Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Brompton ligfiets, onderweg in Frankrijk, fietsen in Nederland, open dag ligfietsshop Tempelman, uitbreidingen voor velomobiel, goede vangst, Top 10, fietspaden, evenementen, zoekplaatje

Brompton vouwfiets als ligfiets

Het Schotse bedrijf Kinetics transformeert de legendarische Brompton vouwfiets in een ligfiets. Hiermee combineert Ben eigenlijk zijn twee favoriete soorten fietsen: ligfietsen en vouwfietsen ('Nederlands').
Zou de NS met deze ligfiets moeite hebben?

Willy is onderweg in Frankrijk (FB)

Dag 1 in Viviers, dag 2 in de buurt van Valence (met smalle brug over de Rhône: Passerelle Rochemaur), dag 3 Villefranche-sur-Saône, dag 4 in Chalon-sur-Saône (ontmoeting met paard!), dag 5 in Dampierre-sur-Salon, dag 6 in La Vôge-les-Bains, dag 7 in Nancy (restaurant met tafels van kabelhaspels), dag 8 in Verdun (pad met allerlei obstakels), dag 9 in Charleville-Mézières (Willy haalt deze vakantie de 1.000 km en dit hoort erbij: een déviation van 5 km), dag 10 in Namen (gloeiend hete dag), dag 11 Doornik ('verrassingen' in Wallonië), dag 12 thuis na 1444 km.

Adrie fietst in Nederland

Adrie is van de week teruggekomen van een 5-daagse trip naar het Lauwersmeer in het noorden van Nederland. Het was zijn eerste kampeertrip met de Quatrevelo en het was  een fantastisch avontuur. Naar zijn mening is de QV een uitstekende fiets voor kampeertrips.
Het Lauwersmeer is een goede plek om vogels te kijken en Adrie zag zijn eerste paar Kaspische sternen.

Open dag ligfietsshop Tempelman

Van onze speciale verslaggever George:
Het was gezellig druk bij de open dag, ook volgens Gerrit Tempelman.

Jochem heeft verteld over hoe hij aan zijn beperking is gekomen na een fietscrossongeluk in 2004 en over hoe ligfietsen helpt tegen de pijn in zijn linker arm. Verder ging de presentatie over de periode dat hij getraind heeft voor het behalen van zijn wereldrecords (de 100 mijl en de 100 km). Er werd een film getoond over zijn trainingen en recordpoging . Na afloop was er ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Gerrit heeft een lezing gegeven over het instellen van de sporing van de voorwielen.

Laten we niet vergeten dat InnerTuba ook heeft opgetreden.

Er was een leuke markt met veel te kiezen. Ook de Different en GoLo vrachtfiets is aanwezig!

Gerrit was zeer te spreken over de opkomst en hij was blij dat er veel mensen waren die zijn fietsen gingen proberen en zelfs mensen die al een vervolgafspraak gemaakt hadden voor de aankoop van mooie trike.

PS. De pannenkoeken smaakten zeer goed!

Kortom een geslaagde de dag vol nieuwigheden en gezelligheid.
De foto's (fb) van George plus een foto (fb) van Gerrit.

Uitbreidingen voor je velomobiel nodig?

Heb je nog wat nodig of zoek je een cadeautje voor je vriend(in). Bij Velomobile Nord is er keuze zat.
Er is ook een 'tweedehands markt'.

Burning roads

Hanno deed met zijn Alpha M9 mee met de 330 km lange Burning Roads (er is ook een 210 km lange en vlakkere tocht).
De start ervan is iets over de grens bij Enschede, namelijk bij Ochtrup.
Lees Hanno zijn verhaal op Velomobile World ('Nederlands').

Goede vangst?

Deze roofvogel denkt dat hij zijn slag geslagen heeft (fb). Of hij daar zijn maag mee zal vullen, mag worden betwijfeld. Het is voornamelijk lucht wat er in zit.

Top tien velomobielen

Ben Parke heeft op YouTube zijn eigen Top 10 gepresenteerd. En hoewel hij op Facebook, in de opmerkingen bij zijn post, deels schrijft waarom zijn voorkeur naar de Bülk uitgaat, is de vraag die op het ligfietsforum gesteld wordt natuurlijk niet helemaal onterecht, en valt dit in de categorie 'slager die zijn eigen vlees(voorraad) keurt'?
Maar voor hetzelfde geld heeft hij zijn voorraad (en dan helemaal terecht) laten bepalen door zijn voorkeuren en is er van enige belangenverstrengeling helemaal geen sprake.

Fietspaden

Twee 'goednieuwsfeitjes' vanuit CROW:
  • De provincie Noord-Holland gaat alle (provinciale) fietspaden van een kantmarkering voorzien, om de verkeersveiligheid te bevorderen. Momenteel heeft iets meer dan 15,5% van de fietspaden van een kantmarkering, maar dit moet eind 2025 100% zijn.
  • Om Brainport Eindhoven beter bereikbaar te maken, investeert de provincie Noord-Brabant zo'n 51 miljoen in een 5-tal nieuwe snelle fietsroutes. Hierdoor wordt het ook voor doorgaand fietsverkeer (nog) makkelijker om Eindhoven via een Noord-Zuid- of een Oost-West-as te doorkruisen.

Evenementen (in het buitenland)

Als u dit vrijdagmiddagbericht leest, starten de races, Human Powered Vehicle World Championships, in Betteshanger Country Park bij to Deal in Kent.

En minimaal twee Nederlanders zijn onderweg naar, of al in Oldenburg, voor het Großes Oldenburger Liegeradtreffen.

Zaterdag kan je nog meerijden met Toertocht mooi Twente, en zondag met de Leyetocht vanuit  Helvoirt.

Over drie weken kan je naar de alweer vierde versie van het Betuwetreffen vanuit Rijswijk (Gelderland!).

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van deze maand is hoogstwaarschijnlijk iets voor insiders. Oftewel, voor mensen die er (destijds) bij waren.

Reacties

NoStress op vr 16 aug 2024 om 14:54

Het zoekplaatje komt me bekend voor. Moet al een tijd geleden zijn geweest, maar kan het mis hebben.
De fuego lijkt mij van Maarten S. Zwart met reflectie dat enkel te zien is als je er met verlichting op schijnt. Zo'n grote en hoge tarp heb ik maar zal vast niet die van mij zijn. Een kampvuur op de achtergrond? Wanneer was er een kampvuur bij een bijeenkomst (als dat het al is)? Paastreffen Harskamperdennen in het jaar achtienhonderdwipkar.
Kortom geen flauw idee.


Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.