40 jaar ligfietsvereniging

Gepubliceerd op

Dit jaar vieren we de 40e verjaardag van de ligfietsvereniging NVHPV.
In dit bijzondere jaar proberen we in 40 afleveringen (vanaf 1984) tot het eind van het jaar per jaar in vogelvlucht de archieven van media, de ligfietsvereniging en die van onze (oud)leden bij elkaar te brengen op Ligfiets.net. We bieden ruimte op de website waarin bijzondere foto’s, video’s en (persoonlijke) verhalen worden geplaatst. We beginnen deze week met editie 0, de ontwikkeling van de ligfiets, mediaberichten en initiële initiatieven van vóór 1984, het jaar van de oprichting van de vereniging.

Onder elk artikel kun je reacties toevoegen en mocht je foto's, links, bijzondere foto's en verhalen hebben, stuur ze dan naar: 40jaarligfietsvereniging@protonmail.com

Jubileumlogo
Het mooie jubileumlogo is gemaakt door Robin Pols, eveneens de maker van ons 'normale' logo. In het jubileumlogo is de QR-code verwerkt van de website, En er zijn naast de bestaande kleuren rood-wit-blauw-oranje de kleuren lcihtblauw, groen en geel toegevoegd. Dit symboliseert volgens Robin 'de elementen die van het fietsen in het algemeen een feestje maken, zoals blauwe luchten, een 'groene' omgeving en wat zonneschijn'.  Wij zijn er heel erg blij mee, Robin. Het 40-jarig jubileum van onze ligfietsvereniging zal er een extra feestelijk en zonnig tintje door krijgen!

Blik in de historie
We bieden in een serie artikelen een overzicht aan van de geschiedenis. De eerste versie is deze hieronder als link in PDF en dit is meteen een goede, het overzicht van de historie van de ligfiets vanaf het jaar nul tot 1984 het begin van de vereniging!  Veel leesplezier.

Reacties

WimH op vr 05 apr 2024 om 08:03

Een mooi en goed initiatief. Ik ga de artikelen zeker lezen.

hartenn op vr 05 apr 2024 om 19:32

Ik kan me nog wel iets herinneren van de artikelen in Fiets. Er werden artikelen geschreven over de M5 van Bram Moens, de Jouta driewieler en over de Roelandt. De redacteur (Guus van de Beek?) vond dat de Roelandt beter stuurde met de voorvork 180 graden gedraaid. En er werd gemeld dat de vering van M5 bestond uit Fiat motorrubbers. Of het allemaal in dat nummer uit 1983 stond, dat weet ik niet precies meer.
Die artikelen waren voor mij de start van mijn ligfiets carrière. Het begon met een geschroefde constructie van 15mm CV buis, aangevuld met onderdelen van een fiets die ik voor 20 gulden kocht via een mini advertentie uit de lokale Veluwse krant.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.