Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

66.666 km, tweetrapsraket, sigaar als tweede auto, model, remkabel vervangen, afstellen derailleur onder belasting, extra achterlicht, YouTube, Leipzig, Dordrecht, zoekplaatje

66.666 km met de Mango

David ziet ineens dat hij met de Mango dichtbij een mooie kilometerstand zit. Hij nodigt de Assen Liggers uit om dat samen met hem te beleven.
Voor de liefhebbers, het is een rondje rond het Zuidlaardermeer. Hoewel rondje? De vraag onderweg aan David was: en, zijn we er? Nee, we moeten er nog een klein rondje aan vast knopen.
Twilwel heeft er een mooie video van gemaakt.

Tweetrapsraket?

Twilwel heeft achter zijn Kuifjeraket Quest iets bijzonders hangen. Zou dat een tweetrapsraket zijn? Of…

Een sigaar als tweede auto

In de Aichacher Zeitung staat een interview met Johann Hoy van Hovelo.de. Helaas staat dit verhaal achter de betaalmuur. Voor degene die de Duitse taal machtig zijn, is er wel een mogelijkheid om de pdf te lezen.

Bülk als model

Axel, Velomobile-SH, heeft de Bülk gescand om het resultaat om die met de 3D-printer als model af te drukken. Het eerste resultaat begint er echt op te lijken.

Remkabel vervangen

Jan van Velomobile World heeft weer een video gemaakt. Deze keer gaat het over het vervangen van de remkabel.

Afstellen derailleur onder belasting

Jean Philippe wil zijn derailleur afstellen onder kracht (spanning), en heeft het volgende gebouwd (fb).

Extra achterlicht op smurfenmuts

Bij Velomobile Ottersberg is een extra achterlicht te koop om op de smurfenmuts te zetten. Zo ben je beter te zien in het verkeer. Uiteraard valt dit achterlicht ook op in het donker.
Er kan ook een DC-DC (gelijkstroom) converter meegeleverd worden om dit licht te kunnen dimmen, zodat hij bij remmen extra opvalt.
Kunnen solderen is een vereiste bij inbouw (en er moeten gaten geboord worden in de muts).

Bewegende beelden

Natuurlijk hebben we ook deze week weer op Youtube zitten neuzen, om wat nieuwe ligfietsgerelateerde beelden voor jullie te vinden.

Zo heeft Jules een video van een rit van de Grensrijders geplaatst, waarin een (heel klein) tipje van de sluier wordt gelicht, wat betreft de Grenslandtocht die morgen wordt verreden.

Bij Laid Back Cycles leggen ze uit hoe je kunt voorkomen dat je trike gestolen wordt.

Deze vierwieler van TrikExplor is wel een heel erg vette ligfiets waarmee je eens lekker van de gebaande paden kunt afwijken, toch?

In eigen land ging The Dutch Recumbent op pad, te weten naar Volendam en Marken.

Brian is al een tijdje (sinds de zomer van 2021) bezig om een velomobiel van zijn Terra Trike te maken. Of beter: hij wil een velomobiel-body voor de trike maken.

Larry heeft in Aberdeenshire een steencirkel uit de oudheid ontdekt, waaruit zomaar zou kunnen blijken (jullie zien het toch zeker ook...?!?) dat men toen al bezig was met de ontwikkeling van een velomobiel. Wie geen zin heeft om de hele wandeling, met onwillige hond, naar de steencirkel te bekijken, kan ook meteen naar 8:20 in de video gaan.

Wat serieuzere ontwikkelingen heeft Jan op het kanaal van Velomobile World te melden over de W9.

Verder zijn er natuurlijk ook deze week nog video's van de Spezi verschenen, waarvan we weer een aantal aan ons overzicht hebben toegevoegd. En vanaf zondagavond 20.00 uur heeft Laidback Bike Report nog iets over de Spezi in petto.

Velo-City

De Spezi was amper voorbij, of het volgende grote fietsevenement vond alweer plaats. In Leipzig was het tijd voor Velo-City: een internationaal fietscongres, waarop onder andere ook de Fietsersbond vertegenwoordigd was. Bij Crow is een samenvatting van Velo-City te vinden.

Fietsfestival

Voor wie Velo-City en Spezi heeft gemist, is het wellicht een optie om wat dichter bij huis naar het Fietsfestival van de Fietsersbond te gaan. Dit zal op 3 juni in Dordrecht plaatsvinden. Fietsliefhebbers kunnen op deze feestelijke dag deelnemen aan fietsactiviteiten en workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen sportdrank, krijg tips van de vakantiefietser en probeer bijzondere fietsen uit.
Of tussen de genoemde bijzondere fietsen ook ligfietsen zijn, durven we niet te zeggen. Dus mocht je er met je ligfiets of velomobiel naartoe gaan, parkeer dan niet te dicht bij het testparcours. Voor je het weet, zie je je eigen fiets op genoemd parcours terug! ;-)

Zoekplaatje

Waar staat de Nazca Pioneer van Gertjan deze maand?

Reacties

The Dutch Recumbent op vr 19 mei 2023 om 14:07

Thanks again. Wordt erg gewaardeerd. 

Dharm op vr 19 mei 2023 om 14:30

Beste mensen, volgens mij is Harry bezig met een Waterstof project of zat er naar alle waarschijnlijkheid: Lachgas / NOS injectie kits, 200 pk extra via een knop?

sjef op zo 21 mei 2023 om 07:12

Haha mooi dit zoekplaatje. Echt totaal geen idee waar dit zou kunnen zijn.

zorro op ma 22 mei 2023 om 11:38

zoekplaatje:
Ik denk op een asfaltweggetje dat door een natuurgebied heen loopt

A.C.B. op ma 22 mei 2023 om 22:27

Zoekplaatje  Is in drenthe in de buurt van Peize.
25 mter hoge Uitkijktoren  van Onlanden te zien
PEIZE - In natuurgebied de Onlanden heeft  Natuurmonumenten 25 meter hoge uitkijktoren.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.