Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Mokken OBT, zoeken, technische ondersteuning DF en Bülk, assembleren ICE trike, WK HPV in Oostenrijk, Paris-Brest-Paris, van Soest naar Luik, Laidback Bike Report, melden slechte fietspaden, wintercompetitie, ervaring Azub trike

Mokken nu met velomobielen!

Deelnemers aan de Oliebollentocht kunnen een mok of sticker bestellen (tot 20 december!).
Er zijn wat commentaren binnengekomen dat er weinig (geen) velomobielen op staan, dus is het ontwerp, op veler verzoek, wat aangepast.

Suchbild, kein Zugbild

Op 29 oktober heeft de Rhätische Bahn (RhB) een record gevestigd met de langste passagierstrein met 100 voertuigen, 2.990 ton en een totale lengte van 1.906 meter. Ondanks de misleidende logo van Märklín zijn dit geen schaalmodellen.

Wat heeft dit met ligfietsen te maken? Dan komen we bij de titel: het is niet de trein (Zug) waar we naar kijken, hoewel, maar het is eerder een zoekplaatje. Er staat namelijk ergens een velomobiel op de foto!

Via Google Lens komen er veel artikelen over dit fenomeen tevoorschijn. Waarschijnlijk is Lens eenkennig want behalve Engelstalig er weinig tot niets anders te vinden. Geen Duitstalig of Frans dan wel Reto-Romaans.

Technische ondersteuning DF en Bülk

Velomobile World heeft gedetailleerde technische ondersteuning toegevoegd op hun site voor de DF en de Bülk met opengewerkte tekeningen of elektrische schema's.

Assembleren ICE trike

Ligfietsshop Tempelman heeft al 25 ICE trikes geassembleerd, m.a.w. Gerrit heeft er al een behoorlijke vaardigheid mee verworven. Hier de assemblage van een ICE  Adventure 20 FS HD.

WK HPV in Oostenrijk 2023

De wereldkampioenschappen ligfietsen worden komend jaar in Oostenrijk bij Lustenau (47°25'45.1"N 9°40'19.5"E), zuidelijk van de Bodensee (ook wel Meer van Konstanz genoemd), verreden van vrijdag 11 tot en met zondag13 augustus. Deze kampioenschappen worden georganiseerd door de Liegeradclub Vorarlberg en het Zwitserse Futurebike.
Over het hoe, wat en wanneer moet nog overeenstemming worden verkregen.

En daarna naar PBP een klein weekje later?

Paris-Brest-Paris 2023

Vanaf zaterdag 19 augustus kan ook de PBP verreden worden. De start en finish is in Rambouillet.

Van Soest naar Luik

Ibo, the Recumbent, gaat om 4 uur weg om op zijn Cruzbike bij donker in Luik te eindigen. Het is een ruim 200 kilometer lange tocht, waar hij halfwilde paarden moet zien te ontwijken en aan het eind van de rit de heuvels in Luik wel erg steil zijn (geworden).

Laidback Bike Report

Alweer een maand voorbij dus weer een nieuwe aflevering van Laidback Bike Report, met onder anderen:
  • Recumbent News with Honza Galla
  • Radical Design Interview
  • Winter Bent Riding Secrets with Scott Christopherson
  • Recumbent Sports with Denny Voorhees
  • Viewer Submission-Varibike handbike sad sale

Melden slechte fietspaden

Op de Fiets & Ligfiets Gebruikersgroep op Facebook is Maria bezig om bekijken of fietspaden geschikt zijn voor ligfietsers, trikes, rolstoelfietsers en andere 3-wielfietsers *.
Bij hen kun je melding doen van slechte fietspaden of on-/moeilijk passeerbare obstakels voor bredere fietsen. Info@onbeperktopdefiets.nl
Bovendien willen ze graag meerdaagse fietsroutes voor bredere fietsen uitzetten. Wie zou willen helpen?
* het is niet nodig de link te volgen: hierboven staat de zo goed als de volledige tekst.

Wintercompetitie

Onder het motto van de 'kou buiten, wij binnen'.

Azub trike

Op onze site is de eerste ervaring binnengekomen voor de Azub Bike T-Tris 20.


Reacties

erikheijn op zo 11 dec 2022 om 15:47

@suchbild: in de Railhobby van deze maand, natuurlijk, staat de foto, natuurlijk, ook. Daar is de velomobiel met een loep ook te vinden. :-)

The Dutch Recumbent op ma 12 dec 2022 om 21:48

En uiteraard ben ik weer heel dankbaar voor de reclame.

Ik vroeg me al af waarom de views ineens weer toenamen

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.