26ste Oliebollentocht 2022

In december organiseren we opnieuw een oliebollentocht in Utrecht. De route is nog even een verrassing, de eerste proefrit is succesvol afgerond.


Start: Woensdag 28 december 2022 om 10:00 uur
Locatie: SV Kampong Laan van Maarschalkerweerd 14 3585 LJ Utrecht
Meer info: Maarten Sneep & Theo van Soest

De vorige editie is twee maal uitgesteld in verband met COVID, en is uiteindelijk afgelopen mei verreden. Ook deze editie zal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond COVID zijn.

De inschrijving is geopend. We vertrekken bij sportvereniging Kampong, in het oosten van Utrecht. Je kunt hier terecht vanaf 8:30, de tocht vertrekt om 10:00. Er is een mogelijkheid om een racekap hier veilig achter te laten. De route gaat gedeeltelijk door het centrum van Utrecht, we raden af om de tocht met racekap te rijden. De inschrijving is uitsluitend via deze site. De inschrijving sluit op 20 december. Omdat de mokken een langere levertijd hebben is het vanaf 15 december niet meer mogelijk om mokken te bestellen.

De basis inschrijving geeft je toegang tot de tocht, 1 koffie/thee voor vertrek, 1 koffie/thee/choco + appeltaart bij de pauze, en oliebollen + erwtensoep bij het eind. Daarnaast kan je extra items voor de lunch bij de pauze in Soesterdal bestellen. Voor na de tocht kan je een pastamaaltijd bestellen. Tot slot kan je een aandenken aanschaffen (mok, sticker; het ontwerp is te vinden in dit nieuwsbericht). Extra koffie/thee/… is voor eigen rekening. Als je een voedselallergie hebt horen we dat graag in de opmerkingen.

De betaling gaat met een overschrijving naar de vereniging, onder vermelding van "OBT" en je naam, details staan hieronder. We vragen ook om je naam bij de inschrijving, dit om betaling aan bestelling te kunnen koppelen. Als je een mok met naam bestelt dan is dat ook de naam die we voor de mok gebruiken.

Aan de route wordt op dit moment nog gewerkt, in de huidige versie is de route ongeveer 60 km lang, met een mogelijkheid om die iets in te korten als je echt niet van klimmen houdt. Mocht er sneeuw liggen dan nemen wa allemaal die ingekorte route. Als de route definitief bekend is geven we hier nog wat extra instructies, het rijden met een groep door de bebouwde kom kan soms best spannend zijn. 

Overnachten voor en na de Oliebollentocht 2022

Het start- en eindpunt van de 26ste Oliebollentocht is bij sportvereniging Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. Op de grens van Utrecht en Bunnik ligt een StayOkay, een afstand van slechts 3.5 kilometer met goede en veilige parkeergelegenheid. Bij voldoende belangstelling is deze geopend. We kunnnen er dan overnachten en (bij voldoende belangstelling) prima eten.

De prijzen beginnen bij ongeveer 28 euro inclusief ontbijt. Individuele kamers en gedeelde kamers zijn ook mogelijk. Let op: bij grote belangstelling kan nog een extra blokhut worden geopend, dus de capaciteit is groter dan de website doet vermoeden. Daarom willen we via de evenementen ‘Overnachten in Bunnik vóór de Oliebollentocht’ en ’Overnachten in Bunnik na de Oliebollentocht’ zicht krijgen op de belangstelling. Ook maakt dat het mogelijk om samen met anderen een kamer te delen. Als je een kamer wilt delen, laat dan een opmerking achter onder het betreffende evenement (vóór of na). Jullie zijn echter zelf verantwoordelijk voor de aanmelding bij StayOkay. Dat heeft als extra voordeel dat het mogelijk is om tot één dag vooraf kosteloos af te zeggen.

Inmiddels heeft Wilco zijn Ligfietscafé ook geopend voor overnachtingen vooraf

Stallen van je fiets

Voor deelnemers die veilig willen parkeren in de binnenstad van Utrecht is er één stalling die er met kop en schouders boven uitsteekt. House Modernes aan de Lange Viestraat op nummer 2M. Deze is weliswaar in de kelder, maar de hellingbaan is breed en helemaal niet steil. Beneden is voldoende veilige ruimte te vinden, vrijwel onder het zicht van de bewakers. De stalling is de eerste 24 uur gratis, daarna 0.60 euro per dag. Er moet wel een barcodesticker op je fiets bevestigd worden, bij een velomobiel zou dat ook aan de binnenzijde kunnen. 
Openingstijden di-wo 07:00-01:00 u; do 07:00 tot ma 01:00 permanent. 

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

wakkermans op di 04 okt 2022 om 18:17

Heb nog geen ervaring met de tocht der tochten; zit even hardop te rekenen. 10 uur starten wellicht met enige spreiding, 20 km/uur vanwege grote groep, drie uur fietsen, een uur lunch, dan tussen 14 en 15 terug, even nakletsen en om 16 uur huiswaarts gaan. Is dat realistisch?

MarkJRullens op di 18 okt 2022 om 11:46

Bij deze meld ik me vast aan, heb ook overnachten voor en na de tocht aangemeld, goed plan!

MaartenSneep op zo 30 okt 2022 om 13:53

Rembrandt: ja, dat is wel ongeveer realistisch. Fotomoment bij de Dom (waar anders), pauze zal ook al gauw richting anderhalf uur gaan, dan kom je wel aan die 15:00 weer terug, en dan is 16:00 huiswaarts een goede optie. 

MaartenSneep op zo 30 okt 2022 om 13:54

Mark: er komt iets meer kijken bij het inschrijven. We rijden niet weg zonder je.

MarkJRullens op do 03 nov 2022 om 09:05

Thnxxx Maarten, ik hou deze pagina in de gaten, vrees dat het om de betaalmodule gaat... 

MaartenSneep op ma 07 nov 2022 om 14:09

Dag Mark. Zoals je ziet bestaat de betaalmodule niet meer. Maar er was inderdaad wat coördinatie met de penningmeester nodig. 

nvanderwal op za 12 nov 2022 om 12:23

Tijdens mijn studie heb ik in de bar van de deze jeugdherberg 'StayOkay' Bunnik gewerkt. Het is een ideale prachtplek. De bar zit in het voormalige koetshuis; ver van de slaapplek, en is tot laat geopend. Goed om na te tafelen met uitzicht op o.a. het landhuis via de grote glazen deuren die in de rijtuig toegangen geplaatst zijn. 

Lorhijn op zo 13 nov 2022 om 07:05

Tot wanneer kan je inschrijven? Want ik mag de komende 5 weken niet fietsen. En wil graag eerst weer gefietst hebben voor ik me inschrijf. 

MaartenSneep op zo 13 nov 2022 om 22:54

@Roef Verman: we hebben het item aangevuld met de sluitingsdatum: 20 december sluit de inschrijving. Mokken en stickers moeten we al eerder bestellen, daarvoor sluit de bestelmogelijkheid al op 15 december. 

RotteRijders op di 15 nov 2022 om 14:58

Yes 2 keer per jaar een oliebollen tocht

Jan Velomobileworld op vr 18 nov 2022 om 07:51

Ik ben van de partij met een Bulk

Verschuur op do 24 nov 2022 om 13:54

Ik kom met quest 0

MarkCox op zo 27 nov 2022 om 22:34

Tenzij hij last heeft van ouderdomskwaaltjes of er zoveel sneeuw ligt dat ik niet tot Utrecht kan fietsen, zal de (voor zover bekend) meest gebruikte QV ook weer meerijden met de OBT.

nvanderwal op vr 02 dec 2022 om 14:45

Stallen van een velomobiel in het centrum van Utrecht:

Dit kan bewaakt, op de begane grond (dus geen hellingbaan) gratis, en tot laat in de NS stalling Sijpesteijn. Deze stalling heeft speciale plaatsen voor bakfietsen, ligfietsen en andere buitenmodellen. De stalling is onder het spoor, gelijk na de tunnel onder het spoor (en dus aan de andere kant van de ingang naar de grootste fietsenstalling ter wereld.)