Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ligfiets& 2024-1, Iedereen Mobiel, fietspad verprutst, HPV WK poster, Climate Classic, onderdelen printen, zomervizier, treinend door Duitsland, Lugano race, speciale update en gast, vergelijking A9.1 en W9s

Ligfiets& 2024-1

Als het goed is heeft ieder lid * inmiddels het eerste nummer van dit jaar ontvangen.
Dit nummer staat vol met berichten van de Oliebollentocht en over het 40 jaar jubileum van onze vereniging.
Over de Oliebollentocht gesproken, of liever wat daarna gebeurde, staat een verhaal over vissende velomobillisten naar… Voor de afloop moet je ons magazine toch echt lezen.
* Benieuwd? Lid worden met als extra 'inclusief verenigingsblad Ligfiets&'. Voor het wat hogere bedrag hoef je het echt niet te laten.

Speeddates 'Iedereen Mobiel'

Iedereen heeft het recht op fietsgeluk! Echter, we weten dat fietsen minder toegankelijk is voor mensen met een beperking. Maar welke problemen kom je dan tegen op het fietspad? En hoe is het contact met andere fietsers en de overheid?
Fietsers van de werkgroep 'Iedereen Mobiel' (Fietsersbond) vertellen in speeddates op woensdag 24 april en maandag 6 mei hun verhaal.
Bij aanmelding krijg je gegevens hoe je dit evenement digitaal (!) bij kan wonen!

Fietspad verprutst

Als onderdeel van EuroVelo 8, een ambitieus doel om Cadiz (Spanje) te verbinden met Athene (Griekenland) werd er dit jaar in Andalusië een fraai 4,5 km lang fietspad aangelegd. Het fietspad was een succes en trok veel fietsers aan en bewees zo de positieve impact die een goed doordachte infrastructuur op een gemeenschap kan hebben.
Weken na de gevierde opening onderging het pad een transformatie die even verwarrend als gevaarlijk was. Op verschillende punten langs de route werden gigantische betonnen paaltjes geplaatst, ruim 30 cm breed en bijna een meter hoog, en het meest problematisch waren de bochten.
Uiteindelijk is dit fietspad ('Nederlands') zeker niet geschikt voor rolstoelen of driewielers, maar ook niet voor vakantiegangers met volle vakantiebepakking op de fiets, laat staan bij regenachtig weer. Bij elke versmalling staan nu een verkeersborden ter waarschuwing en er moet ook gewaarschuwd worden dat het fietspad verhoogd is aangelegd.
Iets voor de Spaanse Fietsersbond!
Zie ook de reacties op Facebook.

HPV wereldkampioenschappen poster

De poster (fb) voor de aankomende wereldkampioenschappen in Betteshanger is bekend.

5de Climate Classic

Op vrijdag 21 juni kan er weer meegereden worden met de Climate Classic langs de ’toekomstige’ kustlijn van Nederland. De kustlijn waarvan iedereen hoopt dat die nooit werkelijkheid wordt. Samen wordt er gefietst voor meer klimaatactie!
De ritten die gemaakt kunnen worden variëren van 40 tot 375 km (Breda - Groningen). 

Zelf onderdelen printen (ter controle pasvorm)

Bij Doug is een beugel (fb) van de Quest krom geraakt en deels afgebroken. Dus ontwerpt hij een nieuwe steviger uitvoering van de beugel en print deze in 3d ter controle van de pasvorm voordat hij deze vorm laat frezen. De vervangende beugel is 3x dikker, met een kleine straal in de bochten en gemaakt van roestvrij staal in plaats van aluminium.

Zomervizier Alpha

Axel heeft een zomervizier gemaakt om de wind (en regendruppels) uit je ogen te houden. Het vizier is in twee maten verkrijgbaar. Momenteel is dit vizier alleen geschikt voor de verscheidene Alpha typen en de Quest. Ook met reflecties is rekening gehouden (speciaal ruw geprint met de 3d-printer).
Dit vizier biedt een stevige pasvorm dankzij de magnetische bevestiging. Of je nu over kasseien rijdt of met hoge snelheid steile afdalingen maakt, dit vizier blijft op zijn plaats.
En dan ziet Axel het licht: waarom niet een zomervizier voor alle typen velomobielen ontwerpen?
De prijs? Reken op zo'n € 50,-.
Zie ook Facebook.

Treinend met de Flevotrike door Duitsland

Afgelopen jaar kon je in Duitsland met een 9 euro (Deutschland-)ticket met de trein door heel Duitsland reizen. Eric heeft een video van zijn avontuur met de Flevotrike klaarstaan.

Lugano race

Iemand komende week in de buurt van Lugano (Zwitserland)? Op zondag 7 april vindt ter gelegenheid van de Lugano Bike emotions expositie een race (fb) plaats.
De race, gepland van 13.40 tot 14.30 uur op het circuit langs het meer, staat open voor al onze voertuigen, dus iedereen kan meedoen, zelfs met velomobielen, trikes en ligfietsen.

Speciale update en een speciale gast

Het zal hier niemand ontgaan zijn dat er van Velomobile World een container gevuld met velomobielen naar de Verenigde Staten, dealer Northland Velo, verstuurd wordt. De speciale gast is dan ook niet echt moeilijk om te raden.

Vergelijking Alpha A9.1 en W9s

Hier zijn foto's te vinden van de reuze Alpha A9.1 naast de lilliputter Alpha W9s (de velomobiel voor Nici).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.