Plannen van het comite

Gepubliceerd op

In verschillende delen wil het comite aangeven wat er op Cycle Vision staat te gebeuren. In het uitgebreide bericht de plannen voor het evenement. Het volgende deel gaat over de wedstrijden.

Het comite doet normaliter alleen uitlatingen van aspecten die gerealiseerd zijn, dat is om te voorkomen dat bezoekers in verwachtingen worden teleurgesteld. Misschien is het nu van belang eens de plannen te presenteren. Dit om de leden duidelijk te maken dat vele initiatieven worden ontplooid. Verder is het belangrijk dat mensen die toevoegingen zien of weten dit aangeven bij het comite. (cyclevision@ligfiets.net)

We hebben met de heer Johan Vrielink gesproken over zijn ideetjes over de organisatie van komende Cycle Vision evenementen. Johan heeft een aantal jaren geleden (1995 gestart) een heel belangrijke rol gespeeld in het opzetten van Cycle Vision. Hij ziet veel kansen in de overname van het idee van het fietsfeest zoals dat in Amsterdam is gehouden. Het comite zag die kansen ook en heeft het afgelopen weekend al een groot deel van de harde kern van de leden gesproken op een ledenweekeind. Deze leden keurden de ontwikkelingen niet af, dus kunnen we er voor het gemak maar vanuit gaan dat de omvorming van het evenement doorgang kan vinden. Johan Vrielink heeft al een aantal ideetjes van de hand gedaan, zoals het laten zien van vrachtfietsen, koppeling naar de club van oude fietsen en diverse andere fietsorganisaties, enzovoort. Het comite gaat zeker met deze ontwikkelingen aan de gang en we zullen zien hoe het in de praktijk tot stand kan gaan komen. Verder is er contact gelegd met de organisatoren van het fietsfeest in Amsterdam van 2000, zij vonden het een goed initiatief om het idee weer leven in te blazen en ze wilden dan ook graag meewerken aan een opstart. Vele ideetjes kunnen naar boven komen, maar belangrijk ook zijn ervaringen en contacten.

Welke uitbreidingen kunnen dit jaar worden verwacht?

Leuk is dat we dit jaar een WK mogen organiseren. De wedstrijden blijven min of meer dezelfde als vorig jaar, misschien wat toevoegingen. Hierover later in het volgende bericht meer.

Leuk is verder dat er een vliegende ligfiets wordt verwacht, http://www.paramotorclub.nl/ voor meer informatie. Onder het kopje Flyke.

http://www.velovision.co.uk/cgi-bin/show_comments.pl?storynum=560 Laat de pedalcars zien, deze zijn voor 2005 uitgenodigd. Wellicht dat uit meerdere landen deze bijzondere fietsen komen.

In het voorgaande werden al de pedalcars genoemd als mogelijke uitbreiding. Voor dit jaar zijn een aantal mensen met hogefietsen uitgenodigd. Deze hogefietsen of in het engels tallbikes waren ook al op het fietsfeest in Amsterdam te zien in 2000. Het is uitgegroeid tot een enthousiaste club met een website www.tallbike.net
In het weblog/forum gedeelte las het Cycle Vision Comité dat er werd geprobeerd om in Nederland het eerste Tallbike evenement te organiseren “THE FIRST WORLD TALLBIKE FESTIVAL AND CONFERENCE AMSTERDAM 2004”. Voor dit deel van het evenement worden nog een aantal enthousiaste zelfbouwers gezocht die met als materiaal oude fietsframes een tallbike willen maken. De tallbikes zullen worden gebruikt op het komende evenement, maar ook in toekomstige activiteiten van de club tallbike bouwers en rijders. Schrijf per mail naar lu@tallbike.net om hierover te worden geinformeerd.

Ook kan volgend jaar de samenwerking met Fietserbond mogelijk verder worden uitgebouwd.
Concreet is er een toezegging van de fietsersbond dat een kinderprobeerparcours wordt gehouden en zij iets gaan doen aan ondersteuning op het gebied van de pr.

Doordat het terrein van de RDW een stuk anders gebruikt gaat worden komen we met een aantal zaken wat moeilijker te zitten. Er worden misschien meer tenten gebruikt om lezingenprogramma en wedstrijdinschrijving te laten plaatsvinden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.