Ligbrommer rijdt weer!

Gepubliceerd op

De ligbrommer van de bekende ligfiets ontwerper Allert Jacobs rijdt weer op de openbare weg.

In April meldden wij dat Allert met zijn ligbrommer van de weg was gehaald. Later werd er in de ligfiets groep ook een link naar een filmpje gegeven. In het filmpje verteld een zelfverzekerde politie agent dat de eigenaar het voertuig niet terug zal krijgen...

Zoals vele Quest rijders (een Quest is ook een ontwerp van Allert) in de praktijk hebben mogen mee maken heeft de politie het wel vaker mis als het om de regeltjes gaat. Na meer dan drie weken onderzoek van de motor door de politie Haaglanden is het keteken bewijs naar de RDW gestuurd voor herkeuring hoewel de technisch onderzoeker van de politie Haaglanden geen duidelijke punten noemen waarop voertuig niet voldeed aan de wettelijke eisen.

De keurmeester van de RDW had minder dan drie kwartier nodig voor de keuring. De keurmeester heeft vastgesteld dat het
voertuig gewoon voldoet aan de wettelijke eisen omdat de wielbasis, constructie van het frame, remmen en aandrijving ongewijzigd zijn. En dat daarvan ook geen melding gemaakt wordt op het kenteken. Allert heeft het kenteken ongewijzigd terug gekregen.

Netto resultaat is dat Allert ruim een maand niet van zijn ligbrommer gebruik heeft kunnen maken, de nodige reiskosten heeft gehad, keuringskosten bij de RDW heeft moeten betalen, een boel ergenis heeft gehad en veel tijd heeft gekost. Allert heeft de de politie Haaglanden de keuringskosten gedeclareerd en inmiddels de toezegging gekregen dat deze op zijn rekening gestort zullen worden met daarbij de excuses voor het veroorzaakte ongemak.

Hoewel Allerts voertuig officieel een motorfiets is gebruikt hijzelf bij voorkeur de naam ligbrommer voor het voertuig.


De voorwiel omkasting die op de foto is te zien is er inmiddels weer afgehaald: daar viel niet mee te rijden.

Reacties

KeuzeStress op vr 28 jan 2011 om 09:01

Al met al een positief stukje waarin Allert goed de gelegenheid krijgt om de stroomlijn te promoten. Zo ontstaat er misschien weer wat meer begrip bij de overige weggebruikers.

Complimeneten aan Allert voor de heldere uiteenzetting.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.