Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Lichte e-velomobiel, drempeltechniek, Alpha M9 racekap, verzending naar de VS en Canada, trapasafstelling, inbouw Garmin Varia Radar, Paulus vliegt verder

Lichte e-velomobiel

De maker van de WAW velomobiel, Katanga in de naam van Stephane Boving, ontwikkelde, na twee jaar ontwikkeltijd, een voertuig ter vervanging van een elektrische auto: de VM45 (ze zoeken nog naar een naam). In april zouden ze klaar zijn voor de eerste geassembleerde versie.
Eerdere vermelding was in de Laidback Bike Report webcast van begin vorige maand.

Dynamische (verkeers-)drempeltechniek

Reinier heeft de nodige littekens op de voethobbels, zelfs gaten, aan zijn DF vanwege de verkeersdrempels. Bovendien het afremmen en daarna energie stoppen in het weer op gang komen ergerde hem ook.
Tijd voor een andere aanpak. Als je in plaats van als een zoutzak in je zetel blijft zitten, je je billen optilt, of zoals Reinier het omschrijft 'ik span mezelf op tussen pedalen en schouderbladen', zou dat helpen?
En? 'Deze vering ontkoppelt als het ware een deel van het gewicht van de rijder bij een plotselinge verticale beweging van de fiets zoals bij een drempel gebeurt. Even lijkt de fiets lichter, totdat de geveerde massa mee komt, maar dan hebben we de overgang op de drempel net gehad!'
Zie zijn beschrijving.

Alpha M9 racekap review

Josef Janning rijdt zijn eerste lange rit met de Alpha M9 bij guur weer, regen, een harde wind bij 5 graden. Dus tijd voor een test van de kap.
Vergelijking (fb) (ingekort) van de racekap van de M9 met die van de DF:
  • De racekap voelt verfijnder en ruimer aan. Het zicht is goed door de twee zijruiten (de stijlen zitten niet in zicht).
  • Ventilatie is wat gemoedelijker (geen windvlagen). De ventilatie op zich is regelbaar via de mastopening.
  • Lekkage is er nauwelijks, er vallen maar enkele druppels.
  • De kap van de M9 is verrassend stil, wel wat gerammel op kasseien.
  • Het vizier van de kap beslaat niet of nauwelijks.
  • Het instapgat heeft geen rand zodat het even duurt voordat de kap op zijn plek zit (eigenlijk een te verwaarlozen minpunt).
  • Een wat groter bezwaar is dat je de kap niet op de 'motorkap' kan zetten als je wat meer lucht nodig hebt bij een steile beklimming. Of bij het duwen van de velomobiel.
Meer over de M9 en Josef, zie Facebook.

Verzending naar de VS en Canada

De eerste dozen met Bülks ('Nederlands') zijn met het vliegtuig naar de klanten in de Verenigde Staten gegaan. Deze Bülks zijn speciaal voor de ambassadeurs vanwege het ontbreken van velomobieldealers (zie ook John Williams gestopt als dealer - ambassadeurschap).
Via Schiphol en Parijs (fb).

Trapasafstelling

Onder het kopje onderhoud Bülk is deze week de trapasafstelling aan de beurt. Daar hoort ook het verlengen of verkorten van de ketting bij.

Inbouw Garmin Varia Radar RTL 516

Velomobile-SH print de houder voor de Bülk. Binnenkort ook voor de Quest en mogelijk ook andere velomobielen.

Paulus vliegt verder…

Per 1 maart heeft Paulus den Boer elders een nieuwe uitdaging aanvaard (buiten de velomobielenwereld). De laatste zeven jaar heeft Paulus met inzet schadeherstel (en vele andere werkzaamheden) verricht voor Velomobiel.nl.
Veel onfortuinlijk getroffen velomobilisten mocht hij terzijde staan met een reparatie, waardoor ze weer met plezier de herstelde fiets konden ophalen om weer veel kilometers mee te kunnen maken.
Hier is zijn laatste project, een schitterende bijpassende carbon kap voor Quesjer:
Quesjer wordt weer gebruikt voor woon-werkverkeer.

Wij wensen Paulus succes met zijn nieuwe uitdaging!

Reacties

peter2807 op vr 03 mrt 2023 om 15:24

Als ISA nu eens verplicht werd gesteld in elke auto dan kunnen al die drempels ook verwijderd worden. Zullen autoschadebedrijven iets minder blij van worden, maar dat is dan jammer.

lighans op ma 06 mrt 2023 om 10:46

Oe, dat is jammer dat Paulus niet meer repareert. Hij was een kunstenaar wat dat betreft. Ik heb vele reparaties gezien bij de Waterlandse Liggers. Het was vaak van de buitenkant niet te zien dat de fiets gerepareerd was.

Wie volgt hem op?

Hoekie op vr 10 mrt 2023 om 10:38

Moet gezegd worden: Bijzonder fraai gedaan zo, Quesjer en racekap.

w-v5pl op do 16 mrt 2023 om 20:03

To me and Quest 238, Paulus is a real artist with his excellent work. I wish him all the best for his new venture.

Best regards,
Christian

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.