AZUB BIKE T-Tris 20

Prijsindicatie: € 3.069,00

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

Driewieler op do 01 dec 2022 om 22:23

Azub is een relatief jong, innovatief bedrijf en bouwt technisch goed uitgekiende ligfietsen. Mijn ervaring is dat Azub zich kwalitatief prima kan meten met de meer gevestigde merken. Bovendien hebben ze de flexibiliteit om ieder bekend aandrijfsysteem te leveren, met èn zonder e-ondersteuning.  Op azub.eu kun je je fiets zelf helemaal configureren.

Afwerking, laswerk en lakwerk staan op hoog niveau. Alle denkbare kleuren zijn mogelijk. Aanpassingen wegens een handicap gebeuren af fabriek en zijn van prima kwaliteit. Ik kan mijn rechterhand nauwelijks gebruiken, maar kon een stuur bestellen, waarmee alle funties prima met links bedienbaar zijn.

Zelf zocht ik een compacte, makkelijk vouwbare driewiel ligfiets omdat ik met plezier wil fietsen, niet gehinderd door mijn beperkingen na een hersen-infarct. De fiets moest door mijzelf op te vouwen zijn en in een kleine auto passen. Maar kwaliteit, comfort en fietsplezier waren even belangrijk bij de keuze.

Vouwbare driewiel ligfietsen (trikes) worden door veel merken gebouwd. Azub doet met de T-tris 20 een paar dingen heel goed. Dat vind je in meer modellen terug, maar deze, met drie 20 inch wielen, past volledig in mijn plan.

Het vouwsysteem is een genot: Stoel afnemen, stuur wegklappen, grendel vouwsysteem (optie) los en achterwiel en stuur tussen de voorwielen klappen. Het slimme van Azub is dat dit alles makkelijk en zonder veel kracht te doen is, zonder de fiets op z’n kant te hoeven tillen.

En voor zover ik weet is de stoelverstelling van Azub de meest optimale die op de markt is. Een hogere zit en sta-op steunen zijn verkrijgbaar.

Ook als je geen handicap hebt, maar een prima basic driewiel ligfiets zoekt is dit een goede optie. Wie liever een groter achterwiel heeft kan de T-tris 26 overwegen.

De T-tris heeft geen vering. Azub claimt dat het toch een comfortabele fiets is door goede geometrie en shock-cords in de stoel. Die claim klopt. Ik merk nauwelijks comfortverlies in vergelijking tot een trike met achtervering. De trike is stabiel, comfortabel en sterk en heeft een prima stuurgedrag, ook bij hoge snelheid. Helling af op gravel geeft geen problemen. De aandrijving is zo direct en met weinig verlies dat ik met een half verlamd been goed vooruit kan, zonder e-ondersteuning. Dat is met name prettig als je dit fietsje zelf in een auto wilt kunnen laden, zonder door een zware motor en accu gehinderd te worden.Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.