Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

B4M, vissen, LBR, glas, F1, kalender, game, velomobiel.nl, krant, gekleurd, zoekplaatje

Bülk 4M

De eerste berichten over ervaring met de Bülk 4M zijn inmiddels te vinden.
Van dezelfde schrijver, Twilwel, hebben we nog het volgende kunnen vinden:
De B4M rijdt minstens zo stabiel als de Bülk MK1, de wendbaarheid is volgens mij onovertroffen. De grote serviceluiken maken werken binnen in heel gemakkelijk. De remhandle is zeer breed zodat zelfs de brede Garmin 1030 midden op het stuur kan zitten en ik toch met zes vingers maximaal hard kan knijpen in de remmen. […] Er zijn toch kleine verschillen tussen Bülk MK1 en B4M. De schoen maakt in de B4M contact met de romp ondanks exact dezelfde Q-factor en positie van de trapas als bij de Bülk MK1.
De achterwielkast heeft dezelfde afmetingen. Het 584 wiel heeft daardoor meer ruimte wat verwisselen vergemakkelijkt en wellicht wat bredere banden mogelijk maakt.
Achteraf maakt Twilwel nog een opmerking over het stoeltje (die met die riempjes): na het instappen kan (!) de stoel uit de onderste snelverstelling schieten. Voor zijn klanten heeft hij een noodoplossing gekocht bij  Velomobile-SH: een 3D geprinte stoelsteun (vergelijkbaar met die in de Milans, Bülk MK1 en Urban zitten).
Alles wordt of is doorgesproken met de makers en ontwerper(s) van de Bülk.

Vispassage Afsluitdijk met 2 jaar vertraagd

De aanleg van de vismigratierivier bij Afsluitdijk loopt twee jaar vertraging op. Het project moest in 2025 klaar zijn, maar nu is dus duidelijk dat de aanleg vertraging heeft opgelopen. Eén van de oorzaken is volgens de provincie dat de passage wordt aangelegd terwijl de Afsluitdijk ook werd versterkt. Die combinatie pakte niet altijd even goed uit, aldus de provincie.
Wij, van Ligfiets.net, hopen dat de vissen net zo geduldig zijn als de fietsers (ook de huidige planning van 2030 uiterst twijfelachtig). Het fietspadproject zou in 2023 klaar zijn.

Laidback Bike Report

Zo laat in november presenteert Gary weer een aflevering van het Laidback Bike Reort, met daarin o.a.:
  • Honza with the Recumbent News
  • US Vet to Climb Mt. Washington on a Steintrike
  • The Green Journey-Solar Trikes Across America

Reparatie glasvezel

Oleksii van Velodreamer:
In deze video toont Oleksii hoe hij het oppervlak van zijn velomobiel heeft gerepareerd na een kleine botsing. Hij leidt je stap voor stap door het verstevigen van de interne structuur heen, het aanbrengen van plamuur op de beschadigde plekken en de uitdagingen van de balans tussen reparaties en dagelijks gebruik. Of je nu van doe-het-zelf projecten houdt of nieuwsgierig bent naar het onderhoud van velomobielen geeft deze video je inzicht in het proces om een velomobiel in zijn oude glorie te herstellen.

Vierwiel race F1 a pedali 2

Het tweede deel van de F1-pedaalrace in Pavia, is een inhaalrace na de gedwongen stop van zeven ronden omdat de ketting eraf liep.
Met vier wielen kun je bochten maken met veel G-krachten. De ketting ondervindt verticaal krachten vanwege kuilen, maar ook horizontaal vanwege de bochten. Het is gelukt om tussen de poelie en de kettingkast te kruipen die speciaal is gebouwd om het probleem op te lossen, en het is aan de aanwezigheid van de kettingkast te danken dat het zo lang duurde om de ketting er op te leggen.

Deel 1 in het Vrijdagbericht van de vorige week.
Kampioenschap pedaalracen, La Scala, verandert in een 'bolides' baan achter de betaalmuur van La Provincia Pavese.

Spel

Kilian Weigand, die derde werd in de 2024 editie van de Sun Trip, heeft met vrienden Solarbike Racer ontwikkeld, een game gebaseerd op zijn ervaringen tijdens de race. Zelf reed hij samen met Jonas op een, uiteraard door de zon ondersteunde, ligfietstandem. Deze game is wellicht de ideale virtuele voorbereiding voor 2025, als de Sun Trip naar Marokko gaat.
Solarbike Racer is voorlopig alleen beschikbaar voor Android, maar een versie voor iOS is ook in ontwikkeling.

Velomobiel.nl

Velomobiel.nl weet bij monde van Theo op Facebook te melden, dat men te spreken is over de bezoekjes aan de twee bedrijven die in aanmerking komen om fietsen voor hun te maken. Beide bedrijven hebben een mal voor de Snoek gekregen om elk 1 exemplaar te maken. Daaruit zal dan moeten blijken hoe het met de kwaliteit en de kosten staat.

In de krant

In Duitsland heeft de velomobiel weer eens de krant gehaald. Dit keer een positief artikel in de Neue Westfälische, over de RAD (Race Around Deutschland) van Fritz Horsthemke. Niet alles schijnt letterlijk zo gezegd, als in het artikel te lezen. Of dat ook voor de uitspraak over de velomobielfabrikant geldt, weten we niet. En bij een interview met Fritz, mag de kalender natuurlijk niet ontbreken.

Velomobielkalender

De nieuwe non-profit velomobielkalender voor 2025 kan worden besteld op www.velomobilkalender.de. Je kunt meer te weten komen in het Velomobiel forum onder velomobiel kalender nr. 7 - 2025. Zoals elk jaar wordt de winst gedoneerd aan het Westfälisches Kinderdorf e.V. Wekido.de.

Custom collection ICE

Mocht je een nieuwe ICE trike willen kopen, dan kun je nu buiten de standaardkleuren, ook uit de custom kleurencollectie kiezen. Merckx Blue 72 lijkt ons wel een vlot en licht kleurtje! Maar dat mag ook wel, voor een meerprijs van €833,-.

Zoekplaatje

Zoals we al dachten, was de oplossing van het zoekplaatje dit keer niet lastig. Zeker niet, als je er bij wijze van spreken mee getrouwd bent. Willem Jan was er dus vlug bij met het juiste antwoord. Onze dank gaat weer naar Gerwin voor de foto.

Reacties

MichielAdriaan op zo 27 okt 2024 om 01:31

Dus voor hen te maken met hun mal zal ik maar zeggen...

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.