Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Texel, Pasen, WK, sleurhut, gewicht, broekjes, kappen, revisie, Spezi, goederenvervoer, Grunnen, happy, zelfbouw, examen

Rondje Texel

Met 21 aangemelde deelnemers rijdt George en, back-up, André over het eiland.

Paastreffen

Dertig aangemelde deelnemers vermaken zich in de buurt van Deventer.
  • Martin is vrijwillig naar Deventer wezen fietsen. Hij doet verslag op het forum Ligfietsers.nl;
  • Arend-Jan met de camera van HT-LifeStyle heeft het over Easter Meeting.

WK 2024 inschrijving open!

Als we het mogen geloven hebben de Britten 'een volledig droge maand geboekt voor augustus, daarom regent het nu zoveel!'.
Als regen je tegen zou houden om naar Betteshanger af te reizen, je kan ze vertrouwen. Dus je kan je inschrijven (fb)!
Houd er rekening mee dat kamperen (fb) voor WC2024 (net als wedstrijddeelname) vooraf geboekt en betaald moet worden via de online shop.
Het is niet mogelijk om je ter plekke bij het evenement te registreren en te betalen.
De inschrijvingen tot nu toe.
De WC2024-site is nog niet helemaal gereed.

Fietscaravan

Rich wil comfortabel tijdens een festival of treffen uitrusten van zijn werkzaamheden. Hij komt een ontwerp van medevelomobilist Raw Future tegen van een fietscaravan (fb) dat hem aanspreekt. Net zo breed als een Quest, uiteraard wel hoger.

7 kilo

Dit paasei van Daniel, de Alpha W9s, weegt maar 7 kilo (alleen de romp).

Ruimere korte broek voor DF (XL) en Alpha 9

De versie van de stroomlijnbroek voor de DF bestaat al jaren, maar er moesten andere voorwielen aangeschaft worden. Nu is er ook een ruimere versie van de stroomlijn ('Nederlands') beschikbaar en er hoeven geen andere wielen voor aangeschaft worden.

Beschermkappen

Axel heeft neopreen beschermkappen voor stangkoppen DIN ISO 12240-4 inwendige of uitwendige draadmaat 6-8 mm in de aanbieding. Dit voorkomt lang roestvorming. Ook levert hij ook een set vervangende stangkoppen.
De beschermkappen voor stangkoppen zijn bestand tegen vet, olie, zout water, chemische stoffen en vele andere elementen. Als je je stangkoppen na de winter niet beschermt of niet regelmatig opnieuw invet, zien ze eruit zoals op de foto.
Zonder de juiste spantang zijn de beschermkappen moeilijk op de stangkoppen te krijgen. Het is daarom aan te raden om ze samen met nieuwe stangkoppen te kopen. Ze worden dan geleverd met een beschermende was en zijn klaar voor montage.
Zie ook Facebook.

Revisie trike

Ligfietsshop Tempelman is begonnen met het reviseren van een ICE Adventure 26RS. Deze trike met ondersteuning heeft 45.000 km gereden. Sommige delen zijn wel wat versleten.
Deel 1 (fb) en deel 2 (fb).

Spezi dit jaar nog beter

De Spezi uit het kopje bestaat niet mee, het heet nu Spezialradmesse. De Spezi vorig jaar was met ruim 6.000 bezoekers een groot succes. Nu maken de organisatoren de show nog aantrekkelijker ('Nederlands'). Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor exposanten.
Spezi vindt plaats op 27-28 april in Lauchringen.
Meteen een trapondersteunend nieuwtje ('Nederlands'): de nieuwe HP Velotechnik Delta tx e-trike en de Bafang-aandrijving.
Verrassingen van Velomobile World op Spezi.

Vrachtquatrevelo

Zoals we eerder deze week al meldden, hebben ze bij Velomobiel.nl een nieuwe kap voor de Quatrevelo ontwikkeld. Zoals in de reacties bij dat artikel te lezen valt, is het filmpje hierover intussen ook op YouTube geplaatst. We zijn trouwens benieuwd hoe deze kap in de volksmond gaat heten (in navolging van de "alien hood").

Fietsliefhebber

Op Facebook (sorry, maar ergens anders kunnen we deze niet vinden) kwam een stukje uit Expeditie Grunnen langs, van RTV Noord, waarin men op bezoek ging bij Willem van Wijnen. Willem is ook te vinden op pagina 24 van de allereerste uitgave van EuSupino, als uitvinder van de ligfiets met voorwielaandrijving.

Gelukkige velomobieleigenaar

Ook op Facebook is Tom Hagerty erg blij (oftewel: happy as a clam!) dat hij de overstap naar de velomobiel, en specifiek naar de Bülk, heeft gemaakt. Hij heeft er intussen zo'n 6.000 mijl op zitten en gebruikt de Bülk (vrijwel) dagelijks.

Zelfbouw

Bij Recumbent.news is vorige week weer een mooi artikel verschenen over de zelfbouw van Rob(ert) Lloyd. Hij bouwt zijn eigen fietsen vooral om beter en vooral sneller te worden. Niet onbelangrijk, als je aan wedstrijden deelneemt.

Verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland weert de fatbike bij verkeersexamens, omdat deze teveel zou afwijken van de gewone fiets. Kinderen die deelnemen aan het praktisch examen mogen dat doen op een standaardfiets. Zou een standaardligfiets daar ook onder vallen...?

Reacties

WimH op vr 05 apr 2024 om 13:22

Ja hoor, ik heb een keer een leerling gehad die op een ligfiets het Praktisch Verkeersexamen met goed gevolg heeft afgelegd. 
Ikzelf als leerkracht trouwens ook, maar dat was een beetje voor de grap. Ik ben toen trouwens ook geslaagd.

JAVE op vr 05 apr 2024 om 13:31

HT-LifeStyle is niet Arend-Jan

tdt op vr 05 apr 2024 om 20:06

Klopt JAVE. Arend-Jan en HT LifeStyle zijn wel bevriend, maar het is geen stelletje en ook niet één persoon.
Ik ben het trouwens ook niet, haha :) 

ligfietsshop op za 06 apr 2024 om 15:29

A.vanLent op za 06 apr 2024 om 20:12

Ik ben inderdaad HT-LifeStyle niet. Maar hanteer op dat filmpje inderdaad wel zijn camera, vanuit de QV-Limo :)

Benieuwd naar de tweede nieuwe fiets van Jens...

En ik weet wel hoe Theo de nieuwe cargo-kap noemde, maar dat is er een die ik vanuit marketingtechnische overwegingen maar beter niet zal delen :P

JAVE op ma 08 apr 2024 om 14:43

De tweede nieuwe fiets is dus een carbon uitvoering van de Bülk 4 more.

TeJayLigFts op ma 08 apr 2024 om 19:19

De Bülk Urban.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.