Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

NS petitie, fietsnavigatie Apple kaarten, Spezi, prijslijst Bülk, Sun Trip, FietsBenny, velomobielen in Minneapolis, Slyway Ultra high-racer, Großes Oldenburger Liegeradtreffen, Grenslandtour, 24-uurs challenge

NS petitie

Er is door Maurice een petitie gestart tegen het besluit om ligfietsen en tandems in de trein te verbieden.
Reizigersvereniging Rover heeft al positief gereageerd op de petitie: 'Vandaag is het advies gepubliceerd waarin te lezen is dat wij als consumentenorganisatie dan ook negatief hebben geadviseerd op het verbieden van ligfietsen en tandems in treinen. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om zelf de petitie aan NS aan te bieden. '
Zie ook een eerder bericht en op het forum Ligfietsers.nl.

Fietsnavigatie Apple Kaarten

Met Apple kaarten kan je vanaf nu ook navigeren met de fiets in Nederland. Toch opmerkelijk dat we er als fietsland zo lang, vier jaar, op hebben moeten wachten (terwijl Google Maps het al sinds 2012 heeft).
Apple Kaarten met fietsaanwijzigingen zijn beschikbaar met iOS 14 of nieuwer.

Spezi

Afgelopen weekend vond de Spezi plaats. We hebben een aantal links verzameld, helaas zijn de meeste berichten niet openbaar. We hebben de niet openbare berichten er toch bij gezet.
Openbaar:
Niet openbaar:

Prijslijst Bülk 4M en Urban

Nadat de eerste 30 Bülk 4 More (4M) voor €5.995 weggingen staan nu de basisprijzen op de site (nog niet helemaal compleet). Alle prijzen zijn zonder BTW.
De basisprijs voor de Bülk 4 M is € 5053, 38. Voor de Bülk Urban is dit € 8.193, 28 (beide dus exclusief BTW).
De Bülk 4M is alleen leverbaar in de kleuren wit, rood, blauw en groen.
De Bülk Urban is in vele kleuren te leveren, voor de top, onderzijde, serviceluiken, race- of toerkap, spiegels, de gecombineerde deksel. Er kan desnoods een eigen kleur toegevoegd worden.
Extra's zoals verlichting (electra), versnellingen en andere opties zijn nog niet in te voeren.
Zie ook de uitgebreidere uitleg op onze site van deze twee versies.

Sun Trip 2

Recumbent News heeft een uitgebreid bericht over deze Sun Trip ('Nederlands') gepubliceerd.
Ons eerdere bericht.

FietsBenny

De temperaturen zijn eindelijk een beetje op niveau. Tijd voor een mooie fietstocht, zoals FietsBenny gedaan heeft (toen het iets frisser was).
Het is zijn 1.500ste bijdrage aan het forum!

Velomobielen arriveren in Minneapolis

Dat de spoorwegen efficiënt kunnen zijn, bewijzen de Amerikaanse spoorwegen. De container met velomobielen (fb) staat vier dagen eerder voor de deur bij Northland Velo (fb) dan verwacht.

Slyway Ultra high-racer

De zeer lange wielbasis van bepaalde snelle ligfietsen (zoals de oude CHR van M5) zorgt ongetwijfeld voor een uitstekende stabiliteit bij hoge snelheden. Deze geometrie is echter nadelig voor fietsers met een middelgroot of klein postuur, die de 28” wielset moeten opgeven en gedwongen zijn een kleiner voorwiel te monteren.
Om dit soort compromissen te vermijden, heeft de nieuwe ULTRA high-racer een wielbasis van 1250 mm (wegversie) en is de vorm van de onderbuis rond het voorwiel ontworpen. Hierdoor kan het zadel naar voren worden geschoven voor fietsers met een kleiner postuur. Bovendien volgt het deel van de onderbuis een aerodynamisch profiel dat aan de achterkant smaller wordt om contact met de dijen te voorkomen.
Bron Facebook. Eerder bericht.

Großes Oldenburger Liegeradtreffen (GOL) 2024

Sinds 1 mei is de inschrijving geopend voor de vierde editie van het GOL. Dit, internationale, treffen vindt plaats van vrijdag 16 augustus tot en met 18 augustus. De inschrijving is tot eind juni mogelijk, echter zolang er plek is.
Zie ook de evenementen kalender.

Grenslandtour

Vandaag zou de laatste gelegenheid zijn om je voor de GLT in te schrijven, maar gezien het aantal deelnemers pas maandag bij het rustpunt hoeft te worden doorgegeven, is de inschrijving (D) t/m zondag mogelijk. Op het moment van schrijven, is het weer in Midden-Limburg in het Hemelvaartsweekend, volgens Buienradar, ideaal om te fietsen: half bewolkt, weinig wind en rond de 19 graden. Dus als je nog aarzelde, trekt dat je misschien over de streep.
De Grenslandtour vindt plaats op zaterdag 11 mei.

24-uurs challenge Jan Kranczoch

Een dag daarvoor, vrijdag 10 mei, start om 12 uur de 24 uur uitdaging. Er staan zegge en schrijven negen aanmeldingen tot nu toe.
Dit evenement vindt plaats op de wielerbaan in Sneek.

Reacties

CV op zo 05 mei 2024 om 01:15

Dat Google maps al 12 jaar fietsnavigatie zou hebben is allemaal leuk en aardig... er klopt al evenveel jaren geen ene biet van. Hij stuurt je over wegen waar je niet mag fietsen, ziet bepaalde viaducten compleet niet. Heeft een voorkeur voor zandwegen en langs N-weg fietsen boven de F35, denkt dat brandgangen fietspaden zijn, denkt dat stoepen fietspaden zijn, en ga zo maar door. Map correcties indienen helpt ook geen ene zak.

mikok op ma 06 mei 2024 om 14:19

Mijn lolligste ervaring met Google Maps: spraakinstructie zegt "go right, go left, go right" in één adem. De bedoeling: immer gerade aus.

Gelukkig hebben we de Fietsersbond Routeplanner en Komoot nog.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.