HP Velotechnik Scorpion

De Scorpion is dankzij zijn lage zwaartepunt een zeer stabiele driewieler met comfortabele wegligging door achtervering en drie 20" wielen.

Uitgerust met de unieke instelmogelijkheden van zowel de zithoek als de lendensteun en de lengte van de zitting staat hij garant voor vele uren aangenaam fietsplezier.
Een vouwbare versie is ook leverbaar : Scorpion FX

 Prijsindicatie: € 4.365,00

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

Tvkmez11 op vr 18 sep 2009 om 00:00

Aangezien het liggen me heel goed beviel maar niet het sturen op een ligfiets na lang wikken en wegen besloten om een trike te kopen. Ice of Scorpion (vouwbaar was een voorvereiste). Ice was relatief goedkoop deze lente vanwege het engelse pond en ziet er zonder meer leuk uit. De keuze tussen de Q en de QNT was wel lastig; de QNT was onaangenaam smal, en de Q zo onpopulair dat je hem nooit weer verkocht krijgt? Echter, het gebrek aan locale dealers en het gedeins van de voorboom hebben me uiteindelijk toch naar de Scorpion FX gebracht (een stuk solider gebouwd). Heel lange levertijd, maar uiteindelijk was die dan toch gereed. Ondertussen heb ik hem goed kunnen testen. Al met al bevalt hij goed. Comfort/zitpositie is uitstekend; heb geen hoofdsteun nodig, alhoewel die op luie tochtjes wel eens leuk zou kunnen zijn? De zijsteuntjes zou ik een tweede keer ook niet kopen. Ik had voor de ventilerende stoelbekleding gekozen; ziet er goed uit, maar als ik het opnieuw moest doen zou ik toch voor een ventisitje kiezen in de hoop dat het nog beter ventileert. De breedte valt me ook mee; paaltjes staan meestal breed genoeg om er doorheen te kunnen alhoewel je wel even moet wennen om dit op volle snelheid te doen. Sturen is echter heel nauwkeurig. Wat tegenvalt is berg-op. Niet noodzakelijk erger dan de hurricane, maar het valt niet mee om de locale heuvels op te komen. Vergeleken met mijn full-suspension MTB is de scorpion toch een stuk trager, vooral bergop. Bijvoorbeeld, dezelfde 140 km op mijn MTB is 5:45 en 6:15 op de Scorpion. Met de scorpion ben ik echter minder fysiek moe (benen zijn uitgeput, maar niet de rest) en heb ik geen dagen last nadien met naar het toilet gaan. Wat wel wennen is, is de belasting op de knieen, zeker met heuvels. Ik heb hiertoe de voorboom behoorlijk lang gezet wat goed helpt (snel trappen is voor mij niet praktisch). Mogelijk dat ik hierdoor wel wat langzamer ben. O ja; snel remmen en je hebt toch een tweewieler. Even schrikken, zeker de eerste keer, en op dat moment zijn je remmen je stuur, dus opletten. Voor vervoer gebruik ik het vouwen niet; heb een simpele maar effectieve dakdrager in elkaar gezet (makkelijk zelf te bouwen; stuur een mail als je een foto wilt), dus achteraf was dat mogelijk niet nodig geweest. FS vergeleken met FX: aangezien je op het achterwiel zit weet ik niet of het de extra €600 waard is. Hopelijk kan ik het een keertje ergens proberen. Al met al dik tevreden met de Scorpion. Leuke fiets voor onspannen tochtjes, en het maakt het moeilijk kiezen in het weekend of het de scorpion wordt voor een lange rit, of de MTB voor crossen door de bossen.

Menno op do 25 mei 2006 om 00:00

Op cyclevision heb ik een groot deel van mijn vrije tijd doorgebracht bij de Hase trike-baan. Het parcours met bochten, jumps en tunnels. Daar heb ik onder andere de kettwiesel geprobeerd(wat hoger fiets met 2 achter, 1 voor) en de Scorpion(2 voor, 1 achter). Beide trikes fietsten erg goed en ze veerden ook lekker. Nou wilde ik graag "stunten" op de trikes. Dat ging op de kettwiesel echt het beste, maar in de bochten moet je zo ontzettend ver overhangen wil je die met goede snelheid nemen, dat ik dacht ik wil die scorpion proberen. Aangezien die lager is moet dat probleem een stuk kleiner zijn. En ja, het nemen van de bochten ging supersnel zonder veel over te hangen. En ook op het gewone stuk is de fiets echt supersnel. Hij trekt lekker op en stuurt zeer goed. Hij gaat ook niet zwabberen of iets dergelijks, nee hij gaat gewoon rechtuit. Kortom, een trike voor mij? dat zou deze scorpion worden.

hmoraal op ma 19 jun 2006 om 00:00

Ik heb de scorpion mogen uitproberen bij het trike evenement bij hase,daar heb ik deze fiets over een parcours kunnen scheuren zonder problemen.Hij ligt zeer goed in de bocht,en als je dat wil kun je met behulp van de parkeer rem de achterkant laten uitbreken(driften)dan ben je snel omgedraaid.de fiets gedraagt zig lekker ook op 2 wielen met een beetje oeffenen kun je op rechte stukken ook met weinig snelheid op 2 wielen rijden(let op alleen voor ervaren trike rijders!!)de achtervering werkt super,ook als je van een verkeersdrempel (of een schans) springt. Met andere woorden supersnele trike ,en daarnaast ook nog eens geschikt voor recreatie of vakantie fietsen! Hayco

Eppelke op ma 31 mei 2010 om 11:44

Ik had een heel verhaal geschreven en in die tussen tijd werd ik uitgelogd. Kwalijk. Mijn fiets werkt beter. Dan moeten de mensen maar gaan kijken op mijn site voor mijn ervaringen. http://www.scorpiontrike.nl

davidsmit op ma 08 nov 2010 om 12:30

Sinds kort (een aantal weken) ben ik de geweldig tevreden bezitter van de Scorpion FS. Nu, na 500 km: Daadwerkelijk een heerlijk en prachtig apparaat, fantastisch comfort (BodyLink), heerlijk schakelen (Rohloff).

davidsmit op di 16 nov 2010 om 08:59

Heeft iemand ervaring met een Rohloff achter en een Schlumpf drive aan de voorkant met deze trike?

jack op ma 07 nov 2011 om 12:43

Een test van de Scorpion is verschenen in ligfiets&, het artikel hierover is in deze pdf op ligfiets.net te lezen: http://downloads.ligfiets.net/ligfiets-en/Li2009_6_MungoScorpion.pdf

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.