Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ligfietskleding ruilen, draadloos remmen, 24 uur challenge, gekroond, test Alpha W9, Son Edelux USB-FL koplamp, Velo-cars, ervaringsrapport Milan GT MK7 en Bülk, Veemo SE, overdekt, e-mail, zoekplaatje

Ligfietskleding ruilen?

Omdat de kleding ondanks de vele passessies toch net niet past, kan er geruild worden. Zie het bericht Nieuwe ligfietskleding (ook voor roeifietsers), helemaal onderaan!
Bovendien is het winterpak met het design van Harry Gijsman nu te zien.

Draadloos remmen

Het ziet er al net niet erg gelikt uit op Wireless Bike Brakes, maar waarom zou je zoiets gebruiken? Wat zou het extra gewicht zijn (oké, de toekomstige versies zullen wel kleiner worden, maar die accu of batterij…). Vooruit, draadloos schakelen kan. Als de accu dan leeg is kan je nog altijd fietsen (al is het misschien in de verkeerde versnelling), maar remmen die niet werken als de accu ineens leeg is… Gierende paniek!

24 uur challenge in Sneek

Jan Kranczoch organiseert op de dag na Hemelvaart alweer de derde 24 uur challenge (uitdaging). Na Oldenzaal, Amsterdam-Sloten wordt dit evenement nu gehouden in Sneek. De uitdaging staat niet in het teken van records, maar van veelfietsers die willen ervaren hoe het voelt om zover mogelijk proberen te komen in een vol etmaal. Geheel ongedwongen, al mag er natuurlijk ook geracet worden. 

Door Strava gekroond zonder meetrappen

Richard reed met zijn Bülk een helling af terwijl zijn ketting er afviel. En Strava bekroont deze rit met goud, ofwel hij was King of the Mountain (KOM): de kroon is voor jou!
Nu is het zo, dat je bij Strava vooraf niet kan instellen dat je met een velomobiel rijdt, dus word je standaard ingedeeld bij fietsers. Dat moet je altijd achteraf wijzigen (hè Strava).
Voordat Richard zijn fiets op Strava omzette naar velomobiel, heeft hij toch maar een schermfoto (fb) gemaakt.

Test Alpha W9

Sandiway (Snoek eigenaar) is op bezoek bij Pedalwirbel in Witten (D) om een proefrit te maken met de W9 met tankbesturing en de Bülk met bovenstuur. Het is december en het is bitterkoud in Duitsland voor deze inwoner van Tucson. Bron op Facebook.
De test met de Bülk gaat niet door, maar testrit met de W9 wel.

Son Edelux USB-FL koplamp

Van de zomer introduceerde SON zijn nieuwe koplamp met grootlicht en oplaadfunctie.
De nieuwe Edelux USB-FL-koplamp wordt komend voorjaar verwacht en integreert oplaadelektronica met een kleine bufferbatterij naadloos in de koplampbehuizing. De koplamp wordt gevoed met een naafdynamo (met maximaal 10 Watt).
Zie Recumbent.news ('Nederlands').

Velo-cars

In 2021 is Peter Coppens gestart als dealer Velo-cars in Aarschot (B) voor Velomobileworld.com en sinds 2022 ook voor Velomobiel.nl, wat betekent dat hij zorgt voor verkoop, leasing, onderhoud en herstelling van hun modellen. Maar ook eigenaars van andere merken/modellen kunnen bij Peter terecht voor onderhoud of herstelling.
Sinds het afgelopen weekend staat Velo-cars tussen de andere winkels op onze site.

Ervaringsrapport Milan GT MK7 en Bülk

Max heeft zijn geliefde (magische?) Milan GT MK 7 ('Nederlands') eindelijk in zijn bezit, en deze stelt hem niet teleur! Wel is de GT iets langzamer dan zijn voormalige SL.

Ook Olivier geeft feedback over de Bülk ('Nederlands'). Met als waarschuwing: 'Uitproberen is kopen!'

Veemo SE

Er zijn blijkbaar steeds meer mensen die op zoek zijn naar een mobiliteitsoplossing die tussen de (elektrische) fiets en de auto in ligt. Naast de reeds bij ons bekende Frikar (Podbike) en de IRIS (Sinclair), heeft men in Canada een vergelijkbaar voertuig, de Veemo SE, nieuw leven ingeblazen.
De eerste versie was blijkbaar zijn tijd vooruit en destijds nog niet levensvatbaar. Maar nu heeft ENVO Drive Systems de rechten van deze overdekte e-bike overgenomen en aan zijn gamma toegevoegd.
Honza Galla van Recumbent.news weet te melden, dat de eerste modellen naar verwachting in april de fabriek zullen verlaten voor een zeker schappelijke prijs van $6.199. We hebben het vermoeden dat dit US dollar zijn, gezien op de website van ENVO een andere (Canadese dollar?) prijs te zien is.

Regenkap

Overdekt fietsen kan tegenwoordig ook op een 'gewone' fiets. Testkees deed voor de Fietsersbond onderzoek, met de conclusie dat het in de praktijk misschien toch niet de meest handige manier is om (enigszins) droog te blijven.

E-mail

Misschien is het enkele schrijvers van mails aan ons opgevallen dat we niet reageerden op hun mails. Dat kwam door een fout op onze site. Geen enkele mail heeft ons sinds halverwege november bereikt. Vanaf 20 december zou alles weer goed moeten werken. Met excuses namens Ligfiets.net.

Zoekplaatje

Het zoekplaatje was weer eens snel (in ieder geval sneller dan gedacht) gevonden. Of de coördinaten exact kloppen, laten we even in het midden, omdat we de foto niet zelf hebben gemaakt. Maar Oost Kinderdijk en de brug over de Noord is helemaal correct geantwoord door Hans. We danken Kjeld voor het insturen van het laatste zoekplaatje van dit jaar.Dit is het laatste vrijdagbericht van dit jaar, de redacteuren hebben de komende week andere bezigheden, maar we wensen een ieder een aangename kerst en een voorspoedige jaarwisseling.


Reacties

A.C.B. op vr 22 dec 2023 om 20:28

Winter training compleet
11 februari 10 uur start Velodrome Amsterdam zie evenementen 

CV op za 23 dec 2023 om 11:21

10W op een naafdynamo? Wat voor naafdynamo is dat dan? De meesten zijn begrensd op 400 of 500 mA. Om er 10W uit te trekken moet de spanning oplopen tot 20V en dat krijg je naar mijn weten pas bij een toerental wat ver boven nominaal ligt.

Kjeld op za 23 dec 2023 om 15:49

Het zoekplaatje vond ik inderdaad erg snel geraden. De mensen die TheGreenthing kennen weten dat ik in het oosten woon. ( Dicht bij de pauze plek van de OBT dit jaar) Met dat deze locatie niet precies op Google maps te zien is dacht ik dat het wat lastiger zou zijn.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.