28 jul 2024 om 09:11

Dan wil ik bij deze mijn waardering uitspreken voor Theo.

Iedere vrijdag vind ik het weer erg leuk om het Vrijdagbericht te lezen.


Ik had er geen idee van dat hij dit bijna geheel alleen verzorgt.


Mijn oproep was ook zeker niet als kritiek bedoeld. 
Ik riep enkel op om de Nederlandse velomobielen niet te vergeten.

Lorhijn op di 30 jul 2024 om 12:29

6-9-6 staat voor 600 - 900 - 600 km en je komt ook ongeveer zoveel Hanzesteden tegen in totaal. Ik reed het brevet voor. Wat betekent dat ik mijn eigen startdatum mocht bepalen. 

TeJayLigFts op di 30 jul 2024 om 17:23

Dank je Roef!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.