Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Halo voor DF (XL) en Tuna, spiegelkappen, Laidback Bike Report, video, Roef en Raymond onderweg, NS rijwielwagon, handbike en obstakels, fiets sneller dan de auto, op de snelweg, Aeolus, WK, wachten op groen, Aldenhoven, zoekplaatje

Halo voor DF (XL) en Tuna

Niemand zit op ongelukken te wachten, maar een halo beschermt in ieder geval je hoofd samen met de (smurfen-)muts achter je hoofd.
Denk bijvoorbeeld aan een gesloten slagboom die net niet zichtbaar is. Natuurlijk is er ook getest, en nee niet met een persoon in de velomobiel, maar een zak zand als vervanger van het gewicht van een rijder, zie de video op de blog van ICB.
De halo is verkrijgbaar voor € 395,- bij Intercity Bike.

Spiegelkappen

Velomobile-SH levert nu ook 3D-geprinte spiegelkappen voor Zefal achteruitkijkspiegels Spin.
Er zijn nog meer 3D-geprinte producten te vinden.

Laidback Bike Report

Alweer een maandje verder en Gary heeft alweer een aflevering Laidback Bike Report van klaarstaan met o.a.:
  • Recumbent News with Honza and Gary
  • Icarus Cup Human Powered Flight with Barney Harle
  • Off Road Bent Designing, Building and Riding in Israel with Hezi Yismach
  • Off Road Bent Riding and Adventure Racing with Richard Ehrlich
  • Off Road Bent Riding Panel Discussion with Honza, Tray, Larry and Gary
  • Trident Trikes “Half Pint” Kids Trike Review with Gary’s Grandkids 

Videos

Dit artikel van Honza Galla, over de nieuwste video's van Cruzbike en Hase Bikes, bracht ons op het idee om zelf ook weer eens langs andere YouTube-kanalen te schuimen, om te kijken of daar nog enigszins recent ligfiets gerelateerd materiaal te vinden is. Dit is wat we (onder andere) vonden:

Roef en Raymond onderweg

Beide zijn onderweg naar Hamburg. De bedoeling is om in zeven dagen heen en in vier à vijf dagen terug te fietsen. Lees het op Polarsteps.
De bijna met pensioen zijnde journalist van Münsterländische Volkszeitung heeft hen geïnterviewd, en hij is een fanatiek fietser en gaat een fietstocht maken van de Noordkaap naar Portugal. De Volkszeitung achter de betaalmuur.

NS rijwielwagon?

Rob vraagt zich af of er niet een wagon achter de huidige trein gehangen kan worden voor vervoer van fietsen zoals hier in Polen (fb). Ooit bezat de Nederlandse Spoorwegen deze rijwielwagons (Flickr) (toen de treinen reden nog op tijd reden)!

Op pad met een handbike en obstakels

Op uitnodiging van Jake, vrijwilliger bij Iedereen Mobiel, de groep die zich inzet voor fietsers met een beperking, hebben Annie (fietsdocent met haar bedrijf Samen Opfietsen, waar zij onder andere kinderen in het speciaal onderwijs leert fietsen) en Esther door Amersfoort gefietst.
Het zal ons rijders met trike of velomobiel bekend voorkomen welke obstakels er onderweg zijn, maar wij kunnen ons meestal wel behelpen bij dit soort situaties.

Fiets sneller dan de auto

Op een circuit is duidelijk wie er wint (als er tenminste niet al te veel krappe bochten in zitten), maar in het dagelijkse verkeer is de fiets de winnaar. Hoe? Lees het hier.
Bron (fb).

Op de snelweg

Ma Eh rijdt met zijn DF XL op de, wegens werkzaamheden afgesloten, Bundesstraße B17 richting Duitslands grootste rotonde gereden met als diameter van 330 meter (na ongeveer 13 minuten).
In een andere video wordt hij ingehaald door een auto. We zien het vanuit het perspectief van de inhaler.

Aeolus

Aeolus was, volgens de Griekse mythologie, de god van de winden. Kortom, een goede naamgever voor een race voor windvoertuigen, waar we eerder al eens over berichtten. Waarom ze in het artikel van het Noordhollands Dagblad halsstarrig windauto's genoemd worden, is ons een raadsel. Of nee, wacht: alles wat geen auto is, is natuurlijk niet interessant...!
Maar goed, terug naar Racing Aeolus, zoals het evenement officieel heet. Op de slotdag (gisteren) bleek dat er ook te veel wind kan staan voor deze voertuigen.

Opmerkelijk

Het WK in Betteshanger heeft eerder deze week al een eigen artikel gekregen. Wat daar echter niet is vermeld, is dat op Strava beschuldigingen van een zekere vorm van doping zijn geuit, in de reacties op de rit van een deelnemer. Of het de eerste 10 minuten heeft gewerkt, weten we niet, maar de rest van het uur zal Arend-Jan er niet sneller van zijn geworden.

Wachten op groen

Kom je net aangereden met je QV en er staat al een Ferrari te wachten op groen licht en je kan naast hem plaatsnemen om bij groen als eerste weg te rijden (fb)

Highspeed-Rennen in Aldenhoven

Jan Kranczoch maakt zich zorgen over het teleurstellende aantal Nederlandse deelnemers voor de races over twee weken (7 september). Het kan niet aan de baan ('Nederlands') liggen, er worden veel records gereden, en de baan ligt zo'n 20 km oostelijk vanaf Heerlen.
Aanmelden kan hier! Hier is het programma en deelnemers in te zien.
Zie ook het Velomobil Forum ('Nederlands') of op onze site.

Zoekplaatje

Zoals we al schreven, moest het antwoord dit keer waarschijnlijk van een insider komen, en die voorspelling lijkt te kloppen. Want als je er zelf niet bij bent geweest, weet je aan de hand van deze foto natuurlijk nooit dat die tijdens een Paastreffen op de Harskamperdennen is gemaakt. Bijna alles klopte in het gegeven antwoord, zelfs de eigenaar van de fiets (en tevens leverancier van de foto, waarvoor dank!), dus dat 'Kortom geen flauw idee' kan eigenlijk alleen maar op het jaartal slaan. Maar achttienhonderdwipkar...??? Zo oud ben je toch nog niet, Theo?!

Reacties

Tsjomme op za 24 aug 2024 om 19:05

Rijwiel wagon op de stoomtram Hoorn-Medemblik.
https://www.stoomtram.nl/stoomtram-en-fiets/

MichielAdriaan op zo 25 aug 2024 om 23:46

Slim idee die Halo van ICB! 
De impact op het hoofd wordt zo geincasseerd door de achterveer en je kunt er ook een stormvaste zomerkap van maken.
Doet me zelfs aan mijn gebruik van de voorvering om -juist door UITvering- het contact met de weg te behouden. Als mijn rolbumpertje voor/onder de DF een verkeersdrempel raakt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.