Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietspad, DuoQuest, racekappen A9 en Bülk, Oliebollentocht inventarisatie, van Berlijn naar Enschede, vakantierit, stress op de ligfiets, Andrea Gallo, koerspetje

Fietspad

In Zwolle is een aantal proefvakken op een fietspad langs de Wethouder Alferinkweg aangelegd. Op deze proefvakken zijn een viertal producten aangebracht, die onder andere door hergebruik van grondstoffen stukken duurzamer zijn dan oorspronkelijke producten en methoden. Eén van deze producten bevat ook glasparels, waardoor een reflecterend effect ontstaat.
Nu hebben we als ligfietsers sneller last van reflecties, omdat we nu eenmaal wat lager bij de grond zitten liggen, dus we zijn eigenlijk wel benieuwd of dit stuk fietspad wel zo goed uitpakt voor ons. Mocht iemand ter plekke ervaringen hebben opgedaan, dan horen we het graag!

DuoQuest

Op MeWe toont Denis Bodennec de DuoQuest 04 voor een Franse klant.
De top is anders dan de originele vorm ontworpen door het Velomobiel.nl team. Het kostte om die reden wat meer tijd vanwege de nieuw te maken mal voor een nieuwe top.
Deze top biedt veel verbeteringen: beter zicht naar voren, schouders blijven droger als het regent, een grotere achterklep, en je kunt de standaard tourkap gebruiken van Quest.
Deze DuoQuest  heeft een direct aangedreven Grin naafmotor op het rechter voorwiel, wat perfect werkt.
Met de twee bovensturen kun je zowel op de rechts als links zitten.
Hydraulische remschijven zijn 203 mm op de voorwielen, samen met Magura MT5 bediening.
Achterop zit een opening voor een gemakkelijke toegang, en twee zitjes voor kinderen tussen de achterwielen bij een kleine kap.
Foto's Denis Bodennec.

M9 racekap

Op diezelfde pagina op MeWe zien we dat Velomobiel.nl de racekap van de Alpha M9 binnen heeft. Deze kap heeft een mooie overhang zodat de regen niet makkelijk binnenkomt.
Foto's Theo van Andel.

Bülk racekap

Velomobile World werkt aan het aanpassen van de zijruit om de dode hoek A-stijl probleem op te lossen. Ze werken eraan om het raam tot aan de viziersteun te brengen. Ze hopen ergens deze week een foto te kunnen delen van een prototype met gewijzigde raam plaatsing. Dit lijkt een veelbelovende ontwikkeling, aldus Ben op Facebook.
Toch had Henning Tesch van Velomobile Ottersberg geen echte problemen met de dikke A-stijl.

Oliebollentocht inventarisatie 

Over minder dan twee maanden vindt de Oliebollentocht alweer plaats, en deze keer opnieuw in Utrecht.  Ook deze editie zal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond COVID zijn.
De organisatie probeert nu te inventariseren hoe groot de belangstelling is voor overnachten vóór en de Oliebollentocht bij de StayOkay bij Bunnik, op 3,5 km vanaf de start.

Van Berlijn naar Enschede

Joris dreef op z'n ligfiets in september vrolijk van Berlijn naar Enschede. De vele regen deed niets af aan de prachtige en afwisselende tocht. 

Met de banaan op pad

Felix Limbrunner is afgelopen zomer met zijn Quest vanuit Beieren naar Nederland en terug gereden. Voor de lokale krant was deze reis aanleiding om met een uitgebreid artikel aandacht aan Felix en zijn velomobiel te besteden.

Stress  en kapotte ellebogen op de ligfiets

Jeroen schrijft in Trouw dat hij na al die fietsen wel eens een ligfiets wilde proberen.  Elke keer als hij er een ziet, groeit de nieuwsgierigheid. En dan vooral naar een ligfiets met bovenhands stuur: relaxt onderuitgezakt, net als op de bank thuis, ongrijpbaar voor de wind en dus lekker snel.
Lees hoe het verder gaat.

Interview met Andrea Gallo

Gary Solomon interviewt Andrea Gallo van Team Policumbent van de Politecnico of Torino, Italië, die ons een blik te gunt hoe het eraan toegaat bij de start en finish van de wedstrijden in Battle Mountain.

Koerspetje

Henk heeft zijn eerste bestelde koerspetje al verstuurd. Een van de redacteuren heeft deze ontvangen (fb) passend bij zijn velomobiel.
Op zoek naar zo'n petje? Klik.

Reacties

Mauricem op vr 04 nov 2022 om 13:28

Daarom rijd ik dus altijd met elleboogbeschermers, en raad ik die ook aan voor mensen die eens een ligfiets willen proberen. Ik ben 2 keer onderuit gegleden met hoge snelheid met  beide keren een flinke schaafwond op mijn onderarm. 

Fietsbennie op vr 04 nov 2022 om 15:59

Bedankt voor het delen van de site van Joris.
Ik ben met veel plezier zijn verhalen aan het lezen!

JAVE op vr 04 nov 2022 om 17:24

Nog suggesties voor handige elleboogbeschermers? Ik heb ook een behoorlijk litteken op mijn elleboog door een schuiver...

MichielAdriaan op vr 04 nov 2022 om 19:45

Ik zou eerder kiezen voor een bekleding van de binnenzijde. Dan heb je een voorbereiding minder te treffen voor het wegrijden.

Joor op zo 06 nov 2022 om 14:29

Hee, leuk, staat mijn tocht zomaar in het vrijdagbericht! En fijn, @fietsbennie, dat je ze leuk vind om te lezen. 👍

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.