Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Passessies nieuwe ligfietskleding, autistische hobby, nieuw fietspad Denemarken, Bülk in de regen plus slijtplekken en lekkages, Cycle-Con hoogtepunten, 35 dagen onderweg, 4e Große Oldenburger Liegeradtreffen, veren vervangen, Daniel lamineert, uitgezonderd, Twike, hobbybedrijf in ligfietsen, prof, zoekplaatje

Passessies nieuwe ligfietskleding

Mocht je toch nog willen passen, dan kan dat op woensdag 11 oktober bij de leverancier Unito Sports in Zeeland en de kledingcommissie is op zaterdagen 7 en 14 oktober nog bereid om op centrale plaatsen passessies te houden.
Opgave voor al die bijeenkomsten graag per omgaande aan: ligfietskleding@protonmail.com.

De  webshop gaat binnenkort open.  

Autistische hobby?

Het is een deel van de kop van een artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) over de ligfietser Marco. Verder komen wij niet met het lezen, vanwege de koopmuur. Wel is een mooie foto van Marco en zijn Quatrevelo te zien.
'Verhalen van mensen liggen op straat': goed toegepast PZC!

Nieuw fietspad in Denemarken

Ook in Lolland tussen Sandby en Lund wordt een nieuwe doorfietsroute (fb) met enig ceremonieel geopend. Sven-Göran rijdt dan ook zijn eerste meters op deze route in de stromende regen.

Bülk in de regen!

Regen is bijzonder vreemd fenomeen in Minnesota, dus maakt Ben er meteen gebruik van om de Bülk te testen in de regen.

Voorkom slijtplekken en lekkages bij de Bülk

Richard ergert zich een beetje aan de slijtplekken die ontstaan bij gewoon gebruik van de Bülk. Maar ook aan lekkage van het voorste serviceluik. Hij geeft ook mogelijke oplossingen.

(Mocht je een Apple hebben met Siri, dan wordt Siri ineens wakker bij het filmpje van slijtplekken. Soms.)

Cycle-Con hoogtepunten

Daar is dan het Laidback Bike Report, bijna twee uur nieuws van Cycle-Con, met daarin o.a.:
  • Larry Seidman’s 45 second run through the aisles of Cycle-Con 2023;
  • Honza, Larry, Tray and I, Gary, go booth by booth offering up our highlights of each.

Fritz en Brigitte waren 35 dagen onderweg

Brigitte en Fritz reden vorig jaar door Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Alle 35 dagen en voorbereidingen zijn hier te vinden.

4e Große Oldenburger Liegeradtreffen 2024

Van 16 tot 18 augustus 2024 vindt de vierde versie van het Grote Oldenburger Ligfietstreffen (GOL) plaats. De GOL vindt altijd plaats in het olympisch zomerspelenjaar.
Deze bijeenkomst is niet alleen interessant voor deelnemers uit het noordwesten (van Duitsland, red.). Alle ligfiets-, trike- en velomobielrijders uit Duitsland en de buurlanden zijn uitgenodigd.
Er zijn gezamenlijke ritten in de omgeving gepland. De focus van al deze activiteiten ligt altijd op uitwisseling, shop talk en een gezellig samenzijn.
Deelname is mogelijk van vrijdag tot zondag, zaterdag tot zondag of als daggast op zaterdag.

Dit treffen vindt plaats in hetzelfde weekend als de wereldkampioenschappen HPV  in 2024 in Engeland…

Alpha serie, veren vervangen

In deze video laat Jan, Velomobile World, je zien hoe je polyurethaan veren vervangt.

Daniel lamineert

De video heet Instructies om te lamineren. Daniel geeft heel veel goede tips hoe je dit aanpakt!

Uitgezonderd?

Hier mag niet geparkeerd worden behalve velomobielen. Of hier worden velomobielen niet gerepareerd. Jochem maakt ons dat niet echt duidelijk op Facebook.

Twike

We kennen de Twike van oorsprong als een (later elektrisch ondersteunde) trike voor twee personen. De ontwikkeling begon in het midden van de jaren '80 aan de ETH in Zürich, en intussen staat, na jarenlange ontwikkeling, de productiestart van de Twike 5 (fb) voor de deur. Om een serie van 500 stuks te kunnen produceren, is men nu op zoek naar investeerders die een fikse aanbetaling voor dit vervoersmiddel willen doen.
Los van het feit dat de Twike met zijn 600kg nog maar weinig met een fiets van doen heeft, zelfs in vergelijking met de FRIKAR en IRIS, is het natuurlijk altijd nog beter dan een meer dan een ton wegend, luchtvervuilend stuk staal op wielen, genaamd auto.

Hobbybedrijf in ligfietsen

In het Noordhollands Dagblad staat een integrerende titel: Niet nog meer huizen erbij. Bewoner wil in alle rust aan zijn hobbybedrijfje in ligfietsen werken.
We worden er niet veel wijzer van (betaalmuur).
Een zoektocht leverde dit wel op:
Vijf nieuwe huizen erbij op het [...] * in Anna Paulowna, dat ziet medebewoner R. G. * niet zitten. Voor de tweede keer ageerde hij bij de Raad van State tegen het plan.
* anoniemer gemaakt.

Prof

Prof Thibault Leplat, HBO-docent technisch ontwerpen, rijdt sinds een jaar of twee niet meer met de auto naar school, maar met een DF. Le Parisien maakte een rapportage over le professeur en zijn fiets en ook de omroep toonde interesse.
Wij vragen ons vooral af, of die naar binnen geklapte spiegeltjes nou aerodynamischer zijn?

Zoekplaatje

Helaas, Miriam! Het is niet bij het Heartbreak hotel en ook niet bij de Boschplaat, die nog een stukje oostelijker ligt. Mikok en Hans hadden het bij het rechte eind: bij Badweg Formerum, oftewel bij het Strandhotel.
Zonder de stickers op de spatborden was deze opgave van JanPeter waarschijnlijk niet op te lossen geweest. JanPeter, bedankt dat we dit pittige zoekplaatje mochten gebruiken!

Reacties

Veloquest op vr 29 sep 2023 om 22:12

Dat bordje van uitgezonderd velomobiel is wel leuk maar ik heb al een paar keer bestuurders gezien die toch hun auto daarvoor neerzetten.

Hoekie op zo 01 okt 2023 om 03:16

Dat van de autistische hobby : Ik heb een beetje een autistische hobby. Ik fiets VeloViewer Explorer tegels.
Link zonder paywall: ‘Ik heb een beetje een autistische hobby’ | Vlissingen | AD.nl (archive.ph)
Met dank aan ZoefZoef op het ligfietsers.nl forum https://ligfietsers.nl/thread-1958-post-37135.html#pid37135

mikok op vr 06 okt 2023 om 17:35

Beetje jammer dat een video is gekozen met materiaal dat gestolen is van Twike zelf (https://youtu.be/azNst6eTXOM) en een computer-gegenereerd stemmetje en mannetje erbij.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.