Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Vrijwilligersdag, Fietsgemeente van 2024, kantelvierwieler, bepakking ligfiets, aanbieding USA, zomerdakje Milan, marketing van e-bike, zichtbaarheid

Vrijwilligersdag NVHPV

Op zaterdag 18 november is er de dag voor (aanstaande) vrijwilligers. Met:
  • 10:00 - 10.30 Ontvangst met koffie & uitdelen van naambordjes
  • 12:00 - 14:00 Lunch (vegetarisch)
  • 14.00 - 16:00 Bezoek aan watermuseum (neem uw Museum jaarkaart / CJP pas mee als u die  hebt)
  • 17.00 - 18.00 Borrel en avondeten (vegetarisch)
  • 18.30 afsluiting.

Dé Fietsgemeente van 2024?

De Fietsersbond gaat via het grootste fietsonderzoek van Nederland op zoek naar dé Fietsgemeente 2024. Met als doel: fietsen zo veilig en comfortabel mogelijk te maken in heel Nederland. Woon je in de gemeente met weinig invullers van de enquête (rood, oranje), vul hem dan alsnog in. Iedere mening telt, dus ook bij gemeentes waar al genoeg (groen, donkergroen) reacties binnen zijn. Invullen kan tot en met 12 november 2023.
Velomobilisten kunnen kiezen uit ligfiets (duh!) of driewielfiets.

Kantelvierwieler

Op Atomiczombie.com staat een leuke zelfbouwproject voor een zogenaamde tilting quad gemaakt door Paul (Stormbird).

Wat kan er allemaal mee met de ligfiets

David laat ons zien wat er allemaal in zo'n gestroomlijnde velomobiel (fb) mee kan.
Wat dacht je van ongeveer 36 kg, correctie: 18 kg, vogelzaad, en dan zijn de voorvakken en de ruimte onder het zitje ongebruikt?
Wat kan er met een tweewieler mee? De Wizard of Oh toont het met de Paklijst ligfiets fietsvakantie.

Speciale aanbieding USA

Wij in Europa moeten ook betalen voor de verzendkosten, maar die kosten naar Amerika liggen vele malen hoger. Dus besloten Ben Parker en Jan (Velomobilworld.com) samen om één container te vullen met twaalf, bestelde, velomobielen. Bij de eerste container, april 2024, wordt geen verzendkosten in rekening gebracht! De inklaring wordt door hen gedaan, alleen de invoerheffing moet wel betaald worden. Bovendien is een team dat er voor zorgt dat de velomobiel op maat ingesteld wordt.

Zomerdakje voor de Milan

Wim heeft een mooi zomerdakje op zijn Milan SL. Het dakje heeft wel wat weg van het Flevodakje.

Marketing van e-bike

PieterTrapt toont wat het marketingconcept van de e-bike industrie behelst, zie de geniale marketing van de e-bike: markt-tering. Het toont de overeenkomst met de tabaksindustrie-marketing (nu met vapen).
Maar hoe lang is zo'n e-bike houdbaar voordat ze richting schroothoop gaan?

Zichtbaarheid

Hoe zichtbaar ben je met je velomobiel (of ligfiets) op de weg? In deze bijdrage op YouTube wordt geprobeerd een antwoord hierop te vinden. Weliswaar vanuit het perspectief van een uit de kluiten gewassen pickup-truck, maar die zien we helaas ook steeds vaker hier in Nederland. 

Reacties

liggerzutphen op vr 03 nov 2023 om 14:06

Het dakje van Wim zit in een besloten groep, welke is dat?

theomol op vr 03 nov 2023 om 15:31

40 pond vogelzaad is slechts 18 kilo. 
Daar zou ik ook nog heel lang mee doen, maar dat is weer wat anders.

TeJayLigFts op vr 03 nov 2023 om 15:42

Ik wil het graag tegenspreken, maar je hebt gelijk (ik zag ergens dat het afgerond 0,454 kg zou zijn). Dus het is 18 kg.

TeJayLigFts op vr 03 nov 2023 om 15:50

Casper, klopt. Ik heb niet goed opgelet. Dus foto toegevoegd (hopelijk mag het van Wim) met een vreemd gevolg voor het Vrijdagbericht illustratie. Straks maar uitzoeken hoe dit fenomeen ontstaan is.

WimH op vr 03 nov 2023 om 16:13

Het dakje van Wim is gewoon het zomerdakje van ICB.

liggerzutphen op vr 03 nov 2023 om 16:41

😂

johma op vr 03 nov 2023 om 18:25

Sjiek dakje Wim. Eindelijk niet meer Dakloos🤣

GerDilven op za 04 nov 2023 om 08:32

18 kg zaad in de VM, dan kun je vast het hele jaar fluitend laagvliegen

PietV op zo 05 nov 2023 om 07:55

De marketing e-bike verschilt niet veel met de marketing van andere producten. Vergelijken met een verslavend product gaat mank. Maar voor je fysieke en mentale gezondheid maakt het weinig uit of je op een fiets of een e-bike rijdt. Conditie kent vele synoniemen. Laten we het bij fitheid houden. Fitheid hangt sterk af van leefwijze. Belangrijke factoren: voeding, (nacht)rust, weinig stress, voldoende bewegen en sociale verbanden in je omgeving. Het maakt dus niets uit of je voor op gemak op een e-bike rijdt of in een ligfiets of met meer inspanning op een stadsfiets. Als een e-bike aanvullend zorgt voor voldoende beweging en minder stress, is de e-bike de betere keuze voor je algehele fitheid. Ben bijna 76 jaar en rij regelmatig een rondje Markermeer. Circa 170 km. vanuit mijn woonplaats. Meestal op mijn stadsfiets. Gemakzuchtig kan ik dat rondje ook doen op mijn ligfiets, in mijn velomobiel of op een e-bike doen. Doet dat wat af aan mijn fitheid? Het maakt geen verschil. Er is zelfs geen wetenschappelijk bewijs voor. Maar wil je echt je fietsprestaties naar een hoger plan tillen. Stap over op een stadsfiets en train voor de NK Tegenwind fietsen.

CV op zo 05 nov 2023 om 19:36

Het lijkt veel, maar die Milan (?) is natuurlijk gewoon klein, hehe.

Mijn Mango+ wint het daar wel van qua bagageruimte. Maargoed, die verliest weer op zoveel andere punten...

Qua fietsgemeente verkiezing... Als iedereen die alleen invult voor z'n eigen gemeente zegt het weinig. Mensen die weten wat goede fietsinfrastructuur is en het graag gebruiken houden daar natuurlijk rekening mee met het kiezen van een woonplaats. 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.