Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Koerspet, besturing, Varibike trike, Bries, LEL, aanloopproblemen Bülk, Quest 3.0 komt, Alyssa Miller, versnelling

Petje met kleine klep

En zo ben je aan het zoeken naar een petje met een kleine(re) klep en vind je niets: wel genoeg baseballcaps. En dan lees je op Ligfietsers.nl dat wat je zoekt een koerspetje of klakske heet. Weer wat geleerd!
En niet alleen dat, Henk maakt koerspetjes op bestelling! En nog een ligfietser die koerspetjes verkoopt.

'Minder nerveuze besturing bij, erg, hoge snelheden'

Volgens Canyon/Syntace is het systeem KIS steering stabilizer 'minder nerveus en meer vertrouwenwekkend' bij hoge snelheden.
Sandyway 'vertaalt' dit meteen naar de velomobiel: misschien is dit systeem handig als de velomobiel, bij 90-110 km/u in een afdaling begint te trillen door zijwind, passerende vrachtwagens en oneffenheden in het wegdek?
Er zullen dan minder lange stuurplaten nodig zijn (zoals bij hem in zijn Snoek en DF)? Het voordeel van de minder lange stuurplaten is een betere draaicirkel en meer wendbaarheid bij lage snelheden. En kortere stuurplaten zullen minder snel permanent verbuigen.
Zie ook Facebook.

Varibike trike

We hebben het al eens eerder (2017) over de Varibike gehad. Spreehertie heeft een video op YouTube van Einfach Genial gevonden over de Varibike.

Bries

Te koop in België: een Bries. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de WAW op te volgen, maar na enkele prototypes (zoals deze op Facebook) is het project in 2008 door Fietser.be opgegeven.

LEL

Voor degene die er niet bij waren, zoals uw redacteur, werden verrast met de papieren uitslag: Swannette staat fier bovenaan (fb). Een sensatie!
De LEL werd verreden bij mooi weer en was met 17 deelnemers weer een leuk evenement.  Er was nog wel een incidentje bij het tijdmeten. De doos met transponders stond bij de decoder en op een onbewaakt ogenblik regende het valse doorkomsttijden. Die moet je er dan weer uitgooien, met als kans: een typefoutje. Uiteindelijk is de juiste uitslag bekend.
Maar wel met het resultaat dat Swannette op plek 11 staat…

Aanloopproblemen met de Bülk

Deze titel kan je letterlijk nemen, de ketting kan onder belasting blokkeren, aldus Kid Karacho (velomobieldealer).  De ketting loopt niet vrij door de kettingbuis omdat de gaten niet op de juiste plaats zitten. Dit veroorzaakt veel wrijving, weerstand en lawaai. Met de Bülk SN 15 (serienummer 15) zitten deze veel te hoog. Zonder de kettingbuis zaagt de ketting aan het carbon.
Zie ook het forum Ligfietsers.nl (365cycle (NL) = tdt (D)).

Quest 3.0 komt!

De Snoek XL zit in een fase dat deze vrijwel gereed is voor productie. Dit wordt een fiets voor mensen die van snelheid houden.  Zodra de Snoek XL productie loopt, wordt gestart met het verdere afwerken van de Quest 3.0.
De Quest 3.0 krijgt een ruime instap en meer bagageruimte dan oorspronkelijk de bedoeling was. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor een Mountain drive, Rohloff naaf en/of ondersteuning te kiezen. Een fiets dus voor mensen die vooral van comfortabele toertochten houden.
De alom bekende Quest krijgt dus twee broertjes/zusjes, een snelle variant (de Snoek (XL) en de Quest 3.0 als comfortabele toervariant.
Bron: Grensrijder.com.

Alyssa Miller

Een geweldige 11-jarige tiener, Alyssa Miller, heeft dit jaar Battle Mountain stormenderhand veroverd. Met de hulp van de legendarische Robert Barnett (ontwerp en bouw) racete zij in haar "Tear Drop" naar een wereldrecord voor haar leeftijd.
Bekijk het interview van Gary Solomon met haar op YouTube.

ICE/Enviolo

ICE biedt sinds kort een volautomatische versnelling aan voor hun E-trikes. Deze Enviolo komt in 5 smaken, te weten van een City- tot een Extreme Gearbox-versie. Uit het nieuwsbericht van ICE mogen we opmaken dat zij de City-versie, met een kleiner bereik, links laten liggen.
Over dit versnellingssysteem hebben we eerder al eens bericht, maar dat was voordat de NuVinCi in 2017 hernoemd werd. Het in dat bericht aangehaalde gebrek aan efficiency zal ongetwijfeld nog altijd van toepassing zijn, gezien de fietsen die met een Enviolo geleverd worden, en dan hebben we het niet alleen over ICE, elektrische fietsen zijn.


Reacties

pietandringa op vr 28 okt 2022 om 22:18

LEL: Best speed (gemiddelde snelheid) vanaf Pieter en verder is te laag?

ACE op za 29 okt 2022 om 09:22

ICE/Enviolo: rijdt heerlijk met een motor. Bij ACE hebben we meestal een ICE Adventure HD met de Enviolo AutomatiQ en EP8 motor op voorraad. De naaf is de sterkste variant, de cargo versie. Je stelt je gewenste traptoerental in met je telefoon (of optionele schakelaar) en het schakelen gaat traploos en automatisch. Het argument efficiency klopt. Als je zelf al wat minder kracht hebt en ook nog wel eens een viaduct op moet dan is de sterke EP8 een aanrader. Met de 630 w/h accu is er dan nog een acceptabele actieradius. Uitproberen kan, zie https://ace-shop.com/ voor de openingstijden. Graag even 0543-530905 bellen voordat u komt. 

Bakels op ma 31 okt 2022 om 08:56

Ik denk ook dat een deel van de snelheden te laag is.....
Mijn computer gaf ongeveer 33 km/h als gemiddelde aan en dat komt met de tijd overeen als de afstand 51 km is.

Volgens die berekening zou bv. Jochem op ongeveer 49.5 km/h uitkomen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.