Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Camping gezocht, tubeless uitdagingen, Velomobile World, interview Spezi, fietsvergoeding, koplamp hoger, ondergrondse fietsenstalling, merinowol, winterwonderland, instappen, omleiding, nachtrit, GLT

Camping Paastreffen gezocht

Op het forum van de Ligfietser.nl wordt gevraagd naar een camping waar het Paastreffen weer georganiseerd kan worden, omdat de camping waar het Paastreffen de laatste jaren gehouden werd, verkocht is.
Dit jaar valt Goede Vrijdag op 7 april en Pasen op 9 en 10 april.

Tubeless uitdagingen

Sandiway doet een beeldverslag van het verwisselen van een tubeless achterband (fb) nadat hij ziet dat die in slechte staat is. Gelukkig gebruikt hij sealant en een schuimen binnenband (Vittoria Airliner) zodat hij dat, in alle rust (!), thuis kan doen. Het kost hem een paar uren.
Je zou dit onderweg moeten doen!

Nieuwjaarsplannen van Velomobile World

Jan vertelt in een video wat er zo in het vat zit. Zoals al eerder vermeld: onderhoudvideo's over de Bülk, met later voor de Alpha's. Ook de (Milan) GT wordt vermeld, maar de SL niet!
Er is een speciale pagina voor de Alpha 9.2 (binnen afzienbare tijd bij Intercitybike in Dronten) gemaakt voor menen tot 2.10 meter. Ook komt de vernieuwde DF (XL), en de Tuna ter sprake.

Interview over Spezi deel 1

Honza Galla heeft een gesprek met Franz en Gabriel ('Nederlands') over de show zelf, over geplande veranderingen en de locatie in het algemeen.  Deze versie van de Spezial Radmesse (Spezi) vindt plaats op 29 en 30 april in Lauchringen (Duitsland).
Ouder bericht over deze Spezi.

Fietsvergoeding België omhoog

Het bereik, maximaal 40 km, van de fietsvergoeding wordt in België weer wat uitgebreid. Voortaan heeft elke werknemer uit de privésector recht op een vergoeding. De afstand van 40 km per dag, is peanuts voor ligfietsers, aldus Fietser.blog

DF koplamp wat hoger

Niet iedereen is enthousiast over de lichtopbrengst bij laag geplaatste koplamp(en). Tim Hunt showt op Facebook * een handleiding voor de DF hoe je de koplamp hoger kan plaatsen.
* Wel alle reacties openen voor het zichtbaar wordt!

Parkeeruitbreiding in Amsterdam

Voor het station in Amsterdam Centraal is, onder water, een grote ondergrondse fietsenstalling geopend. En omdat Amsterdam echt van de wereld is, een Engelstalig filmpje op Facebook. Een andere (mooie!) film hult zich in stilzwijgen.

Hoe is het met de bereikbaarheid van de fietsenstallingen in het algemeen? De Fietsersbond heeft het hier daarover. Hoe zou het zijn met trikes, handbikes of velomobielen?

Merinowol

De schrijver van Velomobil.blog, Roadrunner M., vindt dat de katoenen en synthetische stoffen niet aangenaam aanvoelen in zijn velomobiel. Wol valt af want kriebelt en is te warm. Toch maar eens merinowol proberen waarvan de vezeldikte de helft is van gewone wol. Het kriebelt niet zo en neemt veel vocht (zweet) op en voert dit vlot af: warmer. Bijkomend voordeel is dat het ook na herhaaldelijk dragen niet ruikt naar zweet.
Lees hier ('Nederlands') verder.

Bülk in winterwonderland

In Roemenië ligt laagje sneeuw, dus gaat Jan er op uit met een Bülk ('Nederlands'). Een aangename ervaring, aldus Jan.

Hoe stap je in een velomobiel

Omleiding

Als je bij een wegversperring komt, moet je er maar het beste van zien te maken. Of zoals Velo Quest het zelf zegt: Linksom was uiteindelijk niet de goede keuze maar zeker wel de leukste.

Nachtrit

Chris geeft deze keer zijn kijk op het velomobiel rijden in het donker.

Grenslandtour

De Grenslandtour vindt dit jaar weer als vanouds in het Hemelvaartsweekend plaats. De afgelopen jaren hebben de Grensrijders door Corona naar een datum in de zomer moeten uitwijken, maar nu kan het eindelijk weer zoals het oorspronkelijk hun bedoeling was. Aanmelden kan via de website van de Grensrijders.
Ze hebben zo te zien wel een leuke camping gevonden, die zomaar geschikt had kunnen zijn voor het Paastreffen. Ware het niet dat die camping zo ver in het zuiden des lands ligt...

Reacties

lighans op ma 06 feb 2023 om 16:56

De Merinowol van Dilling is ook biologisch. En inderdaad heerlijk in of op je fiets. 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.