Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Kanofiets op reis, off-road, QV op ijs, Different uit de mal, Bülk, spiegels plaatsen, landelijke ligfietsdag, wintercompetitie, 24 uur race, treffen, zoekplaatje

Met de kanofiets op reis

Félix gaat, met zijn trouwe kip (poule) als metgezel, zonder enig plan op route met zijn zelfgebouwde kanofiets en 'caravan'. Deze redacteur heeft enorm veel respect hoe hij in zen-tempo de hellingen haalt. Eigenlijk is alles zen voor Félix.
Neem de tijd voor deze ruim vijftig minuten durende reportage van het programma Passe-moi les jumelles van Radio Télévision Suisse.
Na 37 minuten gaat hij met de kanofiets te water (ook letterlijk). En kijk eens wat er uit de schuur komt bij 40 minuten (even niet zen)! *

Off-road

Wie dacht dat je bijna alleen op gebaande paden kan fietsen met een open tweewielligger wordt in dit filmpje gelogenstraft. Hier wordt een afdaling (fb) op een smal en steil bospad getoond.

Quatrevelo op ijs

Saukki begeeft zich op glad ijs. Hij steekt, in Finland, de bevroren zee over via een schoon geveegde route.

JVA2

Zo te zien is Joël Vincent van Cycles JV & Fenioux bezig met het ontwerp van een velomobiel voor twee personen de JVA2 (fb) met duidelijke uiterlijke kenmerken van de Mulsanne.
Waar staat die cryptische benaming voor? JV staat mogelijk voor Joël Vincent, maar dan? Een oplossing is Je Va Avec deux: Ik ga (rij) met twee.

Different uit de mal

Weer wat positief nieuws op de blog van Wim Schermer over de Different.
'Carbon Repair, een van Nederlands grootste bedrijven in het repareren van carbon fietsen, [...] heeft recent een twee keer zo grote werkplaats betrokken in Enkhuizen. De verbouwing en inrichting heeft veel tijd gekost en de Different is als vrijetijd project uiteraard geen prioriteit één.'
Nadat de plug is gemaakt zijn daarvan mallen vervaardigd. Daarin worden de definitieve rompdelen geproduceerd. 
Er worden twee Differents gebouwd, één voor Jan Reus en één voor Piet Kunis.

In de reacties wijst tetetetelacourse op een nieuw en interessant product namelijk basaltvezel. Het is net zo sterk als carbon, wel minder stijf. Basaltvezel is zelfs goedkoper dan glasvezel, en het kan beter tegen compressiekrachten dan carbon.

Bülk deel 2

Ben heeft de tweede video klaar gezet voor ons: de snelheidstest met de Bülk. Deel 1 staat in een vorig vrijdagbericht: als Pasen en kerst op één dag vallen.

Spiegels plaatsen (op de Bülk)

Jan heeft een video uitgebracht over hoe je het aanpakt waar je de spiegels plaatst.

Landelijke ligfietsdag!

Op zaterdag 1 april, geen grap, om 10 uur organiseert Treeker Treks samen met de VLA (Verenigde Ligfietsers Amersfoort) een ligfietstocht om het ligfietsseizoen in te luiden. Voor mensen die graag een ligfiets willen uitproberen, is dit een ideale kans om het ligfietsen zelf te ervaren en van andere ligfietsers te horen waarom zij niet anders meer willen!
Zie ook op onze site.

Wintercompetitie

Aanstaande zondag 26 maart is alweer de laatste versie van de Wintercompetities en deze keer in Apeldoorn.

24 uur race

Naast het Paastreffen vindt er die vrijdag nog een evenement plaats namelijk de Race day 24 hr, 6 hr, 3 hr and 1 hr Sloten Amsterdam. Er staan bij dit schrijven acht deelnemers ingeschreven, waarvan drie Nederlanders.
Johannes heeft voor deze race een mooie poster ontworpen.

Treffen

  • Bovenaan deze Ligfiets.net-pagina staat al het Paastreffen.

  • Er is in dat weekend nog een evenement, namelijk het Rondje Texel op Goede Vrijdag (7 april).

  • Op zaterdag 20 mei wordt de Grenslandtour van de Grensrijders voor alle type ligfietsen in Limburg verreden. De inschrijving (t.e.m. 14 mei!) is al geopend. Het wordt 'de groenste ooit', maar is ook iets langer dan we wellicht gewend zijn (ca. 85 km).

Zoekplaatje

Zo te zien had Theo vorige week vrijdag de werkplaats al vroeg aangeveegd om aan het weekend te beginnen. Of was het omdat hij ook een keer met het zoekplaatje aan de slag wilde, voordat iemand anders al een antwoord had gegeven?
Hoe dan ook: Theo, gefeliciteerd! Alle gevraagde antwoorden, plus nog een bonusantwoord, helemaal goed!* Erger - niet zen - je je aan de reclame tijdens het afspelen op YouTube, download de browser Mozilla Firefox voor reclamevrij kijken!
Ondertiteling is in te schakelen. Vertalen naar Nederlands geeft veel onzintekst, beter is het te laten vertalen naar Engels.


Reacties

Bietrume op vr 24 mrt 2023 om 15:45

Om precies te zijn, JVA2 staat fonetisch voor "J'y vais à deux" = ik ga er met z'n tweeën.

Katoco op wo 29 mrt 2023 om 08:05

De 'Race day 24 hr, 6 hr, 3 hr and 1 hr Sloten Amsterdam' vindt niet met Pasen plaats, maar in het Hemelvaartweekend 19-20 mei. Datzelfde weekend is er ook de Grenslandtour. 

tromp op do 30 mrt 2023 om 20:50

> Er worden twee Differents gebouwd, één voor Jan Reus en één voor Piet Kunis

Zijn deze twee hetzelfde, of uhmm... different?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.