Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Zijruitjes Flevodakje, broek voor Bülk 4M en Urban, fietsaanhanger (I & II), senior snelt door de stad, pech onderweg, interieurverlichting, Spezi 2024, Kanjer Mountain Challenge, GOL, Marauder lowracer, zadels, Alleweder gespot, Trisled Aquila, ei, zoekplaatje

Zijruitjes Flevodakje

Jean Phillipe toont een wel heel simpele manier om het Flevodakje van zijramen te voorzien (fb) m.b.v. bord- of tekenklemmen.
In 2019 had Jan ook al een idee voor deze raampjes. Jan was tevreden getuige dit bericht.

Een grote broek voor Bülk 4M en Urban

Wil je met deze Bülks een betere stroomlijn hebben dan blijken de Birkenstock Bicycles (*) wide pants voor de DF ook te passen deze nieuwste uitvoeringen van de Bülk!
* op de pc van de redacteur onbereikbaar (de pagina wordt geherinitialiseerd), met de iPhone geen probleem!

Fietsaanhanger I

Alleen de foto boven dit artikel ('Nederlands') maakt ons al  nieuwsgierig.
Vrachtaanhangers zijn een geweldige aanvulling op een fiets. Zodra de juiste koppeling is gemonteerd, duurt het meestal maar een paar seconden voordat de fietskar klaar is voor gebruik. Als het niet nodig is, kun je op - of in (red.)- je gewone fiets rijden zonder extra lading. Veel aanhangers zijn ook gemakkelijk op te bergen, in te klappen of op te zetten - ze nemen heel weinig plaats in. Dit maakt ze nog veelzijdiger dan een bakfiets - of vergroot de opslagruimte van de bakfiets. Zelfs fietsen kunnen nu worden vervoerd op fietskarren, of hele pallets.

Fietsaanhanger II

Nu niet over vrachtaanhangers, maar vogelvrije fietscaravans.

Senior snelt door de stad

Een oudere inwoner van Hudson Falls (New York) is de baas op de weg, maar niet met zijn auto. Als je zijn ongebruikelijke apparaat op straat hebt gezien, wist je misschien niet dat het een fiets is die behoorlijk hoge snelheden kan halen.

Pech onderweg met de ligfiets?

Heb je een probleem welke niet makkelijk zelf te repareren is tijdens een vakantie of zoek je een bepaald onderdeel? Kijk op onze site voor ligfiets dealers in Nederland en in het buitenland op Velomobile World.
Een zorgenvrije vakantie gewenst namens Ligfiets.net.

Interieurverlichting

Altijd dat donkere gat voor je in de velomobiel. Dat kan beter dacht Dan. Hij plakt een ledslang in zijn velomobiel, sfeerverlichting (fb)!

Spezi 2024

Nog niet uitgekeken op de Spezi? Dan is hier de veertig minuten durende video van Dennis.

Kanjer Mountain Challenge

Het evenement Kanjer Mountain Challenge is een dagje vervroegd omdat het op 20 juni slecht weer wordt verwacht. Casper is woensdag de Col de l'Iséran op gefietst en dat is gelukt!
Als voorbereiding heeft hij de Col du Petite Saint-Bernard, afgelopen maandag en de Cormet de Roselend dinsdag. Dat is dus heel veel klimmen met de trike (in totaal 4.700 meter). Dat is pittig, maar wel leuk! Aldus Casper.

4de Großes Oldenburger Liegeradtreffen (GOL)

Van 16 tot 18 augustus vindt het Großes Oldenburger Liegeradtreffen plaats in… Oldenburg, georganiseerd door de Oldenburger Liegradgruppe. Voor ons Nederlanders is het een heel andere beleving, zo dichtbij (Nederland) en zo anders.
Er zijn nog zo'n 10 (-1, uw redacteur) plekken over.

Maak een lowracer: Marauder

De Marauder is een eenvoudige maar snelle lowracer die je kunt bouwen van eenvoudige fietsonderdelen en stalen buizen. Hier is de complete handleiding...

Zadels

Zadelpijn is blijkbaar nog steeds een probleem voor menig fietser. Dus worden er allerlei zadelvormen verzonnen die dé oplossing zou moeten bieden. Blijkbaar zijn die oplossingen toch niet overtuigend.
AtaraxyBSC heeft wel een heel ingewikkelde oplossing voor dit fenomeen de vabsRider. Zie ook Facebook.
Deze dynamische en natuurlijke comfortzadels maakt van fietsen een waar genoegen en brengt de fietservaring naar een hele nieuwe groep mensen.
BSC staat voor Bicycle Seat Company.

Alleweder gespot

We hebben een kijker die kon aangeven dat er in het Nieuwsuur na 17:50 minuten een gele Alleweder 'zichtbaar' is. Nu we het weten, is het te vinden, maar ook uw redacteur keek daar overheen bij de live-uitzending.

Trisled Aquila te koop

In Spanje, Alicante, staat een Trisled Aquila te koop (fb) voor € 5.800! De Aquila wordt verkocht via Cycles JV Fenioux.

Ei

Op Marktplaats staat dan weer net iets anders te koop: een 'elektrisch driewieler ei'. Maar je kunt schijnbaar ook 2 van de 3 wielen huren...?!?

Zoekplaatje

Een week later dan gewoonlijk. Probeer ons te vertellen waar deze Milan nu weer staat. Wij vermoeden dat deze vrij moeilijk is.
Waar staat deze Milan?

Reacties

TimS op vr 21 jun 2024 om 13:48

Ah, onze burgerlijk ongehoorzame Zuidelijke-Ringweg-van-Groningen-fietser ;-) 

Erg mooi plaatje hoor! 

Martin van Mourik op vr 21 jun 2024 om 15:11

Hier een niet zo vrolijk vrijdagbericht van RTV Utrecht:
6 keer meer verkeersslachtoffers dan gedacht in provincie Utrecht

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3754465/6-keer-meer-verkeersslachtoffers-dan-gedacht-in-provincie-utrecht

Martin van Mourik op vr 21 jun 2024 om 15:28

Bovenstaand kort nieuwbericht van RTV Utrecht is gebaseerd op een langer nieuwsartikel van Veiligheid.nl:
Provincie Utrecht verbetert informatiepositie verkeersveiligheid door samenwerking spoedzorg

https://www.veiligheid.nl/actueel/provincie-utrecht-verbetert-informatiepositie-verkeersveiligheid-door-samenwerking

Fietsbennie op za 22 jun 2024 om 07:40

Het is de moeite waard om naar Oldenburg te gaan. Hele leuke lui. Doe Dieter en Hanna de groeten. 

WimH op za 22 jun 2024 om 08:25

Waarom zou iemand de behoefte voelen om zo'n blauwe led-slang in die heerlijke donkere ruimte van een vm te hangen? Onvoorstelbaar. Bij de XS en de SL komt er wat licht langs de koplamp in de body van de vm. Dat vind ik eigenlijk al niet prettig. Bij de DF was het echt volledig donker. Heerlijk én als je in het donker fietst dan zie je, zonder die lichtverstoring vlak voor je neus, de omgeving beter.

arjenmeurs op ma 24 jun 2024 om 14:17

Over de Schweizer Breithosen hierboven nog dit: ze passen zeer goed op mijn DF XL, ik heb de wijdste versie en het goede nieuws is: je behoudt volledige stuuruitslag én je hebt de aerodynamische grote voordelen van Pants. Uitgetest nu op de Climate Classic 2024 375 km. Test: zeer geslaagd, goed doel ook, dit laatste ter zijde.

arjenmeurs op ma 24 jun 2024 om 14:31

Ik ben een soort YouTube fan van Francis Giroux, de senior Bülk fietser in Upstate New York. Zijn video's zijn volkomen niet gelikt, en eindigen steevast met een vrij lange Lezing uit de Bijbel (die vrijwel altijd dezelfde passage betreft, dus je kunt dat gerust skippen als je denkt bijbelvast genoeg te zijn). Verontrustend om te zien zijn de bijna-aanrijding die Francis voor zijn kiezen krijgt door de alom tegenwoordige automobilisten in joekels van pick-up trucks en SUV's: het kan nog veel erger dus dan hier in NL! www.youtube.com/@h2boost
God bless this courageous guy!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.