Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wereldkampioenschappen in 2024 in Engeland, lekwater, Laidback Bike Report, Bülk vs Alpha W9 en Bülk vs racefietser, boodschappen doen met de velomobiel, Trimobil trike en Toxy, vrijloop, Jetze Plat en Mitch Valize: goud

WK HPV  in 2024 in Engeland

De Britse Human Power Club zal gastheer zijn voor de wereldkampioenschappen Human Powered Vehicle (fb) in 2024!
Na een vergadering vanmiddag 7 augustus kan de  Human Power Club bevestigen dat de locatie Betteshanger Country Park in de buurt van Deal in Kent zal zijn.
De data om in je agenda te zetten zijn 16, 17 en18 augustus 2024.

Lekwater

Richard vindt dat zijn Bülk niet echt waterdicht is. Vooral bij de hoeken van de gedeelde carbon deel van de klep druppelt water naar binnen. Daar heeft hij twee oplossingen voor:
1. Een schoenveter, al het water loopt via de veter en niet op je benen.
2. Tape, deze leidt het water om naar de zijkant van de velomobiel.

Voor het voorste serviceluik, druppels op je knieën (vooral in een bocht), gebruikt hij dubbelzijdig nano tape (of gekkotape). Deze tape geeft geen lijmvlekken en is herbruikbaar.

Laidback Bike Report

Alweer een nieuwe aflevering van Laidback Bike Report met o.a.:
  • Recumbent News report with Honza Galla
  • Kurt Reynolds-New Owner of Bentrider Online
  • Niklas Bostelmann-Young German velonaut TransAm Bike racer with his Milan RS 
  •  Innertuba (Jon Hodkin)-Quad Cities portion of his Mississippi River Tuba Tour

Bülk versus Alpha W9

Ben probeert uit te vissen welke van de twee nou het beste is met heuvels. Kort, de Bülk is iets trager heuvel op, en de W9 is iets trager heuvel af. De verschillen zijn miniem.
Zijn conclusie: kies de velomobiel waarin je je het beste in voelt. Hij denkt er over om de W9 weg te doen.

Bülk versus de racefietser

Na al dat geklim is het weer eens tijd voor een leukere uitdaging. Na de racefietser te hebben ingehaald, komt deze bij elke kruispunt dichterbij, totdat…

Boodschappen doen met de velomobiel

Als onderdeel van Ben zijn pogingen om zo autovrij mogelijk te worden, heeft hij boodschappen gedaan met de velomobiel. Hoewel de Bülk en W9 niet veel laadruimte hebben, was hij verrast hoeveel hij er in kon proppen.
Als je vrienden hebt die de praktische kant van velomobielen nog niet hebben begrepen, of als je een goed excuus nodig hebt om je echtgenoot ervan te overtuigen dat je er echt een nodig hebt en dat het meer is dan alleen een leuk speeltje, dan is dit de video voor jou!

Trimobil trike en Toxy

Toxy ligfiets ontwikkelaar Arved Klütz presenteert de Toxy ligfietsen en de nieuwe Trimobil elektrische trike voor het hele gezin in de NDR studio (alweer acht jaar geleden). Kijkers krijgen ook interessante informatie over ligfietsen, fietsreizen en hedendaagse mobiliteit.

Vrijloop

Jan doet deze keer het onderhoud aan de vrijloop.
Hij zegt dat dit onderhoud vooral in de koudere regio's van belang is. Vervolgens noemt hij Dronten en vooral het agrarisch gebied rondom Dronten tijdens de herfst. Prut op de weg, rampzalig voor de vrijloop (in iets andere bewoordingen).

Jetze Plat en Mitch Valize: goud

Jetze Plat prolongeerde zijn wereldtitel in de zogenoemde H4-categorie tijdens de WK wielrennen in Schotland. Jetze en Mitch Valize maken gebruik van 2-spaaks wielen.
En niet alleen dat:  Nederland sleepte vijf gouden en een zilveren medaille binnen in het Schotse Dumfries. 

Reacties

MichielAdriaan op za 12 aug 2023 om 05:00

Jetze Plat (de achternaam zegt het al) maakt op het WK handig gebruik van de liggende houding. Fysiologisch interessanter vind ik de kniezit-houding van Mitch Valize. We trainen daar ook de rug en buikspieren mee.

WimH op di 15 aug 2023 om 15:18

Als ik het goed heb begrepen, dan rijdt Jetze niet meer op een kneesit vanwege medische/fysieke klachten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.