Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bandentest, filmpje, recordpoging, WK France, luxe zitting voor Azub trikes, Velodreamer, werkzaamheden, Snoek L, Holger Seidel, bestickering, brandgevaar bij Milan SL/ GT/ Bülk/ A7/ M9/ A9, ongeluk

Bandentest

Wim test een paar banden van Mark: de Schwalbe One, en de Continental Contact Speed uit 2022 en een versie uit 2021 met ongeveer 2.000 km op de teller.
Zo te zien heeft Schwalbe het niet meer in de vingers om vlotte banden te maken (zie de verschillende meetgegevens over de jaren heen voor de One). Ook de Continental van dit jaar is een matiger versie dan die van vorig jaar.

Fout filmpje?

Bij de verkenning van de route voor de Grenslandtour, die 27 augustus a.s. wordt verreden, had Jules zijn camera per ongeluk in de verkeerde modus gestart. Maar dat levert evengoed een leuk filmpje op, waarbij de getoonde snelheid omgerekend gemiddeld 320 km/h zou zijn geweest. 12 km in 2.15 min, da's niet slecht, zelfs met een velomobiel! 😉

Recordpoging

Met een ligfiets was dit, in ieder geval niet om deze reden, niet gebeurd! Maar het blijft natuurlijk jammer dat Maarten zijn poging heeft moeten staken. Alvast veel succes met een volgende poging, die ongetwijfeld gaat komen!

WK France

Honza mag met het AZUB-team mee naar Orgelet voor de wereldkampioenschappen. Dit is de eerste video: de eerste stop is bij Eurobike in Frankfurt, maar dan gaan ze toch echt richting Frankrijk. We zien een voorproefje van de verschillende wedstrijddagen.

Luxe zitting voor Azub trikes

We blijven even bij Azub, want zij hebben voor de trikes een goed gecapitonneerde zitje,  voorzien van brede geventileerde geulen, op de markt gebracht. De vulling kan bestaan uit mesh-materiaal. Dit zitje ('Nederlands')zien er wel heel comfortabel uit!

Velodreamer in Ierland

Alexey Ganshin kan eindelijk aan de gang gaan met zijn Moby Dick (fb), want ook deze is intact in Ierland  aangekomen.

Werkzaamheden

Pé rijdt een rondje en komt een opmerkelijk bord tegen: fietspad dicht tot eind 2024 (fb) (tweeënhalf jaar!). Iets zegt ons dat de werkzaamheden vermoedelijk door Rijkswaterstaat zijn opgedragen.

Snoek L

Op MeWe heeft Theo een paar foto's geplaatst van deze Snoek L, dé concurrent van de Bülk (hé, deze week niets nieuws te melden over de Bülk)! Helaas lukt een verwijzing niet naar dit bericht: op de webversie (voor de link) mag er uiteindelijk ingelogd worden.
Een reconstructie vanuit de wel werkende app van MeWe:
Velomobiel.nl
Theo van Andel
27 jul.
The positive shape of the Snoek L is near finished. After our holiday we will start to make the negative molds (De positieve vorm van de Snoek L is bijna gereed. Na onze vakantie zullen we beginnen met het maken van de negatieve mallen.)
Voor wat oudere informatie over de Snoek L is het Duitse Velomobil Forum een goede start.
Dan, na lang wachten komt er meer info vrij op MeWe (je moet wel ingelogd zijn. Succes!).

Holger Seidel

Holger toont ons ditmaal de in's en out's van zijn Milan SL MK 7.

Bestickering

Jules toont ons hoe hij stickers maakt en ze op zijn velomobiel, een QV, aanbrengt.

LET OP!!!! Brandgevaar bij Milan SL/ GT/ Bülk/ A7/ M9/ A9

Er bestaat brandgevaar bij de combinatie van de koplampen Lupine SL AF/ SL AX met de 14,4V Lupine Alpha accu samen met de spanningsomvormer.
De spanningsomvormer is ondergedimensioneerd en ontwikkelt temperaturen tot 145 graden bij de grootlichtmodus.
Als brandlucht waar wordt genomen, schakel onmiddellijk alle verbruikers af en koppel de accu los.
Bovendien bestaat het risico dat de koplamp het begeeft zonder aankondiging.

Controleer het elektrische systeem van uw velomobiel onmiddellijk.
Getroffen zijn de genoemde modellen met levering na mei 2022. Het is niet uitgesloten dat eerdere modellen ook getroffen zijn.

Als de spanningsomvormer (zie foto) niet is geïnstalleerd, heeft u geen last van het probleem.

Ongeluk

Woensdag werden we opgeschrikt door een bericht over een ongeval. Via Strava gaf Marten te kennen dat hij na een ongeluk naar het ziekenhuis is gebracht. In diverse media (zie zoekopdracht) werd geschreven dat hij zwaargewond zou zijn, maar gezien hij zelf later ook nog eens op Strava reageerde, hopen we dat het toch nog enigszins meevalt.
We wensen hem in ieder geval van harte beterschap en een spoedig herstel!

Op onze vraag hoe het met hem gaat kregen we een typisch Gronings antwoord: ‘Kon minder, gaat elke dag een beetje beter.’

Update: Marten is weer thuis!

Reacties

HvdK op vr 05 aug 2022 om 17:43

Droevige update vanuit het VK over Mike Burrows. De recumbent-meester nadert de allerlaatste finish:

“Thanks for all the messages guys. I got to see the old fella one last time this afternoon, he’s very weak as he’s operating on only 1 lung and even that lung is fucked, but he’s still got his mind, even tho it’s being deprived of oxygen. The funeral is going to be very, very private but Andy Pegg and I will be looking to organise a memorial for Mike at his workshop where anyone who wants to can turn up and talk shite and browse amongst the memorabilia (of which there is loads) and then ride to his favourite pub, The Fat Cat, to talk bollocks. All will be welcome. Details will follow.”
https://www.lfgss.com/conversations/378319/#comment16634435

HvdK op za 06 aug 2022 om 17:13

Mike Burrows talking. Let op: “You put a chaincase on a bicycle and it is one mile faster” Dát is Mike Burrows. 8-))
https://youtu.be/FLCKSRs9kz4

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.