Stormstrips, nieuwe trend

Gepubliceerd op

Een nieuwe trend voor velomobielen wordt het genoemd, met "volgers" en bewezen resultaten.

De stormstrip en de ervaringen plus verkoopadres staan allemaal op de blog van Wim Schermer.
Een van degenen die waarschijnlijk dat blog leest heeft een lang verslag over de ervaringen en simulaties geschreven. Interessant voor doorrijders. De winter die we op dit moment hebben lijkt eerder koud en winderig dan vol met sneeuw. Prima weer dus voor "geharde" velomobilisten.

Reacties

quesjer op wo 25 jan 2012 om 21:39

Hoi,

Ik vind de term "Bewezen Resultaten" wel wat voorbarig hoor. Het kan best zo zijn dat er een verbetering van de wegligging optreedt. In de korte periode dat de strips er zijn lijkt het wel alsof je nu opeens met stormkracht 10 zonder enig risico de weg op kunt. en daar geloof ik dus helemaal niks van. Daarvoor zijn toch wel wat meer gegevens nodig dan de "op gevoel"-ervaringen Toegegeven, de strips hebben een hoog aaibaarheidsgehalte, als ik het zo mag omschrijven. Een leuk hebbedingetje wat je in velomobielenland het aureooltje van "Ik hoor erbij" oplevert. En daar is niks mis mee hoor. Toch zou ik graag wat meer harde gegevens zien voordat er zo vol overgave op de borst wordt geklopt. Dit lijkt me een bijzonder leuk afstudeerproject voor "Delft". Of misschien kunnen onze velomobilisten binnen het NLR daar wat leuks over melden?

Met sportieve groet:

Quesjer

TeJayLigFts op wo 25 jan 2012 om 23:24

Inderdaad er is tot nu toe niets bewezen, dus de aanhalingstekens hadden, volgens mij, niet alleen om volgers moeten staan, maar om "volgers en bewezen resultaten".

Maar de volgers denken dat het werkt. Niets mis mee, het kan ook kloppen! Wat dat betreft ben ik ook een "gelover" in het nut er van ("volger" ben ik nog niet).
Niet voor niets maakt de vliegtuigwereld gebruik van dergelijke tips of vleugels (als vergelijking tot de strips voor onze velomobielen). Daar is het bewezen dat het helpt. Vandaar dat ik "gelover" ben.
Testen lukt de komende tijd niet echt, we schijnen toch iets van winter te krijgen. En als ook dit klopt: maximaal windkracht 4 voor de komende twee weken. Het stormseizoen schijnt voorbij te zijn. Nu tijd om winterbanden te testen?

NoStress op do 26 jan 2012 om 20:26

Leuk die reacties. Er IS dus een discussie.
Maar wie heeft er op de groene lettertjes gedrukt?
Wie heeft de schrijfsels of artikelen werkelijk gelezen en met aandacht?
Het hoeft natuurlijk niet, als het je niet interesseert.
De stormstrip is wel degelijk gebaseerd op een wetenschappelijk gegeven.
Een niet eenvoudige materie. Idd op Delft niveau.
Het begon als een simpel testje voor mijzelf om te kijken wat die stormstrip nou precies doet in de praktijk. Ik was gelover in theorie maar geen overtuigd volger. Ik wilde meer weten en vooral zien.
Tot mijn stomme verbazing kwam er iets heel anders uit die test rollen.
Dat kreeg een staartje......
Benieuwd?
Dan moet je op de toch echt op die link drukken en het mijn ervaringen lezen.
Geen belangstelling? Even goeie vrienden.

Johan Vrielink (toch niet de minste) merkte in zijn blog al op.(vrij uitgelegd)
De Quest kan nog zo goed zijn volgens de ontwerpers. De gebruikers stellen soms andere eisen en gaan dat zelf uitvinden.Je kan het zo laten of er vanaf keren. Maar als je het niet volgt of op zijn minst belangstelling voor hebt, mis je de boot. De ontwikkelen gaan toch door.
Dat is toch wat ligfietsers altijd al gedaan hebben? Out-of-the box denken?
Wars van logica het wiel opnieuw maar dan anders uitvinden? Meestal leid het tot niks of vind het het geen navolging. Soms is komt er iets geniaals uit.
Enneh...Zo is de Quest ook ooit eens begonnen?

TeJayLigFts op vr 27 jan 2012 om 13:14

Onder bewijs versta ik iets anders dan wat een aantal mensen beweren.

Als ik ergens wat vet op heb gedaan, en ik rij als de smeermieter, sneller dan ik eerder heb gedaan, bewijst dit niets. Want is het om dat het gesmeerd is? Liep de weg iets af, had ik rugwind, was ik in beter vorm?
Onder bewijs, Theo, zie ik iets waar je zelf al mee bezig bent: een blower (steeds dezelfde omstandigheid), wat draadjes (of rook) in een afgesloten ruimte (geen invloeden van buiten).

Dat de uitkomst niet correspondeert met wat jezelf denkt is, is ondanks dat gegeven, een resultaat. Misschien iets fout gedaan? Of is het werkelijk zo?


Had ik ergens al gezegd dat ik een gelover ben op het gebied van stormstrips? ;-)

TheoZ

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.