Ligfietsers presteren uitstekend op Texel

Gepubliceerd op

Tijdens het NK tijdrijden (40km) voor vrije renners hebben de ligfietsers uitstekend gepresteerd, zij lieten de eerste 5 tijden (die alle sneller waren dan het bestaande record op de racefiets) noteren!
De harde wind (5-6 Bft) was natuurlijk niet in het nadeel van de lage racers. Het M5 team was ook weer eens aanwezig, en niet zonder resultaat:

1 Leo de Nooyer (M5, gem 48.73 km/h)
2 Bram Moens (M5, gem 47.41 km/h)
3 Ymte Sijbrandij (Challenge,gem 46.91 km/h)
4 Theo van andel (Zb, 45.60 km/h)
5 Allert Jacobs/John Poot (zie foto, 45.47 km/h)

De snelste racerfietser reed het parcours met een gemiddelde snelheid van 43.94 km/h, de snelste rechtop tandem (met olympisch medaillewinnaar Jan Mulder) reed de 6e tijd met 44.47 km/h een plaatsje achter Allert Jacobs/John Poot op de ligfietstandem (45.47 km/h).

Ook bij de dames waren de ligfietsers het snelst, Swannette tempelman was met 39.18 km/h ruim sneller dan Ingrid Lubeck op de racefiets met 35.64 km/h.

Ed Komen reed op zijn roeifiets exact dezelfde tijd als Swannette, houdt hem in de gaten op de roeifietskampioenschappen over 2 weken!