Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Opletten, duurzame stad, rekkelijk of precies, van trike naar velomobiel, Ronde van 12, diversen

Opletten

Bukfietsers zien echt alleen maar asfalt. Deze video, maar ook deze, bewijzen het!
Een ligfietser zal dit niet gauw overkomen.

Duurzame stad

Nijmegen (en Den Bosch) zijn finalisten in de toewijzing van Duurzame stad van Europa voor 2017. In de vorm van een estafette met diverse vervoersmiddelen, uiteraard op spierkracht brengt de organisatie de presentatie van Nijmegen op een duurzame manier naar Bristol brengen. Het stuk van Den Bosch naar Gent wordt gereden door ligfietsers.
Wie heeft er zin en tijd om mee te rijden? Vertrek zaterdag 14:00 in Den Bosch, dan naar Gent, is ongeveer 200 km. Daar krijg je eten, drinken en overnachting en dan mag je de volgende dag weer terugfietsen, of door naar Brugge waar ligfietswedstrijden zijn. Zie de Duurzame Estafette of mail naar Thomas Treade.

Rekkelijk of precies

Je bent NVHPV-lid geworden met een reden. Het kan zijn vanwege het schitterende blad Ligfiets& of door Ligfiets.net (wij van Ligfiets.net durven daar geen andere kwalificatie aan te geven dan 'geweldig').
Hiermee is meteen al een probleempje aangegeven. Het woord ligfiets staat in beide, terwijl NVHPV voor menselijke kracht (Human Power). En dan praten we nog niet eens over elektrische aandrijving.
Paul wil daar een discussie over uitlokken. En hoe rekkelijk is Cycle Vision niet?

Van trike naar velomobiel

Op Imgur staan foto's hoe een Aero Bullet / Catrike wordt omgebouwd tot een velomobiel. Zelfs een eigen ontwerp van een tourkap. Een knap staaltje!

Ronde van 12

De Ronde van 12 is een 1,2 of 3 etappe NTFU wielertoertocht op 2, 3 en 4 juli. De route komt door alle 12 provinciën, dus ook door Noord-Holland. De start is bij Station Nijmegen-Lent, en de tocht voert langs 10 andere provincie stempelposten om te finishen in Leek-Groningen. Je kan de ronde in één dag rijden of overnachten op een camping. Je bagage wordt dan voor je vervoerd. De Ronde van 12 is ook te vinden op Facebook.

Diversen

 • Zelfbouw
  Roberto heeft een velomobiel gemaakt met inzicht, euh, doorzicht.
 • Woestijn
  Dubai legt een 23 km lang fietspad aan in de woestijn. Ze willen er zelfs meer fietspaden aanleggen. Vind je het fietspad na een storm weer terug?
 • Ebrahim
  Volgens de NOS is Brazilië in de ban van de bootfiets 'Melanie' en zijn berijder Ebrahim Hemmatnia.
 • Unboxing
  Wij hebben al vele filmpjes gezien van het uitpakken van camera's, audio, o.i.d.
  Maar een velomobiel, nee, dat nog niet. Graham pakt zijn Mango uit.
 • Mug
  We zochten een beker (mug) met de tekst 'Get bent'. Maar de leverancier heeft de foto te goed verstopt. Wij hebben hem, de foto, wel:


  Wel vonden we deze. Mmm, is het niet helemaal.
 • Praktisch Verkeersexamen
  Mag een basisschoolscholier op een ligfiets het Praktisch Verkeersexamen afleggen? Nou, meestal wel.
 • Fokke en Sukke maken zich niet druk
  Toch werken ze aan hun conditie.

Komende week

Kijk voor deze keer in de agenda: het is een heel druk weekend met een treffen in België, een roeifietstoertocht in Groningen, toertocht Liever Liggend Gouda, de zomercompetitie, toertochten van VLA (Hilversum) en LOL (Zutphen).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.