Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Different, kruisende fietsers, Afsluitdijk, eilandhoppen, 24 uur racedag, uilachtig, in Australië, zelfbouw, voorzichtig met eieren, Spezi

De zaag in de Different

Om de staart met het achterwiel te laten meebewegen tijdens het sturen, moest de zaag er in. Ook is er al één bovenkap uit de mal gehaald.
Zie de blog van Wim Schermer.

Kruisende fietsers

Bij het naderen van een voorrangsweg letten automobilisten te laat op kruisend fietsverkeer, zo blijkt uit een Duitse rijsimulatorstudie*. Dit zou (deels) te verhelpen zijn met beter zicht op de voorrangsweg en een opvallend ontwerp van het kruisende fietspad.
* Schrijver dezes kan uit praktijkervaring bevestigen, dat dit niet alleen in de simulator het geval is.

Afsluitdijk

Wie deze zomer een rondje Zuiderzee/IJsselmeer wil doen, kan dit het beste in het weekend van 1 en 2 juli doen. In dat weekend is de Afsluitdijk tussen 8 uur 's ochtends en 6 uur 's avonds geopend voor fietsers. Je kunt dan ook meteen kennis maken met het nieuwe fietspad met zicht op de Waddenzee.

Eilandhoppen

Wie in het weekend van 1 en 2 juli geen tijd heeft, om van de openstelling van de Afsluitdijk gebruik te maken, Kan alternatief natuurlijk ook gaan Eilandhoppen. Of dat hoppen met een velomobiel zo gemakkelijk zal gaan, betwijfelen we eerlijk gezegd een beetje. Iemand ervaringen?

24 uur racedag

Over twee weken is de Wielerbaan Sloten in Amsterdam afgehuurd voor de 24 uur, de 6 uur en twee keer de 3 uur race. Deze race is georganiseerd door Jan Kranczoch van de Duitse HPV samen met de NVHPV.
Je kan individueel meedoen maar ook als team (estafette), en de deelname is gratis.
Tijdens dit schrijven hebben zich negen deelnemers ingeschreven. Kom op! Dat kan toch beter.

Het Olympia clubhuis op 50 m afstand van de baan (tijdwaarnemingsruimte) is de klok rond voor ons geopend!
Toiletteren en korte recreatieve dutjes zijn daar mogelijk; warme dranken worden geserveerd.

Voor overnachting wordt De Sport Camping aan de Tom Schreursweg 14, 1067 MC Amsterdam (op 6 km afstand van het circuit) aanbevolen.
Er is een grasveldstrook speciaal gereserveerd voor de deelnemers aan deze racedag.

Er zijn ook nog vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden.

Uilachtig

Bij Cycles JV & Fenioux stond deze uilachtige velomobiel (fb). Deze wijze uil rijdt nu zijn rondjes in Molières (F).

In Australië

In de buurt van Melbourne rijdt deze Greenspeed Glyde (fb) op de snelweg. Een dashcam heeft dit gefilmd.

Zelfbouw op ICE-trike

De vader van Bódis heeft op een ICE-trike een ombouw gemaakt van dubbelwandige polypropyleen panelen met veel bergruimte. De trike zelf is 25 kg + 11 kg omhulsel. Breedte 80 cm, lengte 270 cm en hoogte 85 cm.
De bron op Facebook.

Voorzichtig met eieren

Twilwel heeft o.a. eieren nodig en gaat gewoon boodschappen doen met de Bülk. Je kan er ook een uitdagend tochtje van maken.
Met de test van André Citroën in gedachte, probeert hij deze eieren heelhuids thuis te brengen. En dat valt niet mee op die 'authentieke en historisch verantwoorde klinkerwegen*' in Rolde (en niet alleen daar). Buiten het dorp ligt een geweldige asfaltweg met wat bochten met nauwelijks snelverkeer, op die Twilwel dan na.
Zal het Twilwel lukken om daar een KOM (King of the Mountain bij STRAVA) te halen? Zullen de eieren kraakvrij zijn bij thuiskomst?

* waarom geen zandwegen?
Reacties

twilwel op vr 05 mei 2023 om 13:05

* waarom geen zandwegen?

Geen slapende honden wakker maken! Ik leg me wel neer bij de klinkers 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.