Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Low-Tech Magazin, persoonlijke brievenpost, vermist en 'gevonden', Oliebollentocht 2023, Tour de Tonka, parkeren, achterwiellager vervanging, Zockra Proto HR700 XL, eigenbouw ligfietsen, Cruzbike assembleren, zoekplaatje

Low-Tech Magazin

We hebben er al eerder uit geciteerd, maar werden er nogmaals op gewezen dat in dit digitale tijdschrift een aantal onderwerpen gaan over human power machines. Zoals:
Ook zijn er video's te vinden, zoals:

Persoonlijke brievenpost

Ah, zoiets als PostNL? Nee, deze gepensioneerde leraar bezorgt fietsend in drie maanden persoonlijk de 66 enveloppen rond ('Nederlands') in Frankrijk. 

Vermist en 'gevonden'

RulleRolf heeft zijn Quest verkocht en deze stond bij het zwembad geparkeerd. Afgelopen maandagmorgen was de Quest spoorloos ('Nederlands') en uren later werden de resten teruggevonden.
Deze redacteur is sprakeloos.

Oliebollentocht 2023

De Oliebollentocht van dit jaar staat al in de evenementen. Zoals misschien al bekend is, start deze versie in Arnhem. De datum hoeft geen verrassing zijn, net na de kerst op 28 december (een donderdag dit jaar). Inschrijven kan je later dit jaar.

Tour de Tonka

Twee leden van de Bülk bende, pardon de Bülk Brothers, Ben en Tom rijden de ruim 100 km lange Tour de Tonka in Minnesota. De kopgroep hebben de twee niet bijgehaald, zij reden met bijna 39 km/u. Dat wordt volgend jaar de uitdaging.

Parkeren? Altijd plek!

In Anacortes, Washington, in de Verenigde Staten is er blijkbaar te weinig plek om auto's te parkeren bij de winkels. Door de jaren heen zijn er veel ideeën geopperd om het parkeerprobleem op te lossen. Dus alleen in extreme omstandigheden en dan pas zelfs na 50.000 kilometer.
Michael heeft daar met zijn DF al jaren geen enkel probleem mee ('Nederlands'). 

Achterwiellager vervanging

Jan start al met een waarschuwing: dit is een klusje dat bijna niet hoeft te gebeuren, dus denk twee keer na voordat je het doet, want het is vaak niet per se nodig. Het kan voorkomen bij natte omstandigheden en niet de kans krijgt om te droog te worden.
Dus: vervangen  van het achterwiel lager.

Naast alle video's over en van de Bülk, zijn er ook technische ondersteuning pagina's voor de Alpha Series, de Milan series, de DF en de Quatrevelo. In binnenkort ook voor de Snoek!

Zockra Proto HR700 XL

Recumbent News toont ons op Facebook de Zockra Proto HR700 XL. Deze heeft vorige week met bij de wereldkampioenschappen in Lustenau (zie  Riwan Leborgne) meegedaan.

Eigenbouw ligfietsen

Honza bouwt voor zijn twee kinderen ligfietsen om een meerdaagse ligfietstocht te maken. De lichtgewicht ligfiets-compatibele onderdelen (fb) komen bij de Ligfiets Shop Tempelman vandaan, waaronder lichtgewicht 20" aluminium voorvorken die vroeger op Nazca ligfietsen zaten.

Cruzbike assembleren

Wie van plan is om een Cruzbike aan te schaffen, hebben we twee video's klaarstaan die je helpen om de Cruzbike te assembleren:

Zoekplaatje

Bij welke plaats staat deze QV en/of hoe heet de molen op de achtergrond?

Reacties

xanderniezing op vr 18 aug 2023 om 21:31

Foto: Tja, zo te zien aan de mascotte is de Q-velo van Mark. Het zou dus ergens in de buurt van Groningen kunnen zijn. het lijkt, ook vanwege de molen en de hoge fietsbrug, ergens bij Roderwolde. De Onnerpolder zou ook kunnen maar daar zijn geloof ik alleen betonnen fietspaden.

HenkdeBoer op vr 18 aug 2023 om 22:24

Mark zijn QV bij het fietspad van de Krouwerskade te Werkendam.
De molen is de Vervoorne polder.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.