Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Jubileum, treffen, tocht, zonder auto, Cycle Con, flitser, Down under, JV, over de kop, virus, LEL

Inschrijven jubileum

We hebben net geen 14 dagen meer om je in te schrijven voor de viering van 40-jarige bestaan van de Ligfietsvereniging op zondag 27 oktober a.s. AANMELDEN UITERLIJK 10 OKTOBER!
Voor meer gegevens zie het artikel (sinds donderdag helemaal geüpdatet!) hier bovenaan (en anders hier)!

Mini treffen i.v.m. 40 jaar jubileum

Op zaterdag (!) 26 oktober is er samenkomst in restaurant bar Stayokay Utrecht-Bunnik op steenworp afstand van de Omnisportvereniging SV Kampong.

Vanuit Nijmegen fietsen naar jubileumviering

Raymond is van plan om naar de 40 jaar jubileumviering te fietsen in de vroege ochtend van zaterdag (!) 27 oktober. Het lijkt hem gezellig om dat te doen met anderen die uit, of via, Nijmegen komen. De start is om 7:00 uur op het Hertog Eduardplein bij station Nijmegen-Lent.

Wil geen auto meer

Geen auto voor het klimaat: Lukas Zach rijdt in een velomobiel ('Nederlands').
In plaats van een rijbewijs en een auto vertrouwt Lukas Zach uit de Allgäu op zijn velomobiel. De 18-jarige legt 30 kilometer per dag af in zijn ligfiets naar school - in het belang van het milieu en een duurzame levensstijl.

Cycle Con

Vorig weekend vond in Xenia (Ohio, VS) weer de Cycle Con plaats. Uiteraard zijn daarvan weer de nodige video's op YouTube te vinden. Zo heeft onder andere Matt (the JaYoe Nation) een aantal filmpjes geplaatst, en ook Gary Solomon (Laidback Bike Report) was uiteraard weer van de partij.

Overtreding

Je hoeft niet perse een opgevoerde fatbike te hebben om in overtreding te zijn. Er zijn meer mensen die bewust proberen de wet te overtreden, zoals bijvoorbeeld onze vriend Sauki. Hij probeert (weer eens) geflitst te worden!

Races in Australië

Net als bij ons werd er afgelopen zondag in Murray Bridge (Zuid-Australië) ook geracet (fb). Alleen betreft het in Australië over een 24-uur race. Blijft een bijzonder gezicht met t.o.v. de ons behoorlijk afwijkende velomobielen.
Zie ook Facebook.

JV a deux

Afgelopen weekend vond in Straatsburg de Expo du vélo Strasbourg plaats. Eén van de exposanten was Cycles JV & Fenioux. Naast de Mulsanne staat ook een, lijkt wel, uit twee samengevoegde Mulsanne gemaakte tweezitter genaamd JV a Deux (fb), zoals de titel aan zegt een velomobiel 'met z'n tweeën'. Nog een foto (fb).

Sandiway’s eenzijdige ongeluk

Vooraf kunnen we verklappen dat Sandiway min of meer heel uit de gekraste Snoek is gekomen.
De Snoek duikt onverwacht de zandige berm in en Sandiway stuurt te abrupt * terug naar de weg, en slaat over de kop (het ene voorwiel wordt plotseling afgeremd en het achterwiel heeft geen grip meer).
Meer commentaar op Facebook.
* geen verwijt. Wat zou jij doen in die seconde?

Virusoverdracht

Nigel Slee heeft wat tijd over tijdens de European Jazz Conference in Gent en gaat naar Fietser.be, en daarmee naar Brecht.
Brecht verteld het verhaal vanaf zijn aankoop van een van het prototype van de Trisled trike, het studieproject waaruit de WAW voortkwam. Verder worden de voordelen van trapondersteuning (tot 50 km/u?) bij de WAW besproken.
En nu kan Nigel er al bijna niet meer omheen, hij wil ook een 'praktische' WAW hebben: "Tot nu toe heb ik vermeden om aan velomobielen te denken, maar na een gesprek met Brecht zal dat niet zo gemakkelijk zijn!".
Zie ook Facebook.

LEL

Over drie weken is het weer zover, dan staat in Lelystad LEL weer op het programma (niet te verwarren met de Britse LEL, die ietsje langer is). Op moment van schrijven, hebben zich 16 deelnemers aangemeld, dus er is nog wel wat plaats op de dijk. Wil je ook meedoen? Inschrijven kan via onze agenda.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.