Think different, op vakantie met een camper ligfiets

Gepubliceerd op

Een jaar na de introductie van de GoLo vrachtfiets komt Flevobike met een bijzondere nieuwe ontwikkeling. Naast de mogelijkheid om de vrachtfiets te gebruiken als bestelbus, vrachtvervoer of wat dan ook zijn de makers met de fiets op vakantie geweest.

Groene initiatieven ontstaan niet door het voortborduren op fossiele brandstoffen maar door creatief een nieuwe weg in te slaan. Met deze supercoole cargobike module steel je zeker de show op iedere camping!

Een jaar na de introductie van de GoLo verrast Flevobike ons opnieuw met dit bijzondere initiatief. Flevobike heeft een campermodule gemaakt en niet zonder succes. Na een geslaagde vakantie is dit product door de Kampeer en Caravan jaarbeurs ook nog eens  genomineerd voor een duurzaamheidsprijs. Mensen die dat leuk vinden kunnen nog tot 25 september stemmen op 11 producten verdeeld over 2 categorieën (beste camper en beste kampeer product)

In deze film op Youtube zie je hoe de module wordt gebruikt.

In een stukje op internet lazen we:  "En nee, hij kan niet drijven ;) Maar: Hij is gebaseerd op de onberispelijke GoLo vrachtfiets en heeft daardoor een ongeëvenaarde ergonomie en comfort, zowel tijdens het fietsen als bij het kamperen! Met de beperkte breedte van slechts 88 cm ideaal voor fietspaden of gedeelde wegen zonder het overige verkeer te hinderen. De e-assist zorgt ervoor dat je volledig ontspannen je bestemming bereikt en toch wordt opgeladen door de 400Wp aan zonne-energie op het dak! De GoCamp is een module die past op de GoLo bakfiets, de GoLo kan dus doordeweeks prima zakelijk gebruikt worden en in het weekend voor de vrije tijd. Naast de 400Wp zonne-energie is hij uitgerust met een 1000Wh batterij, 250W e-assist en zelfs een 60W koelkast. Gecombineerd kan dit elke dag tot 50 km range opleveren! Volledig off grid, volledig duurzaam reizen Hij heeft genoeg bagageruimte voor één persoon, met een bed van 85 x 220cm, multifunctionele tafel, opvouwbare luifel, hor, raam en ventilatie rondom. Als je binnen zit, is het zelfs in staat om twee mensen te ontvangen voor wat spelletjes en een drankje! Dit is de eerste GoCamp en heeft in de eerste weken al 500km door Nederland afgelegd, maar dit zijn beslist niet de laatste kilometers!"
 
De makers geven aan dat de huidige setup uitstekend is bevallen, met een zonnepaneel en koelkast was het een zeer comfortabel verblijf. Met een beetje bredere module zou er zelfs een tweepersoonsbed in kunnen passen. Maar toch geven de makers aan in eerste instantie te willen groeien in het vrachtvervoer. Desondanks is het in productie nemen van de module niet uitgesloten.

Voor meer informatie over de GoLo bakfiets en de GoCamp module www.golo.bike
Reacties

Kjeld op di 20 sep 2022 om 14:18

Zoiets zoek ik echt al jaren. Ik zou er zo mee op vakantie gaan.
Dit is serieus iets waar ik dus al langere tijd op gewacht heb.

Zelf zou ik er dan nog wel een dakje boven maken dat je een beetje in de schaduw zit.

peterderond op wo 21 sep 2022 om 13:53

super leuk idee. Geweldig

straatsma op zo 02 okt 2022 om 18:14

Echt briljant en goede reclame voor duurzaam kamperen.

ArnoldStokkelHoorn op ma 03 okt 2022 om 12:35

Heel leuk en behoorlijk luxe ook nog

frans op vr 07 okt 2022 om 09:24

mooi.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.