CycleVision, eerste dag

Gepubliceerd op

CycleVision wordt dit jaar op een nieuwe locatie gehouden, in Sloten bij Amsterdam. De eerste CycleVision dag is een succes, mede door het mooie weer. Alle vertrouwde elementen (beurs, probeerparcours, wedstrijden, lezingen, gezelligheid) zijn weer aanwezig. Evenals vele trouwe bezoekers.

De dag begon om 9.00 uur met de 1-uurs tijdrit op het buitencircuit. Deze werd gewonnen door Ymte Sijbrandy, Hans Wessels werd derde.
's Middags werd in het Velodrome de 200 meter met vliegende start verreden (de uitslagen daarvan moet ik u even schuldig blijven, ik kon niet overal tegelijk zijn).

Ondertussen werd er een beurs gehouden in het centrum van het Velodrome. Bij de zelfbouwstand is een opvallende Velomobiel van triplex te zien. Het gewicht mag u raden (antwoord onderaan dit bericht).
Bij de probeerparcoursen werd enthousiast gefietst, op muziek van de buren (een feestje op de golfcourse).
De anders altijd aanwezige SRM-meter, waarmee iedereen zijn eigen vermogen kan meten, was helaas afwezig vanwege een defect.
Er waren wel enkele zeer inspirerende lezingen, waaronder een lezing van onze nieuwe NVHPV-voorzitter Kees van Malssen, over gezondheid en ligfietsen. De zinnige dingen die hij hierover helder uitlegde staan binnenkort in ons clubblad 'Ligfiets&'. Wordt allen lid van de NVHPV! en krijg dit blad automatisch toegestuurd.

Na de 200 meter werd het Criterium verreden in het Velodrome, in vier heats waarvan telkens de eerste 8 mensen doorgingen naar de halve finale. In één van de twee halve finale's kreeg een deelnemer een klapband, waarop twee andere deelnemers zo schrokken dat ze ook vielen. Het gevolg was enige 'straatuitslag'. De EHBO'er hebben zich kunnen bekwamen in het uittrekken van splinters. Het ìs tenslotte een houten baan.
De uitslag voor de heren moet ik u even schuldig blijven. Bij het criterium voor de dames (geen heats, alleen finale) waren slechts vijf deelnemers. De Franse Barbara Buatois werd eerste, Ellen van Vugt werd tweede en Anneke Korthout derde.

's Avonds gingen de wedstrijden door. Buiten werden de roeifietsrace en de velomobiel-race gehouden, binnen twee wedstrijden met prijzen die door fabrikanten beschikbaar zijn gesteld. In het programma heet dit 'Baanwedstrijd'.
Bij de roeifietsen was Derk Thijs opvallend afwezig, omdat hij een brevet moest halen voor Parijs-Brest-Parijs. Voor niet-ingewijden: "Paris-Brest-Paris (PBP) was originally a 1200km long bicycle race from Paris to Brest and back to Paris. It is the oldest bicycling event that is still regularly run." (Bron: Wikipedia). Eerste bij de roeifietsen werd Martijn Mateman, tweede Joeri Gorter en derde Hans Wessels. Ook de laatste deelnemer, Victor Jan Rinia, kreeg een fles champagne, volgens de speaker 'omdat iedereen die roeifietst eigenlijk wint', en om anderen aan te moedigen volgend jaar ook mee te doen. Mocht men bang zijn laatste te worden, dan kan men altijd streven naar de poedelprijs.
Bij de velomobiel-race waren de rollen anders dan vanochtend: dit keer won Hans Wessels en werd Ymte tweede. Derde werd Theo van Andel. Bij de dames werd Marjolein van Schoot eerste, Marita Laan tweede en Swanette Tempelman derde.

Ondertussen werden in het Velodrome de 'fabrikantenwedstrijden' gereden. Er was weinig belangstelling van de fietsers, maar dat maakte de wedstrijden niet minder spannend.
Eerst werd er een criterium gereden op de baan, waarvan ik u de uitslag nog even schuldig moet blijven. Daarna was er een bloedstollend spannende afval- of Devil-race, met vijf deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Derde werd Guus van Schoot, tweede werd Jimmy Byloos, eerste werden Marcel van Eijk en Eelke Halbersma op een prachtige, door Allert Jacobs gebouwde tandem.
De prijsuitreiking van de fabrikantenwedstrijden was wat karig, aangezien de beloofde prijzen ontbraken. Maar een kniesoor die daarop let. Morgen zal dat zeker geregeld worden.

Toen was het 22.00 uur en tijd om te gaan slapen, en energie op te doen voor de volgende CV-dag.

Wim Harwig had op het eind van de dag nog genoeg energie om als eerste (gefeliciteerd!) zijn foto's op internet te zetten. Zie de link hieronder.

Voor de nieuwsgierigen onder u: het gewicht van de triplex velomobiel is 28 kg.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.