Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Duitsland, tweede leven, Bülk kap, WAW in Parijs, ligger scheert over het water, vervangen kettingbuizen, met de uren iets wijzer, DF gespot op Streetview, zoekplaatje

Fietsen naar Duitsland

Ibo rijdt met zijn Cruzbike naar Münster en Keulen (via Kevelaer). Nog meer video's van Ibo (The Recumbent) zien, zie YouTube.

Tweede leven fiets

Je hebt eindelijk een ligfiets, maar wat doe je met je oude bukker? Met veel fantasie heeft Stefan er een hek (fb) van gemaakt. Wel de ketting blijven smeren!

Bülk kap

De eerste kappen voor de Bülk met een motorvizier zijn in aantocht (de foto's zijn van een medewerker van Velomobile World). Voordeel: dit vizier beslaat niet zo snel.
En ook de in een vorig vrijdagbericht genoemde ruitenwisser past hier op!
Zie ook Facebook.

WAW in Parijs

In 2021 testte Ariane Limozin, journaliste bij BFM Paris Île-de-France (Business FM), een nieuwe manier van zachte mobiliteit: de velomobiel… (fb) een voertuig verre van onopgemerkt blijft… Helaas is het niet ondertitelt en de voertaal is Frans.
Ariana stapt in de WAW of ze dat vaker gedaan heeft. Cést génial!

Ligger scheert over het water

Misschien niet het juiste seizoen voor dit bericht maar deze hydrofoil-fiets ('Nederlands'), oftewel draagvleugel (-boot) fiets, is dé ligfiets die over het water scheert.
Bron is Facebook.

Vervangen kettingbuizen

Ben heeft eindelijk zijn kettingbuizen vervangen. Het is een vrij eenvoudig proces, als je niet vergeet hoe de ketting gerouteerd hoort te worden. En dan heeft hij er voor gezorgd dat de ketting niet als Möbiusring  geschakeld heeft ('hij kleurde één kant van een kettingschakel met permanente marker en zorgde ervoor dat wanneer hij de ketting routeerde, de markering nog steeds aan dezelfde kant zat.' (fb)).

Met de uren iets wijzer

Wat hield Holger Seidel bezig tijdens de 24 uur rit? Lees het op Velomobile World ('Nederlands').

DF gespot op Google Streetview

Het blijft een sport om ligfietsers of velomobielen op Streetview te ontdekken. Hier een DF van Ian Perry in Waltham, Engeland.
Een andere toont het gratis verhuren van een velo in Leuk in Zwitserland.

Zoekplaatje

Halverwege de maand (voor diegenen die in het weekend pas tijd hebben om ons Vrijdagbericht te lezen), dus weer hoog tijd voor een zoekplaatje.
Waar kwam de Quest deze Etap 21 tegen?

Reacties

PGAKaagman op vr 14 okt 2022 om 13:07

Waar kwam de Quest deze Etap 21 tegen ==> Huizen?

tromp op za 15 okt 2022 om 12:01

teuben op do 20 okt 2022 om 11:52

De Etap 21i, van Huup Hollands, ligt in Jachthaven ‘t Huizerhoofd in Huizen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.