Lachen en stress voor ligfietsers

Gepubliceerd op vr 16 jan 2004 om 00:00

In het dagelijks leven lachen we meer dan we denken. Niet alleen omdat we alles leuk vinden, maar ook uit beleefdheid of om onze ware gevoelens te maskeren. Er zijn vele manieren om te lachen en de oplettende ligfietser zal er veel herkennen. Er zijn ook veel benamingen voor. In een lachlexicon zijn een aantal benamingen beschreven. De omschrijvingen gaan in op het geluid van het lachen met verwijzingen naar belangwekkende zaken.

Vast staat dat lachen zeer gezond is. De ligfietser wordt soms nog door sommige mensen als nieuw/onbekend/vreemd ervaren en ziet en hoort altijd veel mensen lachen. Een glimlach hoor je natuurlijk niet, en ook is intentie van de lach niet altijd duidelijk. Een geruststelling kan zijn dat zelfs als de lach kwaad bedoeld is degene die lacht er toch gezonder door wordt. Zo is ligfietsen nog gezonder, niet alleen voor jezelf, maar dus ook voor anderen (als ze tenminste lachen natuurlijk). Over gezonde levenswijze, inclusief lachen en bewegen is te lezen op http://www.vita-send.nl/gezond.htm

Uiteraard moet de ligfietser niet neerslachtig worden van de lachbuien van andere mensen, immers Een blij hart doet het lichaam goed, maar neerslachtigheid verdort het gebeente (bijbel Spreuken 17.22).
Wat is er nu precies goed aan lachen, nu daarover is onderzoek gedaan. Het vermindert de spierspanning, verdiept de ademhaling, en reguleert daarmee bloeddruk en hartritme. Het lichaam, dat wil zeggen alle vitale organen krijgen een innerlijke massage. Dit laatste is precies het tegenovergestelde van wat stress doet. http://www.tanya.nl/lachen.html
Het artikel over stress en lachen is te vinden op http://vrouwen.rubriek.nl/gezondheid/stress.asp


Verder is ligfietsen natuurlijk voor mensen die zelf last van drukte op het werk of op andere gebieden hebben een mooie vorm van stressmanagement. Een nieuwe term die veel inhoudt. Op internet is ook over dit onderwerp veel te vinden.
http://www.vlerick.be/news/magazine/sep2003/opinionnl.htm


Meer links naar lollige sites zijn te vinden op
http://members.tripod.com/~levitm/links.htm

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.