Spezialradmesse 2023 (update 19-05-2023)

Gepubliceerd op

We hebben een serie links gepubliceerd maar zetten dat nu in een apart verslag zodat links die erbij komen gemakkelijk terug te vinden zijn.

We zetten hieronder weer de links en de datum waarop wij ze hebben toegevoegd als er wat meer bij komen kun je dat zo zien.

Foto's


Fora

Media

Ligfiets& 13-5-2023
Spezi 2023

Roel van Dijk

Na enkele coronajaren waarin de Spezi (Spezialradmesse) niet door kon gaan, was er nu eindelijk een nieuwe editie. En nieuw ook in de betekenis van een nieuwe locatie. De opzet en de planning eind april waren traditioneel. De organisatie is echter overgegaan naar Wolf en Wolf, twee Zwitsers die prachtige robuuste ligfietsen maken. De locatie was Lauchringen in Duitsland, vlakbij de Rijn, ongeveer zeventig kilometer ten oosten van Bazel gelegen. Vanuit Nederland is dit beslist geen vooruitgang als het gaat om de reis er naar toe, het is ruim vierhonderd kilometer verder fietsen vanuit het midden van het land.

In Germersheim was de Spezi op en rond een plein in het centrum en de lezingen waren in een scholencomplex op niet al te lange loopafstand. De stands bevonden zich in kleine tenten. De sfeer was er altijd erg gemoedelijk, maar in de regen had het ook iets treurigs en was het er koud en onaangenaam.

Nu waren alle stands opgesteld in een reusachtige hal van een textielfabriek. Lekker droog, maar helaas niet zonnig zoals buiten. Tussen de stands door was een probeerparcours gemaakt. Dit was goed afgezet en er waren verschillende oversteekplaatsen met zebra. De organisatie was zeer grondig, bij elke zebra stond een vrijwilliger om aan te geven of je mocht oversteken.

(uitgebreidere tekst en meer foto’s in Ligfiets& 2023-2)

Zie ook deze video.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.